huur »
verhuur nieuws
»
8 tips voor het huren van een auto

8 tips voor het huren van een auto

Gepubliceerd op 10 april 2012
Door: Michael van Helden

Er zijn verschillende redenen om een auto te huren, en ongeveer evenveel manieren om aan een huurauto te komen. Maar de ene aanbieder is de andere niet, en ieder heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Bij het huren van een auto komt meer kijken dan misschien op het eerste gezicht lijkt. Iedere aanbieder werkt op zijn eigen manier, en heeft zijn eigen voorwaarden.

Gelukkig gaat het huren van een auto in de meeste gevallen wel goed, maar er zijn wel een aantal punten belangrijk om op te letten om vervelende situaties te voorkomen. In dit artikel volgen enkele tips voor het huren van een auto.

Huur auto

8 tips voor het huren van een auto


 • Het is mogelijk om van tevoren een huurauto te boeken via internet, of ter plaatse een verhuurbedrijf te bezoeken om een auto te huren. Van tevoren online een huurauto boeken is in de meeste gevallen goedkoper dan een auto ter plaatse huren.

 • De meeste autoverhuurbedrijven zullen, voordat u de auto mee krijgt, de auto controleren op schade, en de eventuele schade noteren. Kijk dan mee, en wijs de verhuurder op schade die overgeslagen wordt, hoe klein de plekjes ook zijn. Dit om te voorkomen dat er achteraf schade aan u berekend wordt die van tevoren al aanwezig was. Wees hierbij vooral niet bang om te 'zeuren' over een klein plekje, voorkom verrassingen achteraf.

 • Kijk goed naar de verzekering van de huurauto. Let erop welke onderdelen wel of niet meeverzekerd zijn en ga van tevoren na hoe het zit met de inzittendenverzekering. Bedenk dat er meestal sprake zal zijn van een eigen risico.

 • Sommige verhuurbedrijven zullen willen weten wie de bestuurder en eventueel de reservebestuurder worden. In dat geval is het vaak niet toegestaan dat iemand anders in de auto rijdt.

 • U krijgt de huurauto vaak mee met een volle tank. Kijk goed wat de voorwaarden hiervoor zijn. Vaak is het verplicht om de auto ook weer met volle tank in te leveren. Doet u dit niet, riskeert u een boete, of krijgt u de mogelijkheid om bij het verhuurbedrijf te tanken tegen een hogere prijs dan de reguliere literprijs.

 • Controleer of er een reservewiel in de auto ligt, en of er gereedschap aanwezig is.

 • Vergelijk de prijzen van verschillende bedrijven, maar kijk hierbij ook goed naar de voorwaarden. Kijk naar wat er bij de prijs inbegrepen zit, en wat de eventuele bijkomende kosten zijn. Vergeet hierbij de 'verborgen' kosten niet, zoals leeftijdstoeslagen of reserveringskosten. Let er ook op of het aantal kilometers vrij is.

 • Neem het huurcontract zorgvuldig door, en vergeet niet hierbij ook op de kleine lettertjes te letten.

 • Wanneer u een auto wilt huren zijn een creditcard, een geldig paspoort of identiteitsbewijs en een geldig rijbewijs van de bestuurder verplicht.

  Michael van Helden   Over de auteur: Michael van Helden
  In het dagelijks leven is actief bij webwinkel leverancier Directshop en webwinkel leverancier voor de verhuurbranche Rentpro. Michael is getrouwd en vader van Louise.
   Deel dit artikel

  Reacties

  Geen reacties bij dit artikel.


  Plaats een reactie
  naam:
  e-mailadres:
  website:
  Reactie [url=http://www.website.nl/]omschrijving[/url]

  Huur.nl verhuur weblog


  Welkom op het weblog van huur.nl.

  Blijf op de hoogte
  U kunt zich hier aanmelden voor de RSS feed van het Huur.nl Weblog, zodat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws!

   Aanmelden RSS feed

  Verhuur bedrijven
  - Auto huren
  - Woning huren
  - Gereedschap huren
  - Kantoorapparatuur huren
  - Sport en recreatie verhuur
  - Personeel en artiesten inhuren
  - Presentatie, licht en geluid
  - Horeca en catering
  - Evenementen verhuur
  - Prive vliegtuig huren

  Laatste reacties
  - Goed initiatief, ik ben benieu...
  - Ook bij Tomboard kan een speed...
  - een jaguar e-type!...
  - ik moet naar nieuw zeeland en ...
  - Ik zou gaan Ferrari rijden. Di...

  Vertel verder
  Interessant artikel?
  Geef het door aan anderen.

   Dit artikel doorsturen  Om Huur.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord