huur »
verhuur nieuws
»
Exclusieve gitaar huren?

Exclusieve gitaar huren?

Gepubliceerd op 12 februari 2009
Door: Bard Duijs

Vandaag de dag is ongeveer alles wel te huur, van Fiat 500 tot een Ferrari en van een bureaustoel tot een luxe jacht met een compleet kantoor. Geldt hetzelfde voor exclusieve gitaren? Dit zou het mogelijk maken om toch een keer de echte 1960 Fender Stratocaster te vergelijken met een Fender Stratocaster van deze tijd.

Fender Stratocaster
Fender Stratocaster


Enige zoekopdrachten in Google lijken het tegendeel te bewijzen. Niemand zal zijn dure gitaar te huur aanbieden met het risico dat de gitaar daarna nog maar de helft waard is. Dit wekt vragen op als: Waarom wel een Ferrari met nog veel meer waarde en geen gitaar met een fractie van die waarde? Gitaren blijken hier toch te persoonlijk te zijn en niet zo snel de verhuur in te gaan.

Is het huren van een gitaar überhaupt mogelijk?

Het antwoord hierop is ja. Voor beginnende gitaristen zijn er starters pakketjes te huur om toch eens te proeven aan gitaar spelen an sich. Gitaaropmaat is een website die deze service biedt. Hoe vaak hoor je dat beginners stoppen en dat alle aangeschafte apparatuur een nieuwe functie krijgt: stof vangen. Wil je toch een betere kwaliteit gitaar huren dan biedt Backlineservice een oplossing. Hier hebben ze wel de mogelijkheid om in ieder geval een echte Fender of Gibson te huren. Helaas is daar wel een erg beperkt aanbod in.

Kan huur niks betekenen voor de gevorderde gitarist?

Dat wel. Er zijn meerdere bedrijven die complete backline's (randapparatuur) verhuren. Zo is er bijvoorbeeld Musicplant en Waterland Productions, waar je onder andere mooie Marshall, Mesa Boogie en Fender versterkers kan huren. Voor het huren van versterkers kan je wel op meerdere plaatsen terecht. Dit is deels te verklaren doordat een gitaar altijd afgesteld is naar persoonlijke smaak en een versterker sowieso een persoonlijke keuze is. Het lijkt mij als gitarist van een band heel handig om een versterker te kunnen huren. Misschien heb je een keer de mogelijkheid om een groot optreden te geven en is de eis het verzorgen van eigen apparatuur. Thuis heb je helaas alleen maar een oefenversterker staan die niet voldoende vermogen heeft om zoiets aan te kunnen, dan is huur een uitstekende oplossing.

Band
Foto door: Michaël de Bondt


Het zal best mogelijk zijn om exclusieve gitaren tot je beschikking te krijgen zonder hem direct aan te schaffen. Zolang deze kennis nog niet algemeen bekend is, zal je als gitarist toch winkeliers moeten lastig vallen.

Dit artikel is geschreven door Bard Duijs van Guitarfacts. Heeft u ook interesse in de plaatsing van een eigen artikel op huur.nl, neem dan contact met ons op.

 Deel dit artikel

Reacties
Elja Trum | 12 februari 2009 15:33
Leuk artikel, Bard.
Niet dat ik zelf snel een gitaar zou gaan huren, maar interessant om te zien wat voor een grote veelzijdigheid aan huurbedrijven er toch zijn.
Danny | 14 februari 2009 2:50
Als gevorderde gitarist heb ik toch liever mijn eigen axe ..
Bard Duijs | 18 februari 2009 17:20
Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook liever op mijn eigen Les Paul speel. Maar als ik een keer gevraagd zou worden om mee te spelen in een jazz ensemble is een Gibson ES 335 welkom.
Max | 30 mei 2009 2:22
Hi Bard,
Interessant artikel! Wij proberen om gitaristen of beginnende gitaarspelers een keuze te bieden en dus verhuren wij verschillende middenklasse gitaren!
Belangrijk daarbij is dat de gitaar bij de persoon PAST...! dus ook het speelplezier bevordert! en als een gitaar dan bevalt kan hij worden geocht.... maar kijk eens op onze website, wij doen nog veel meer!!!! ;-)
Groetjes Max

Plaats een reactie
naam:
e-mailadres:
website:
Reactie [url=http://www.website.nl/]omschrijving[/url]

Huur.nl verhuur weblog


Welkom op het weblog van huur.nl.

Blijf op de hoogte
U kunt zich hier aanmelden voor de RSS feed van het Huur.nl Weblog, zodat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws!

 Aanmelden RSS feed

Verhuur bedrijven
- Auto huren
- Woning huren
- Gereedschap huren
- Kantoorapparatuur huren
- Sport en recreatie verhuur
- Personeel en artiesten inhuren
- Presentatie, licht en geluid
- Horeca en catering
- Evenementen verhuur
- Prive vliegtuig huren

Laatste reacties
- Goed initiatief, ik ben benieu...
- Ook bij Tomboard kan een speed...
- een jaguar e-type!...
- ik moet naar nieuw zeeland en ...
- Ik zou gaan Ferrari rijden. Di...

Vertel verder
Interessant artikel?
Geef het door aan anderen.

 Dit artikel doorsturenOm Huur.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord