huur »
verhuur nieuws
»
Onstuitbare groei bij Boels verhuur

Onstuitbare groei bij Boels verhuur

Gepubliceerd op 26 februari 2012
Door: Michael van Helden

In de eerste week van het jaar startte Boels Verhuur met vier overnames. Dit bedrijf is een van de grootste aanbieders van machines en gereedschappen in Europa en marktleider in Nederland. In 2012 wordt het 35-jarig jubileum gevierd met een ambitieuze groeistrategie.

Dit jaar zullen 40 extra filialen worden geopend in Europa. Daarnaast wordt groei door overnames niet uitgesloten. Dit werd in de eerste week van dit jaar geďllustreerd door de overname van vier bedrijven, namelijk K-Rental, Warmerdam Hoogwerk Systemen, het Duitse Baurent en franchisenemer Floris Verhuur.

boels logoOprichting Boels Verhuur


Het familiebedrijf Boels werd in 1977 opgericht door Pierre Boels senior. Vier garageboxen vol gereedschap in Amstenrade was het begin van een Europees imperium van, met de recente overnames meegerekend, inmiddels ruim 300 vestigingen. Toen de huidige algemeen directeur Pierre Boels junior in 1996 het stokje overnam van zijn vader telde het bedrijf 20 vestigingen. Met zijn visie en duidelijke focus heeft hij het bedrijf elke vijf jaar weten te verdubbelen.

Gecontroleerde groei


Financieel directeur Piet Donners: "Bij een voorzichtige groei hebben we de voorbije jaren bewust op kosten en efficiency gelet. Daardoor zijn we nu goed gepositioneerd om flexibel te kunnen inspelen op actuele marktontwikkelingen. We benutten de mogelijkheden in de markt niet alleen op overnamevlak, maar kunnen ook flexibel voldoen aan de verhoogde vraag van klanten, die op dit ogenblik terughoudend zijn met de aanschaf van nieuw materiaal." Boels Verhuur exploiteert ruim 300 vestigingen in negen Europese landen en heeft meer dan 2.100 werknemers in dienst. Directeur Pierre Boels zette enkele weken geleden de handtekening onder vier overnamecontracten. De twee kleinste overnames betreffen K-Rental en Floris Verhuur. K-Rental heeft vestigingen in Nijmegen en Venray. Met 8 medewerkers verhuurt K-Rental kwalitatief hoogwaardige machines en gereedschappen aan zowel particulieren als bedrijven. Boels Verhuur zal de twee filialen van K-Rental onder haar Huurmax-formule in de markt plaatsen. Hetzelfde geldt voor Floris Verhuur, dat in dezelfde branche met 5 werknemers actief is vanuit de twee vestigingen in Wormerveer en Amsterdam.

Algemeen directeur Pierre Boels


"Met de overname van Warmerdam Hoogwerk Systemen in Sassenheim verstevigen we onze positie op de markt van hoogwerkerverhuur in West-Nederland. Warmerdam verhuurt sinds 1986 topkwaliteit hoogwerkers en andere hoogwerksystemen. Voor de 20 medewerkers verandert er niets. De naam en het management blijven hetzelfde. Met de overname van het Duitse Baurent Baumaschinen Miet-Service GmbH hebben we een strategische zet gedaan om het marktleiderschap te verwerven bij onze Oosterburen. We waren al actief in Duitsland met 90 eigen vestigingen en krijgen er door de overname 29 filialen en 182 medewerkers erbij. Met een omzet van ruim € 32 miljoen in 2010 gaat Baurent een substantiële bijdrage leveren aan de totale omzet van het verhuurconcern (2010: € 196 miljoen). We willen verder vooral groeien in Oost-Europese landen zoals Polen en Tsjechië. Dat is nog onontgonnen gebied met een enorm groeipotentieel. In Nederland, waar we marktleider zijn, is binnen een straal van 25 kilometer altijd een verhuurbedrijf te vinden. Zo ver zijn we nog lang niet in deze landen, dus daar ligt een geweldige uitdaging. Ook Italië, België, Oostenrijk en Zwitserland zijn interessante landen waar we zeker willen groeien."

Boels kijkt tevreden terug op 2011


"Met een geraamde omzet van € 215 miljoen en een resultaat voor belastingen van € 30 miljoen hebben we een forse stap gezet in vergelijking met 2010 toen we op een omzet van € 196 miljoen een resultaat voor belastingen boekten van €

Michael van Helden   Over de auteur: Michael van Helden
In het dagelijks leven is actief bij webwinkel leverancier Directshop en webwinkel leverancier voor de verhuurbranche Rentpro. Michael is getrouwd en vader van Louise.
 Deel dit artikel

Reacties

Geen reacties bij dit artikel.


Plaats een reactie
naam:
e-mailadres:
website:
Reactie [url=http://www.website.nl/]omschrijving[/url]

Huur.nl verhuur weblog


Welkom op het weblog van huur.nl.

Blijf op de hoogte
U kunt zich hier aanmelden voor de RSS feed van het Huur.nl Weblog, zodat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws!

 Aanmelden RSS feed

Verhuur bedrijven
- Auto huren
- Woning huren
- Gereedschap huren
- Kantoorapparatuur huren
- Sport en recreatie verhuur
- Personeel en artiesten inhuren
- Presentatie, licht en geluid
- Horeca en catering
- Evenementen verhuur
- Prive vliegtuig huren

Laatste reacties
- Goed initiatief, ik ben benieu...
- Ook bij Tomboard kan een speed...
- een jaguar e-type!...
- ik moet naar nieuw zeeland en ...
- Ik zou gaan Ferrari rijden. Di...

Vertel verder
Interessant artikel?
Geef het door aan anderen.

 Dit artikel doorsturenOm Huur.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord