huur »
verhuur nieuws
»
Tijdelijk opslagruimte huren, hoe doe je dat?

Tijdelijk opslagruimte huren, hoe doe je dat?

Gepubliceerd op 8 november 2012
Door: Michael van Helden

Veel mensen in ons land zijn een aantal keer per jaar bezig met de nodige doe-het-zelf projecten in of rondom het huis. Daarbij komen vaak verhuizingen kijken, of het gebruik van veel (of groot) gereedschap, en andere zaken waarvoor ruimte nodig is. Niet iedereen heeft die ruimte over en dus wordt er gekeken naar een tijdelijk opslagruimte. Als doe-het-zelver een tijdelijke opslagruimte huren, hoe doe je dat?

Ook als u thuis over de nodige ruimte beschikt is het een goede optie om toch te kiezen voor een tijdelijke opslagruimte buitenshuis. Moet u bijvoorbeeld meubels of apparatuur opslaan dan is het erg vervelend als deze wekenlang in huis staan – door deze ergens anders te plaatsen staan ze niet in de weg.

tijdelijke opslag


Selfstorage bedrijven


In Nederland zijn er verschillende zogeheten selfstorage bedrijven. Deze bieden een (tijdelijke) opslagruimte aan waarbij u zelf de grootte kunt bepalen. Bekende voorbeelden van selfstorage bedrijven zijn bijvoorbeeld Shurgard, Citybox en Allsafe.

Het bedrag dat u kwijt bent aan de huur van de opslagruimte wordt in de meeste gevallen bepaald door het aantal vierkante meters dat u wilt gaan huren. Het is dus belangrijk om vooraf goed te bepalen hoeveel ruimte u nodig zult gaan hebben – wanneer u ruimte tekort komt zal alles moeten worden verhuisd naar een andere opslagruimte die groter is en dat wilt u uiteraard voorkomen. De selfstorage bedrijven zitten dikwijls op een centrale locatie of zijn gemakkelijk bereikbaar via de snelweg. Daarnaast kunt u als eigenaar van de opslagruimte in- en uitrijden wanneer u dat uitkomt, u hoeft dus geen rekening te houden met openingstijden en dergelijke.

Kijk wel even verder dan de prijs aanbiedingen voor de eerste maand. Leuk dat de eerste maand maar 1 euro kost, maar wat zijn de kosten in maand twee. Waarschijnlijk staan uw spullen langer dan 1 maand in opslag.

Transport


Het enige nadeel aan het opslaan van spullen bij een selfstorage bedrijf is dat u deze niet direct kunt plaatsen wanneer de verbouwing klaar is. U zal de spullen zelf heen en weer moeten rijden, en afhankelijk van de locatie waar uw opslagruimte zich bevindt kan dat lastig zijn. Wel is het zo dat de selfstorage bedrijven vaak een aantrekkelijk aanbod aan transportmiddelen hebben; u huurt goedkoop een aanhanger of (kleine) vrachtwagen.

Ook de beveiliging is geen zorg. De bedrijven zijn uitgerust met omheiningen en hebben een uitgebreid beveiligingsysteem in de vorm van camera’s en alarmen. U kunt er dus vanuit gaan dat uw spullen veilig opgeborgen liggen.

Andere aandachtspunten zijn een eventuele opzegtermijn, toegang 24/7? en eventuele bijkomende kosten.

Michael van Helden   Over de auteur: Michael van Helden
In het dagelijks leven is actief bij webwinkel leverancier Directshop en webwinkel leverancier voor de verhuurbranche Rentpro. Michael is getrouwd en vader van Louise.
 Deel dit artikel

Reacties

Geen reacties bij dit artikel.


Plaats een reactie
naam:
e-mailadres:
website:
Reactie [url=http://www.website.nl/]omschrijving[/url]

Huur.nl verhuur weblog


Welkom op het weblog van huur.nl.

Blijf op de hoogte
U kunt zich hier aanmelden voor de RSS feed van het Huur.nl Weblog, zodat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws!

 Aanmelden RSS feed

Verhuur bedrijven
- Auto huren
- Woning huren
- Gereedschap huren
- Kantoorapparatuur huren
- Sport en recreatie verhuur
- Personeel en artiesten inhuren
- Presentatie, licht en geluid
- Horeca en catering
- Evenementen verhuur
- Prive vliegtuig huren

Laatste reacties
- Goed initiatief, ik ben benieu...
- Ook bij Tomboard kan een speed...
- een jaguar e-type!...
- ik moet naar nieuw zeeland en ...
- Ik zou gaan Ferrari rijden. Di...

Vertel verder
Interessant artikel?
Geef het door aan anderen.

 Dit artikel doorsturenOm Huur.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord