huur »
verhuur nieuws
»
Tijdelijk personeel inhuren: welke opties zijn er?

Tijdelijk personeel inhuren: welke opties zijn er?

Gepubliceerd op 11 september 2012
Door: Michael van HeldenBedrijven hebben regelmatig de behoefte aan tijdelijk personeel. Dat kan verschillende redenen hebben: er is een groot project waarvoor tijdelijk meer mankracht nodig is, door ziekte of zwangerschap valt iemand weg of er moet een openstaande positie worden ingevuld totdat de juiste fulltime medewerker gevonden is. Welke opties zijn er om tijdelijk personeel in te huren?

Er zijn veel bedrijven die tegen het probleem aanlopen: er is een behoefte aan tijdelijk personeel. Dat betekent dat er geschoven moet gaan worden binnen de organisatie of er moet op korte termijn een oplossing worden gevonden. Voordat je een externe organisatie inhuurt, wat vaak flinke kosten met zich meebrengt, is het goed om eens te kijken naar wat de opties zijn om zelf tijdelijk personeel te huren.

handshake


Freelancer inhuren


Een eerste optie is het inhuren van een freelancer om voor tijdelijke versterking te zorgen. Organisaties kunnen zelf een freelancer zoeken door middel van een advertentie, of dit uitbesteden aan bedrijven die als tussenpersoon fungeren. Het voordeel van een freelancer is dat deze erg flexibel zijn; ze kunnen in de meeste gevallen op korte termijn starten en ook de duren kunnen flexibel worden ingevuld. Een nadeel kan zijn dat een freelancer een dure optie is, bijvoorbeeld ten opzichte van de hierop volgende oplossing.

Student inhuren


Een student inhuren dus. Een goedkope optie om tijdelijk personeel te vervangen of de organisatie uit te breiden. Een student werkt voor een lager salaris dan een werknemer met diploma en jaren werkervaring. Wel is het verstandig goed in te schatten of de juiste kennis aanwezig is tijdens de gesprekken met de student, zodat zeker is dat deze wel degelijk een versterking is. Nadeel van deze optie is dus het risico dat de student ruimschoots moet worden ingewerkt.

Detacheren


Er zijn in Nederland veel bedrijven die zich bezighouden met detachering. Deze bedrijven hebben een database met personeel dat tijdelijk kan worden ingezet. Voordeel is dat ze mensen beschikbaar hebben in welke branche dan ook, en dat deze beschikken over de juiste kennis en ervaring. Een nadeel kunnen de kosten zijn die deze optie met zich meebrengt: zowel het bedrijf dat als tussenpersoon fungeert als de tijdelijke kracht zal moeten worden betaald.

Michael van Helden   Over de auteur: Michael van Helden
In het dagelijks leven is actief bij webwinkel leverancier Directshop en webwinkel leverancier voor de verhuurbranche Rentpro. Michael is getrouwd en vader van Louise.
 Deel dit artikel

Reacties

Geen reacties bij dit artikel.


Plaats een reactie
naam:
e-mailadres:
website:
Reactie [url=http://www.website.nl/]omschrijving[/url]

Huur.nl verhuur weblog


Welkom op het weblog van huur.nl.

Blijf op de hoogte
U kunt zich hier aanmelden voor de RSS feed van het Huur.nl Weblog, zodat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws!

 Aanmelden RSS feed

Verhuur bedrijven
- Auto huren
- Woning huren
- Gereedschap huren
- Kantoorapparatuur huren
- Sport en recreatie verhuur
- Personeel en artiesten inhuren
- Presentatie, licht en geluid
- Horeca en catering
- Evenementen verhuur
- Prive vliegtuig huren

Laatste reacties
- Goed initiatief, ik ben benieu...
- Ook bij Tomboard kan een speed...
- een jaguar e-type!...
- ik moet naar nieuw zeeland en ...
- Ik zou gaan Ferrari rijden. Di...

Vertel verder
Interessant artikel?
Geef het door aan anderen.

 Dit artikel doorsturenOm Huur.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord