huur »
verhuur nieuws
»
Beste websites in online autoverhuur

Beste websites in online autoverhuur

Gepubliceerd op 13 maart 2010
Door: Michael van HeldenAvis wordt als beste autoverhuur website beoordeeld in een sterk verdeelde markt. Dat blijkt uit een onderzoek dat WUA! uit Amsterdam in februari 2010 uitvoerde. De respondenten bezochten 53 verschillende websites, en gaven daar in totaal 195 beoordelingen over.

Opzet onderzoek
De veertig respondenten, tussen de 20 en 48 jaar, werd gevraagd om online op zoek te gaan naar een huurauto voor een gezin met twee kinderen, waarmee met bagage vanaf Lissabon voor vier dagen rondgereisd zou worden. Alle respondenten zijn ervaren met het online oriŽnteren naar producten en diensten. Het budget en autotype mocht zelf bepaald worden.

Per bezochte website vulden ze een vragenlijst in, waarbij ze oordeelden over deelaspecten als gebruiksvriendelijkheid en informatiewaarde. Aan de hand van de verzamelde data berekende WUA! vervolgens de Web Performance Scores. Zie hieronder.

Compilatie WPS Auto Huren Meting 2 (februari 2010) from WUA! Web Performance on Vimeo.Uitkomsten onderzoek
De website van Avis (6,3) komt mede als favoriet uit het onderzoek doordat deze het best vindbaar is en het vertrouwen van de respondenten weet te winnen.

De website van Hertz.nl (5,3) stijgt een plaats ten opzichte van het vorige onderzoek in augustus 2009. Hertz scoort in deze meting hoger op deelaspect eerste indruk, echter kan op deelaspect vindbaarheid nog veel gewonnen worden. De website van Auto Europe (5,2) staat op de derde plaats, na een zevende positie in de vorige meting. De website laat een sterke stijging zien op de deelaspecten gebruiksvriendelijkheid en eerste indruk, en weet ook meer respondenten te overtuigen dan zes maanden eerder.

resultaten onderzoek online auto huren


Conclusie
Bij het vorige onderzoek (zes maanden geleden) scoorde Sunny Cars (positie 1 met een score van 6,2) en EasyTerra (positie 2 met een score van 6,0)opvallend hoog. Deze partijen zakken nu naar beneden (positie 11 en 8) en zijn voorbij gestreven door de grote directe aanbiederen.

Avis eindigt met een flinke voorsprong op positie 1, omdat de aanbieder over de beste vindbaarheid beschikt, en deze weet om te zetten in 10% van de totale voorkeur. EasyCar blijft nog steeds de grootste bedreiging voor de koplopers, omdat de aanbieder dit resultaat behaalt met een lagere vindbaarheid.

Michael van Helden   Over de auteur: Michael van Helden
In het dagelijks leven is actief bij webwinkel leverancier Directshop en webwinkel leverancier voor de verhuurbranche Rentpro. Michael is getrouwd en vader van Louise.
 Deel dit artikel

Reacties

Geen reacties bij dit artikel.


Plaats een reactie
naam:
e-mailadres:
website:
Reactie [url=http://www.website.nl/]omschrijving[/url]

Huur.nl verhuur weblog


Welkom op het weblog van huur.nl.

Blijf op de hoogte
U kunt zich hier aanmelden voor de RSS feed van het Huur.nl Weblog, zodat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws!

 Aanmelden RSS feed

Verhuur bedrijven
- Auto huren
- Woning huren
- Gereedschap huren
- Kantoorapparatuur huren
- Sport en recreatie verhuur
- Personeel en artiesten inhuren
- Presentatie, licht en geluid
- Horeca en catering
- Evenementen verhuur
- Prive vliegtuig huren

Laatste reacties
- Goed initiatief, ik ben benieu...
- Ook bij Tomboard kan een speed...
- een jaguar e-type!...
- ik moet naar nieuw zeeland en ...
- Ik zou gaan Ferrari rijden. Di...

Vertel verder
Interessant artikel?
Geef het door aan anderen.

 Dit artikel doorsturenOm Huur.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord