huur »
verhuur nieuws
»
Sinterklaas: Kostuumverhuurder merkt niets van recessie

Sinterklaas: Kostuumverhuurder merkt niets van recessie

Gepubliceerd op 3 december 2008
Door: Michael van HeldenMeer hulpsinten dan ooit!
Economische tegenwind of niet: Er is meer vraag naar hulpsinterklazen dan ooit.

In het centrum van Amsterdam zit kostuumverhuurder Gerritsen en het is daar erg druk. Gisteren werden er dertig sinterklaaskostuums verhuurd en een veelvoud daarvan aan pietkostuums.†"Eigenlijk verhuren we drie weken lang alleen maar sinterklaaspakken", zegt eigenaar Myriam Pol. Op de eerste verdieping hangen vijftig pakken op een rij. Het wemelt van de pieten op de trap.

Op Google levert de zoekopdracht "kostuumverhuurder sinterklaas" zo'n 9.500 resultaten op. Er zijn dus voldoende verhuur bedrijven voor een sinterklaas kostuum.

Photofacts - Zwarte pieten
Foto door Elja Trum van Photofacts.nl


Sinterklaas aankopen bij bol.com
Bol.com, was in 2007 goed voor een omzet van ruim 170 miljoen euro. Ondanks de recessie verwacht Bol.com dit jaar een groei tot ruim boven de 200 miljoen euro. Algemeen directeur DaniŽl Ropers voorziet wel gevolgen van de financiŽle crisis en de eerste tekenen van een recessie: "Ik denk dat het op de korte termijn wel zal meevallen, omdat consumenten het nu nog nauwelijks merken. Het is veel perceptie en het gaat nu om de vraag in hoeverre die verwachtingen uit zullen komen. Ze denken wellicht ook: dit is misschien even voor het laatst dat we met sinterklaas en kerst kunnen uitpakken, dus besteden ze nog flink."

Algemene verhuurmarkt en recessie
Door de†(vrees voor) recessie†is het voor bedrijven lastiger om aan vreemd vermogen (bij†banken) te komen. Hierdoor†worden investeringen uitgesteld of helemaal achterwege gelaten. De behoefte aan bepaalde producten of diensten blijft nog steeds bestaan. Hierdoor zie je dat er†meer gebruik†wordt gemaakt van†het tijdelijk inhuren van deze producten of diensten. Door de kredietcrisis krijgt de†verhuur branche dus juist een impuls. Dit blijkt ook uit de eerste reacties van†(zakelijke) verhuurbedrijven.

Wat merkt u van de recessie?

Bron: De Telegraaf en Emerce

Michael van Helden   Over de auteur: Michael van Helden
In het dagelijks leven is actief bij webwinkel leverancier Directshop en webwinkel leverancier voor de verhuurbranche Rentpro. Michael is getrouwd en vader van Louise.
 Deel dit artikel

Reacties

Geen reacties bij dit artikel.


Plaats een reactie
naam:
e-mailadres:
website:
Reactie [url=http://www.website.nl/]omschrijving[/url]

Huur.nl verhuur weblog


Welkom op het weblog van huur.nl.

Blijf op de hoogte
U kunt zich hier aanmelden voor de RSS feed van het Huur.nl Weblog, zodat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws!

 Aanmelden RSS feed

Verhuur bedrijven
- Auto huren
- Woning huren
- Gereedschap huren
- Kantoorapparatuur huren
- Sport en recreatie verhuur
- Personeel en artiesten inhuren
- Presentatie, licht en geluid
- Horeca en catering
- Evenementen verhuur
- Prive vliegtuig huren

Laatste reacties
- Goed initiatief, ik ben benieu...
- Ook bij Tomboard kan een speed...
- een jaguar e-type!...
- ik moet naar nieuw zeeland en ...
- Ik zou gaan Ferrari rijden. Di...

Vertel verder
Interessant artikel?
Geef het door aan anderen.

 Dit artikel doorsturenOm Huur.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord