huur »
verhuur nieuws
»
Solid Air mag niet meer vliegen.

Solid Air mag niet meer vliegen.

Gepubliceerd op 29 september 2011
Door: Michael van Helden

Luchtvaartmaatschappij Solid Air mag geen commerciŽle vluchten meer uitvoeren. De Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) schorst de vergunning tot vluchtuitvoering en de exploitatievergunning van de luchtvaartmaatschappij Solid-aiR. De inspectie is na onderzoek van het bedrijf er niet van overtuigd dat een veilige vluchtuitvoering is gegarandeerd.

De IVW heeft het bedrijf, volgens een persbericht, tijdens het onderzoek onder verscherpt toezicht geplaatst na constateringen van diverse overtredingen op het gebied van training en toetsing van piloten en de registratie van technische mankementen. Verder heeft de inspectie overtredingen geconstateerd ten aanzien van de werk- en rusttijden van de piloten, de aansturing van het management, de vluchtuitvoering en het melden van incidenten. De IVW acht het daarbij zeer ernstig dat het verantwoordelijk management vaak direct betrokken was bij de geconstateerde overtredingen.

solid-air


Structureel karakter


De bevindingen uit het onderzoek geven een beeld van een luchtvaartmaatschappij waar overtreding van de toepasselijke regelgeving niet een incidenteel maar structureel karakter heeft. Bovendien zijn de geconstateerde overtredingen als ernstig en zeer ernstig te kwalificeren, zowel in onderlinge samenhang als ieder voor zich. De inspectie concludeert dat het structurele karakter en de aard van de overtredingen dusdanig zijn dat zij er niet van overtuigd is dat Solid aiR nu een veilige vluchtuitvoering kan garanderen. De IVW heeft het Openbaar Ministerie op de hoogte gebracht van de uitkomsten van het onderzoek.

Drie maanden schorsing


De schorsing geldt voor een periode van drie maanden. Als Solid-aiR binnen deze termijn de inspectie niet kan aantonen dat het een veilige vluchtuitvoering kan garanderen, wordt de vergunning tot vluchtuitvoering en de exploitatievergunning ingetrokken. Zodra het bedrijf wel weer voldoende waarborgen biedt voor een veilige vluchtuitvoering, wordt de schorsing opgeheven.

Alternatief Solid Air


Bent u op zoek naar een alternatief voor Solid Air? Via de prive vliegtuig huren pagina van huur.nl kunt u direct drie offertes aanvragen bij gerennomeerde private jet verhuur bedrijven.

Michael van Helden   Over de auteur: Michael van Helden
In het dagelijks leven is actief bij webwinkel leverancier Directshop en webwinkel leverancier voor de verhuurbranche Rentpro. Michael is getrouwd en vader van Louise.
 Deel dit artikel

Reacties
Joris | 30 september 2011 15:12
Zou dit bericht uit De Telegraaf er iets mee te maken hebben?

http://www.telegraaf.nl/binnenland/10108721/__Boekhoorn_ontsnapt_aan_crash__.html
Mirjam | 30 september 2011 18:17
Ja, lijkt mij wel. Zie ook onderstaand artikel op Quotenet over Solid Air:

Solid Air al langer onprofessioneel
Michael | 10 oktober 2011 14:17
Update: Solid Air is failliet.

Solid air failiet

Plaats een reactie
naam:
e-mailadres:
website:
Reactie [url=http://www.website.nl/]omschrijving[/url]

Huur.nl verhuur weblog


Welkom op het weblog van huur.nl.

Blijf op de hoogte
U kunt zich hier aanmelden voor de RSS feed van het Huur.nl Weblog, zodat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws!

 Aanmelden RSS feed

Verhuur bedrijven
- Auto huren
- Woning huren
- Gereedschap huren
- Kantoorapparatuur huren
- Sport en recreatie verhuur
- Personeel en artiesten inhuren
- Presentatie, licht en geluid
- Horeca en catering
- Evenementen verhuur
- Prive vliegtuig huren

Laatste reacties
- Goed initiatief, ik ben benieu...
- Ook bij Tomboard kan een speed...
- een jaguar e-type!...
- ik moet naar nieuw zeeland en ...
- Ik zou gaan Ferrari rijden. Di...

Vertel verder
Interessant artikel?
Geef het door aan anderen.

 Dit artikel doorsturenOm Huur.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord