huur »
verhuur nieuws
»
Huur een spijkerbroek

Huur een spijkerbroek

Gepubliceerd op 5 april 2013
Door: Michael van Helden

Onder de naam Lease a Jeans biedt het Nederlandse bedrijf Mud Jeans de mogelijkheid aan om een spijkerbroek te huren. Dit milieubewuste bedrijf werkt volgens de principes van de circulaire economie.

Hoe werkt het?


Als consument dien je je eerst in te schrijven voor 20 euro. Dit instapbedrag is inclusief verzendkosten. Vervolgens kun je voor 5 euro per maand een broek leasen. Deze broek kun je zelf via de webwinkel mudjeans.nl selecteren en bestellen.

Je betaald de 5 euro gedurende 12 maanden via automatische incasso. Na dat jaar heb je drie keuzes. Je kunt de broek terugsturen, je ruilt de broek om voor een nieuw exemplaar (je betaald 7,50 euro omwisselkosten en je gaat opnieuw een termijn van 12 maanden aan voor 5 euro per maand) of je blijft de broek dragen. In dit laatste geval betaal je vier extra 'statiegeld' termijnen van 5 euro. Je kunt de broek dan zo lang dragen als je zelf wilt. Deze extra 20 euro ontvang je retour bij aankoop van je volgende spijkerbroek bij Mud Jeans.

In alle gevallen blijft de broek eigendom van van Mud Jeans.

Mud Jeans Webshop


Duurzaam


Het bedrijf positioneert zich als erg duurzaam. Er wordt gesmeten met termen als Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), Max Havelaar (eerlijke handel), BSCI (verbetering van arbeidsomstandigheden in de productieketen), Global Organic Textile Standard (biologische kleding en textiel), SA8000 (geen kinderarbeid of dwangarbeid), Global Recycle Standard (verkoop van producten van gerecycled materiaal) en Klimaatneutraal.

Dit gaat best wel ver. Als het echt waargemaakt wordt is daar wel serieus op ingezet. Zo worden van de ingeleverde broeken weer nieuws broeken gemaakt. Met Lease a Jeans speelt Mud Jeans in op de toenemende schaarste aan grondstoffen en vormt zo een aanjager voor de circulaire economie, gebaseerd op hergebruik van grondstoffen.

Dit bedrijfsmodel speelt in op de groeiende behoefte om producten te gebruiken in plaats van te bezitten.

spijkerbroek huren


Voordelen


Je hebt als voordeel dat je gespreide betaling hebt en dat je gebruik kunt maken van gratis reparatie tijdens de huurperiode. En natuurlijk bepaal je zelf wanneer je weer een nieuwe spijkerbroek wilt.

Ik kan mij voorstellen dat het even wennen is om een broek te huren. Na een jaar heb je 12 x 5 euro plus 20 euro betaald is in totaal 80 euro. Dat is goedkoper dan de echte merkjeans. Als je elk jaar een nieuwe spijkerbroek koopt, kun je goedkoper uit zijn.

Ik kan niet beoordelen hoe de kwaliteit en stijl is ten opzichte van andere merken als Diesel, Levis of Boss. Meestal worden producten met te veel duurzaamheid logo's (er jammer genoeg) niet sexier op. Maar ik moet eerlijk zeggen dat het beeld er op internet best goed uit ziet. Ik wens Mud Jeans alle succes met dit vernieuwende business model.

Update 1 mei 2013


Per vorige week biedt Dutch Spirit nu een vergelijkbaar concenpt aan: Lease a suit.
Bij dit concept lease je een maatpak tegen 25 euro per maand voor twee jaar lang. Ook dit bedrijf zet hoog in op duurzaamheid en de circulaire economie.

Turntoo is de inspirator achter de ‘lease a ..’ concepten. Zij willen bedrijven als Dutch Spirit en Mud Jeans stimuleren de producten die ze maken te recyclen.

Michael van Helden   Over de auteur: Michael van Helden
In het dagelijks leven is actief bij webwinkel leverancier Directshop en webwinkel leverancier voor de verhuurbranche Rentpro. Michael is getrouwd en vader van Louise.
 Deel dit artikel

Reacties
JoJo Jeans | 18 juni 2014 11:17
Goed initiatief, ik ben benieuwd hoeveel mensen hier gebruik van maken. Het is in ieder geval wel milieubewust!

Plaats een reactie
naam:
e-mailadres:
website:
Reactie [url=http://www.website.nl/]omschrijving[/url]

Huur.nl verhuur weblog


Welkom op het weblog van huur.nl.

Blijf op de hoogte
U kunt zich hier aanmelden voor de RSS feed van het Huur.nl Weblog, zodat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws!

 Aanmelden RSS feed

Verhuur bedrijven
- Auto huren
- Woning huren
- Gereedschap huren
- Kantoorapparatuur huren
- Sport en recreatie verhuur
- Personeel en artiesten inhuren
- Presentatie, licht en geluid
- Horeca en catering
- Evenementen verhuur
- Prive vliegtuig huren

Laatste reacties
- Goed initiatief, ik ben benieu...
- Ook bij Tomboard kan een speed...
- een jaguar e-type!...
- ik moet naar nieuw zeeland en ...
- Ik zou gaan Ferrari rijden. Di...

Vertel verder
Interessant artikel?
Geef het door aan anderen.

 Dit artikel doorsturenOm Huur.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord