huur »
verhuur nieuws
»
Zonnepanelen huren: voor- en nadelen

Zonnepanelen huren: voor- en nadelen

Gepubliceerd op 22 januari 2020
Door: RedactieZonnepanelen huren: voor- en nadelen


Misschien overweeg je om je woning te verduurzamen. Een goede keuze is het laten installeren van zonnepanelen op je dak. Je wekt je eigen, goedkope energie op en het is goed voor het milieu. Als je om je heen kijkt, zie je ze steeds meer verschijnen in het straatbeeld. Maar het aanschaffen en installeren van zonnepanelen kost ook behoorlijk wat. Je moet al snel denken aan 4000 tot 5000 euro. Niet iedereen heeft dat geld liggen. Maar er is een andere mogelijkheid, namelijk het huren van zonnepanelen.

zonnepanelen-huren-groot.jpg


Voordelen van huren


Tegenwoordig kan je bijna alles huren. Ook zonnepanelen mogen niet ontbreken in tijden waarin we als maatschappij veel met verduurzamen bezig zijn. De verhuur van zonnepanelen maakt het mogelijk voor mensen die geen flinke spaarrekening hebben, gebruik kunnen maken van groene en goedkope energie. Het voordeel is dat je vanaf dag één van de energie profiteert die de panelen leveren. Daarnaast heb je geen omkijken naar onderhoud en installatie; deze kosten zitten bij de huurprijs inbegrepen. Je komt daardoor ook nooit voor onverwachte kosten te staan als een zonnepaneel defect is, bijvoorbeeld. Je weet precies waar je aan toe bent. De huur die je maandelijks betaalt voor de panelen is meestal lager dan de maandelijkse opbrengst van de panelen. Na een huurperiode van tien jaar kan je de zonnepanelen meestal overnemen. Ook bij huurwoningen is het huren van zonnepanelen vaak mogelijk.

Nadelen van huren


Er zitten niet alleen voordelen aan het huren, maar ook enkele nadelen. Net zoals bij andere producten is kopen vaak de goedkoopste optie, dus ook zo bij het huren van zonnepanelen. Dus heb je voldoende geld op de bank staan, dan kan je beter zonnepanelen kopen dan huren. Bij het huren van twaalf zonnepanelen ben je ongeveer 65 euro per maand kwijt. Je bent gebonden aan een contract. Bij de meeste aanbieders moet je een hoog bedrag betalen als je het contract voortijdig opzegt. Bij verkoop van je huis moet je maar hopen dat de kopers het huurcontract willen overnemen. Zo niet, dan zul je waarschijnlijk flink moeten betalen. Verhuizing is geen reden om onder het huurcontract uit te kunnen komen.

Kopen of huren?


Of je zonnepanelen koopt of huurt, is vooral een persoonlijke keus. Wellicht heb je niet de optie om te kopen, omdat je simpelweg het geld er niet voor hebt. Maar ook als je het geld er wel voor hebt, kan het huren van zonnepanelen nog steeds een aantrekkelijke optie zijn. Je betaalt dan onder de streep wel meer, maar je weet precies waar je aan toe bent en je komt niet voor onverwachte kosten te staan. Je betaalt dus voor wat meer gemak.

Redactie   Over de auteur: Redactie
Dit artikel is geplaatst door de redactie van Huur.nl
 Deel dit artikel

Reacties

Geen reacties bij dit artikel.


Plaats een reactie
naam:
e-mailadres:
website:
Reactie [url=http://www.website.nl/]omschrijving[/url]

Huur.nl verhuur weblog


Welkom op het weblog van huur.nl.

Blijf op de hoogte
U kunt zich hier aanmelden voor de RSS feed van het Huur.nl Weblog, zodat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws!

 Aanmelden RSS feed

Verhuur bedrijven
- Auto huren
- Woning huren
- Gereedschap huren
- Kantoorapparatuur huren
- Sport en recreatie verhuur
- Personeel en artiesten inhuren
- Presentatie, licht en geluid
- Horeca en catering
- Evenementen verhuur
- Prive vliegtuig huren

Laatste reacties
- Goed initiatief, ik ben benieu...
- Ook bij Tomboard kan een speed...
- een jaguar e-type!...
- ik moet naar nieuw zeeland en ...
- Ik zou gaan Ferrari rijden. Di...

Vertel verder
Interessant artikel?
Geef het door aan anderen.

 Dit artikel doorsturenOm Huur.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord