huur »
verhuur nieuws
»
YouTube gaat waarschijnlijk films verhuren

YouTube gaat waarschijnlijk films verhuren

Gepubliceerd op 5 september 2009
Door: Michael van HeldenYouTube gaat waarschijnlijk online films verhuren. Er wordt nog onderhandeld, dus er is nog niets definitief.

YouTube, dat eigendom is van Google, zal het dan mogelijk maken om tegen betaling nieuwe films te zien. "In sommige gevallen kunnen films al beschikbaar zijn op de dag dat de dvd uitkomt", aldus de Wall Street Journal. Deze krant bracht dit nieuws afgelopen donderdag naar buiten en baseert zich op "mensen die bekend zijn met de plannen van het bedrijf".

Het huren van een film zal ongeveer $ 4,- ( 2,80) gaan kosten. Dit is hetzelfde tarief dat Apple rekent voor de huur van een film via iTunes.

YouTube logo

YouTube is in gesprek met bekende Hollywood-studio's, waaronder Lions Gate, Warner Brothers en Sony, over het verhuren van films via de populaire video-site.

YouTube heeft recent deals gesloten met Time Warner en Sony. Hierdoor wordt de content, die nu voornamelijk bestaat uit amateurfilms, uitgebreid met films en enkele tv-series. Tot nu toe wordt er nog onvoldoende verdiend aan deze deals. Google heeft in 2006 voor 1,65 miljard dollar YouTube aangekocht, en moet haar uiterste best doen om deze investering terug te verdienen.

Het huidige business model levert nog maar weinig geld op. De films van Time Warner worden gecombineerd met advertenties, die geld opbrengen. Bij de resultaten van zoekopdrachten worden advertenties getoond, die ook geld opleveren. De gebruikers van YouTube hoeven op dit moment nog nergens voor te betalen.

Bron: nu.nlMichael van Helden   Over de auteur: Michael van Helden
In het dagelijks leven is actief bij webwinkel leverancier Directshop en webwinkel leverancier voor de verhuurbranche Rentpro. Michael is getrouwd en vader van Louise.
 Deel dit artikel

Reacties

Geen reacties bij dit artikel.


Plaats een reactie
naam:
e-mailadres:
website:
Reactie [url=http://www.website.nl/]omschrijving[/url]

Huur.nl verhuur weblog


Welkom op het weblog van huur.nl.

Blijf op de hoogte
U kunt zich hier aanmelden voor de RSS feed van het Huur.nl Weblog, zodat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws!

 Aanmelden RSS feed

Verhuur bedrijven
- Auto huren
- Woning huren
- Gereedschap huren
- Kantoorapparatuur huren
- Sport en recreatie verhuur
- Personeel en artiesten inhuren
- Presentatie, licht en geluid
- Horeca en catering
- Evenementen verhuur
- Prive vliegtuig huren

Laatste reacties
- Goed initiatief, ik ben benieu...
- Ook bij Tomboard kan een speed...
- een jaguar e-type!...
- ik moet naar nieuw zeeland en ...
- Ik zou gaan Ferrari rijden. Di...

Vertel verder
Interessant artikel?
Geef het door aan anderen.

 Dit artikel doorsturenOm Huur.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord