huur »
verhuur nieuws
»
De beleving van het huren van een prive vliegtuig

De beleving van het huren van een prive vliegtuig

Gepubliceerd op 24 april 2011
Door: Michael van Helden

Wat maakt de beleving van het huren van een privé vliegtuig nou zo mooi? Iedereen begrijpt dat, in de basis, de kosten niet echt te verantwoorden zijn ten opzichte van lijnvluchten. Toch groeit het aantal privé vluchten. Wat maakt het dat steeds meer mensen kiezen voor privé vliegen?

De aantrekkingskracht is groot. Traditioneel bestaat de markt vooral uit Fortune 500 bedrijven met een eigen vliegtuig. Dat groeide door naar fractional ownership (met bedrijven als Netjets), charter en verhuur. De doelgroep van welgestelde privé personen die gebruik maken van dit soort diensten groeit hard.

Dassault Falcon 2000 op pavement


Kleinere vliegvelden dichterbij


Doordat je op zowel de vertrek- als eindlocatie een vliegveld uit kunt kiezen dat dichterbij is, zal je totale reistijd korter worden. Je bepaalt zelf de route en die maak je dus zo kort mogelijk. Vaak gaat het om kleinere vliegvelden in de buurt. Extra voordeel is dat je op kleinere vliegvelden ook sneller en gemakkelijker bij je vliegtuig kunt komen.

Veiligheid en privacy


Een belangrijke reden voor CEO's of andere hotshots is veiligheid en privacy. Je kunt via aparte ingangen van het vliegveld bij je vliegtuig komen. Je hebt dus geen last van mensen waar je niet op zit te wachten. Het hele traject vanaf je limousine tot aan je vliegtuig kan beveiligd en met de nodige privacy worden geregeld.

prive vliegtuig huren overview, Met Boeing Business Jet op achtergrond


Comfort


Eerlijk is eerlijk: Het is een comfortabalere manier van reizen. Geen gedoe met lange rijen bij het inchecken. Je reist in je eigen vliegtuig met je eigen gezelschap. Je hebt dus geen last van huilende kinderen of een vervelende man voor je die z'n stoel niet naar voren doet.

Bepaal je eigen vertrektijden


In plaats van om 4 uur 's-nachts te moeten vertrekken om op een onmogelijk tijdstip in de nacht op het vliegveld te zijn bepaal je nu zelf je vertrektijd. Jij bepaalt wanneer je eigen vliegtuig voor je klaar staat. Loopt je afspraak op je bestemming wat uit? Geen probleem. De crew wacht geduldig en vertrekt niet zonder jou.

Combineer meerdere afspraken


Indien gewenst plan je meerdere afspraken op meerdere locaties (in Europa) op 1 dag. Met een beetje goede planning kun je er zelfs voor zorgen dat je 's-nachts alsnog in je eigen bed slaapt.

Dassault Falcon 2000 met rode loper Dassault Falcon 2000 interieur


Hogere luchtlaag


Privé jets met straalmotoren, zoals de Dassault Falcon 2000 (zie foto's) of Gulfstream G550, kunnen hoger vliegen, waar de weerstand minder is en je minder last hebt van turbulentie. Dit is dus sneller en comfortabeler, waarbij je ook nog wat op brandstof kunt besparen. Of sneller kunt vliegen als je echt haast hebt.

Geen onnodige tussenstops


Wanneer je naar een bestemming wilt die niet zo populair is, waarvoor geen rechtstreekse lijndiensten bestaan zul je normaliter moeten overstapp

Michael van Helden   Over de auteur: Michael van Helden
In het dagelijks leven is actief bij webwinkel leverancier Directshop en webwinkel leverancier voor de verhuurbranche Rentpro. Michael is getrouwd en vader van Louise.
 Deel dit artikel

Reacties

Geen reacties bij dit artikel.


Plaats een reactie
naam:
e-mailadres:
website:
Reactie [url=http://www.website.nl/]omschrijving[/url]

Huur.nl verhuur weblog


Welkom op het weblog van huur.nl.

Blijf op de hoogte
U kunt zich hier aanmelden voor de RSS feed van het Huur.nl Weblog, zodat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws!

 Aanmelden RSS feed

Verhuur bedrijven
- Auto huren
- Woning huren
- Gereedschap huren
- Kantoorapparatuur huren
- Sport en recreatie verhuur
- Personeel en artiesten inhuren
- Presentatie, licht en geluid
- Horeca en catering
- Evenementen verhuur
- Prive vliegtuig huren

Laatste reacties
- Goed initiatief, ik ben benieu...
- Ook bij Tomboard kan een speed...
- een jaguar e-type!...
- ik moet naar nieuw zeeland en ...
- Ik zou gaan Ferrari rijden. Di...

Vertel verder
Interessant artikel?
Geef het door aan anderen.

 Dit artikel doorsturenOm Huur.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord