huur »
verhuur nieuws
»
Op deze manier kun jij energie besparen in jouw huurwoning

Op deze manier kun jij energie besparen in jouw huurwoning

Gepubliceerd op 20 februari 2020
Door: Redactie

Als je in een huurwoning woont dan kun je alsnog energie besparen. Dit is dus niet alleen mogelijk als je een koophuis bezit, integendeel zelfs. Natuurlijk is dit ook zeker aan te raden. Het besparen van energie is namelijk goed voor het milieu, maar het zal ook een positief effect hebben op jouw portemonnee en bankrekening. Door te besparen op stroom en gas hoef je namelijk minder te betalen aan de leverancier. Met andere woorden, het is een win-win situatie!

Bij het besparen van energie denken veel mensen al snel aan het isoleren van een woning. Dat klopt in principe ook wel, want zo kun je het huis zeker energiezuiniger maken. Toch is dit over het algemeen niet mogelijk als je een woning huurt. Je hebt dan meestal beperkte mogelijkheden, terwijl je normaliter ook niet te veel geld wilt investeren in het huis. Toch zijn er nog voldoende maartregelen die je kunt nemen waarmee je alsnog kunt besparen op energie.

energie-besparen-groot

Laten we beginnen met de verwarming. Dit is een grootverbruiker van energie, dus het is goed om hier te beginnen met het maken van een verschil. Natuurlijk krijg je bij de verwarming al snel het advies om het niet te hoog te zetten. Het is een cliché, maar het klopt wel. Als je de thermostaat een graadje lager zet dan zul je hierdoor al tientallen euro’s besparen per jaar. Bovendien zul je dit verschil niet al te snel merken, met name als je aan het stofzuigen of iets dergelijks bent in je woning. Kijk je televisie op de bank, dan kun je warme kleren aantrekken en een dekentje erbij pakken. Tevens een reden om romantisch te knuffelen, want daar word je natuurlijk ook wel warm van.
Daarnaast zijn er nog een aantal tips die je kunt toepassen bij je verwarming zodat je bespaart op energie. Zo kun je de thermostaat ’s nachts en als je weg bent op 15 graden zetten. Dit is handig te doen als je de beschikking hebt over een programmeerbare thermostaat. Is dit niet het geval, dan zou je een uur voordat je gaat slapen of weggaat de verwarming alvast lager kunnen zetten. Bovendien is het verstandig om alleen de ruimtes waar je vaak en veel bent te verwarmen. Sluit natuurlijk de deuren zodat de warmte niet wegsluipt naar de andere kamers, want dat zou jammer zijn.

Naast de verwarming kun je natuurlijk ook besparen op stroom. Apparaten worden alsmaar zuiniger, maar we bezitten ze ook steeds meer. Hierdoor gebruiken we alsnog veel energie. Het is dan ook aan te raden om de apparaten die je niet gebruikt volledig uit te zetten en de stekkers uit het stopcontact halen. Daarnaast kun je besparen door de lampen uit te doen in ruimtes waar je niet bent. Nu we het toch over lampen hebben, vervang al je oude lampen met LED verlichting. Al jouw oude gloei- halogeen- en spaarlampen moet je eigenlijk vervangen met LED lampen, die vele malen duurzamer zijn.

Laten we nu een uitstapje maken naar de badkamer. Wij douchen namelijk relatief vaak, terwijl we eigenlijk ook nog veel te lang douchen. Hiervoor gebruiken we warm water wat veel energie kost. Het is daarom verstandig om minder te douchen, want op deze manier zul je automatisch minder warm water gebruiken. Dit kun je doen door minder lang te douchen, maar ook door minder vaak te douchen. Duurzaam douchen hoeft dus niet perse supersnel te zijn, je kunt ook simpelweg niet elke dag douchen. Hierdoor zul je hoe dan ook minder (warm) water verbruiken waardoor je bespaart op je energierekening.


Redactie   Over de auteur: Redactie
Dit artikel is geplaatst door de redactie van Huur.nl
 Deel dit artikel

Reacties

Geen reacties bij dit artikel.


Plaats een reactie
naam:
e-mailadres:
website:
Reactie [url=http://www.website.nl/]omschrijving[/url]

Huur.nl verhuur weblog


Welkom op het weblog van huur.nl.

Blijf op de hoogte
U kunt zich hier aanmelden voor de RSS feed van het Huur.nl Weblog, zodat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws!

 Aanmelden RSS feed

Verhuur bedrijven
- Auto huren
- Woning huren
- Gereedschap huren
- Kantoorapparatuur huren
- Sport en recreatie verhuur
- Personeel en artiesten inhuren
- Presentatie, licht en geluid
- Horeca en catering
- Evenementen verhuur
- Prive vliegtuig huren

Laatste reacties
- Goed initiatief, ik ben benieu...
- Ook bij Tomboard kan een speed...
- een jaguar e-type!...
- ik moet naar nieuw zeeland en ...
- Ik zou gaan Ferrari rijden. Di...

Vertel verder
Interessant artikel?
Geef het door aan anderen.

 Dit artikel doorsturenOm Huur.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord