huur »
verhuur nieuws
»
Prachtig kostuum huren tijdens Carnaval?

Prachtig kostuum huren tijdens Carnaval?

Gepubliceerd op 20 februari 2009
Door: Paul RütterIeder jaar rond eind februari is het Carnaval. Tenminste, in de provincies Noord-Brabant en Limburg. In de rest van het land gaat het leven gewoon door. Omdat Carnaval maar eens per jaar, bijna een week lang, gevierd wordt, is het voor zowel kroegbazen als feestgangers interessant om naar verhuur mogelijkheden te kijken. Waar liggen tijdens Carnaval de verhuurkansen?

Als Carnavalvierder zijnde, ben ik ieder jaar weer aanwezig bij de Kroegentocht in Cuijk. Dit is, zoals de naam al zegt, een tocht waarin je elf kroegen aandoet en bij ieder een drankje nuttigt. Tijdens deze tocht kom je nogal wat zaken tegen die gehuurd zijn.

KostuumsCarnavalskostuum huren
Typerend voor Carnaval zijn de uitbundig, vreemde of ronduit schitterende kostuums die iedereen draagt. Een beetje feestganger heeft een aparte kast met kostuums staan. Voor diegenen waarvoor dat niet weggelegd is, of iets heel aparts wil hebben, kan huur zeker een goede optie zijn. Uit de grote hoeveelheid aanbiedende websites kan geconcludeerd worden dat hier inderdaad markt voor is. We vroegen de Fopshop om hun ervaring met carnavalskostuums met ons te delen.

"Als je telkens goed voor de dag wilt komen maar wel iedere keer in een andere outfit is kopen nogal belastend voor je feestbudget. Kleding huren is dan een hele goeie optie. Je hebt dan tijdelijke mooie luxe pakken die voor eenmalig gebruik qua aanschaf te duur zijn. Zo zie je er picobello uit en hou je nog geld over voor een borrel!", aldus Robert Wienk van Fopshop.nl.

Tent- en podium verhuurPodium en tentverhuur
Omdat eind februari nogal onstuimig weer met zich mee kan brengen en het feit dat de kroegentocht grotendeels buiten plaatsvindt, is reden genoeg om veel tenten te plaatsen. Onder deze tenten worden vaak podia geplaatst, zodat het geheel opgeleukt kan worden door muziek. Het overgrote deel van deze faciliteiten worden gehuurd, omdat ze te kostbaar zijn om eenmalig aan te schaffen. Ook deze branche schijnt goed te lopen, oordelend naar het aantal bedrijven dat tenten en podia verhuurt.


CarnavalswagensPraalwagen huren
Praalwagens zijn toch wel de stokpaardjes van de hele Carnaval. Iedere participerende groep probeert een zo mooi mogelijke wagen te maken rond een zelfgekozen thema. Uit ervaring weet ik dat het bouwen van praalswagens erg tijdrovend is. Een reden dus om te kijken of huur een mogelijkheid is. Wanneer op deze trefwoorden gezocht wordt, vindt men eigenlijk alleen maar aanbiedingen vanuit advertentie-websites zoals Marktplaats en Speurders.

Blijkbaar weegt het bouwen van een praalwagen niet op tegen het bedrag dat de verhuur oplevert, anders zouden hier wel bedrijven voor bestaan... Of is dit een gat in de markt?

Biertap
Tijdens Carnaval vloeit het goudgele gerstennat rijkelijk, bij zowel jong als oud. De hele kroegentocht is hieraan toegewijd! Om de meer dan vijftienduizend bezoekers in Cuijck te voorzien zijn er heel wat tapinstallaties nodig. Een biertap is te huren bij Biertap.com (Amersfoort) of  Deel dit artikel

Reacties
Daan | 20 februari 2009 16:12
Cuijk kroegentocht ben ik ook zeker aanwezig! Zin in !
Peter | 19 juli 2009 16:33
Waarom huren. Kopen is bijna net zo voordelig en daarna op marktplaats?
quaden M | 12 november 2009 18:38
Hallo, verhuurd U ook carnavals pakken van kabouter plop.
Tinus | 8 april 2010 14:18
zou huur.nl ook zoiets als APevents podium verhuur als link kunnen opnemen?

Plaats een reactie
naam:
e-mailadres:
website:
Reactie [url=http://www.website.nl/]omschrijving[/url]

Huur.nl verhuur weblog


Welkom op het weblog van huur.nl.

Blijf op de hoogte
U kunt zich hier aanmelden voor de RSS feed van het Huur.nl Weblog, zodat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws!

 Aanmelden RSS feed

Verhuur bedrijven
- Auto huren
- Woning huren
- Gereedschap huren
- Kantoorapparatuur huren
- Sport en recreatie verhuur
- Personeel en artiesten inhuren
- Presentatie, licht en geluid
- Horeca en catering
- Evenementen verhuur
- Prive vliegtuig huren

Laatste reacties
- Goed initiatief, ik ben benieu...
- Ook bij Tomboard kan een speed...
- een jaguar e-type!...
- ik moet naar nieuw zeeland en ...
- Ik zou gaan Ferrari rijden. Di...

Vertel verder
Interessant artikel?
Geef het door aan anderen.

 Dit artikel doorsturenOm Huur.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord