huur »
verhuur nieuws
»
Zandvoort opent automatisch verhuurhuis voor OV-fiets

Zandvoort opent automatisch verhuurhuis voor OV-fiets

Gepubliceerd op 15 april 2009
Door: Karlijn DoctersBezoekers van het strand van Zandvoort kunnen nu nog gemakkelijker met het openbaar vervoer hun eindbestemming bereiken. Sinds afgelopen vrijdag kunnen treinreizigers vanuit de trein overstappen op een fiets van het openbaar verhuur. De fietsen kunnen eenvoudig gehuurd worden vanuit een nieuw OV-fietsbox.

Vrijdag 10 april werd het volautomatische verhuurhuis feestelijk geopend. Alle uithoeken van het strand en het dorp zijn nu per OV-fiets vlot en makkelijk bereikbaar. Het door bezichtigers ook wel 'aquarium' genoemde verhuurhuis staat voor het NS-station. De feestelijke opening werd verricht door Wilfred Tates, wethouder van Zandvoort, en Kaj Mook, directeur OV-fiets.

In het 'aquarium' staan nu twintig OV-fietsen klaar waarmee strandgangers makkelijker een mooi plekje aan zee kunnen bereiken. De box heeft een prominente plaats gekregen op het stationsplein zodat iedereen die richting strand loopt op het idee kan komen de OV-fiets te pakken.

De OV-fietsbox in Zandvoort door Rutger Groot
Foto door Rutger Groot

Het is een van de vele initiatieven die Zandvoort ontplooit om de bereikbaarheid van de kust te verbeteren. De badplaats heeft de laatste jaren met succes aanvullend vervoer als de Velotaxi en TukTuk geļntroduceerd. De OV-fiets is erg welkom in Zandvoort zodat de recreant uit nog meer vervoermiddelen kan kiezen om zijn eindbestemming te bereiken.

Om gebruik te kunnen maken van een OV-fiets dient u een abonnement af te sluiten van 9,50 euro per jaar. De huur van de fiets bedraagt dan 2,85 euro per dag (maximaal 20 uur). In 2008 werden op OV-fietsen door 51.000 abonnees in totaal 480.000 ritten gemaakt. Ten opzichte van 2007 groeide OV-fiets met bijna 50 procent.

In zijn openingswoord looft wethouder Wilfred Tates het initiatief van de Spoorwegen. "De gemeente heeft van harte voor de vergunningen gezorgd". De verhuur van de in NS-blauw gespoten tweewielers gaat volgens een landelijk beproefde formule. Inmiddels zijn er in het land bijna 200 huurlocaties, zo meldt de folder.

Bij het strand van Zandvoort zijn voldoende mogelijkheden om de OV-fiets veilig te stallen. De stallingen bij het strand zijn op kaarten aangegeven (met een fietsje). Altijd open, maar alleen bewaakt van 10-18 uur op stranddagen. Kosten: € 0,50 per fiets voor de hele dag.

Kijk voor meer informatie op ov-fiets.nl.

 Deel dit artikel

Reacties
Peter | 16 april 2009 15:24
Handige dienst van de NS, het huren van die fietsen. Jammer dat de OV-fiets zo te zien voornamelijk nog te krijgen is in het westen van het land. Buiten de randstad zijn er amper OV-fietspunten.

Wellicht dat dit met deze nieuwe OV-fietsbox gemakkelijker over heel Nederland ingezet kan worden. Minpuntje is dat je wel een abonnement moet hebben en dus niet zomaar zo'n fiets kunt huren. Dat maakt het toch wat omslachtig tenzij je regelmatig met de trein in het westen moet zijn.
charlotte | 24 april 2009 11:24
een geweldig idee !
Femke | 25 juni 2009 10:05
Goed gedaan Karlijn!
hector | 6 oktober 2010 12:23
Great article. Thanks for sharing these informations.

Plaats een reactie
naam:
e-mailadres:
website:
Reactie [url=http://www.website.nl/]omschrijving[/url]

Huur.nl verhuur weblog


Welkom op het weblog van huur.nl.

Blijf op de hoogte
U kunt zich hier aanmelden voor de RSS feed van het Huur.nl Weblog, zodat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws!

 Aanmelden RSS feed

Verhuur bedrijven
- Auto huren
- Woning huren
- Gereedschap huren
- Kantoorapparatuur huren
- Sport en recreatie verhuur
- Personeel en artiesten inhuren
- Presentatie, licht en geluid
- Horeca en catering
- Evenementen verhuur
- Prive vliegtuig huren

Laatste reacties
- Goed initiatief, ik ben benieu...
- Ook bij Tomboard kan een speed...
- een jaguar e-type!...
- ik moet naar nieuw zeeland en ...
- Ik zou gaan Ferrari rijden. Di...

Vertel verder
Interessant artikel?
Geef het door aan anderen.

 Dit artikel doorsturenOm Huur.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord