huur »
verhuur nieuws
»
10 tips voor zakelijke verhuur

10 tips voor zakelijke verhuur

Gepubliceerd op 6 augustus 2009
Door: Michael van HeldenU bent van plan om zakelijk apparatuur of diensten in te huren. Er zijn een aantal zaken waar u op kunt letten. Hieronder volgt een top 10 lijst met tips bij zakelijke verhuur.

1. Huren een interessant alternatief
Voor veel producten die u normaal zou aanschaffen bestaat er wel een verhuurder die dit product aanbiedt. Huren lijkt vanzelfsprekend wanneer u een product maar kort nodig heeft, maar kan ook voor een langere verhuurtermijn interessant zijn. U hoeft dan geen investeringen vooraf te doen. De apparatuur staat ook niet op uw balans.

Een tussenvariant is huurkoop. U huurt op de korte termijn, waarbij u de mogelijkheid heeft om het product later tegen een gunstig tarief te kopen. De betaalde huurpenningen worden (deels) afgetrokken van het aanschaftarief.

Zakelijke verhuur Zakelijke verhuur


2. Geen borg of vooruitbetaling bij positieve kredietcontrole
Bij zakelijke verhuur wordt veel gewerkt met een kredietcontrole. Komt uw bedrijf door deze check, dan kunt u zonder borg of vooruitbetaling geleverd krijgen. Zorg dus voor de juiste gegevens bij uw aanvraag en dat uw bedrijf goed scoort bij bedrijven als Graydon, Atradius, Dun & Bradstreet of Euler Hermes.

Bij verhuur webwinkels is het raadzaam bij uw bestelling de gegevens in te vullen, zoals deze bekend staan bij de Kamer van Koophandel. Daar wordt namelijk ook op gecontroleerd. Als u alleen een 06-nummer en gratis e-mailadres gebruikt verhoogt u ook de kans op een borg en vooruitbetaling.

Tevens kunnen verhuurbedrijven gebruik maken van de dienst van Crimimail om dubieuze huurders te achterhalen.

3. Check op prijs, kwaliteit en onderhoud
Neem even de moeite om te kijken op websites van andere aanbieders om te kijken of de verhuurprijzen enigszins vergelijkbaar zijn. Wellicht kiest u toch voor een wat duurdere partij, omdat u voor zekerheid en kwaliteit gaat. Let ook op de transportkosten als onderdeel van de prijs. Waarschijnlijk is een lokale aanbieder op dat gebied goedkoper.

Hoe is het gesteld met de staat van het product? Zien de producten er nog representatief uit en zijn deze goed onderhouden? Laat je niet misleiden door foto's op de website. Deze kunnen rechtstreeks van de website van de leverancier zijn overgenomen.

4. Controleer referenties
Kijk op de website van de aanbieder en controleer op referenties.

Sinds kort kunt u op huur.nl ook de kwaliteit van huurders controleren. Bij steeds meer verhuurbedrijven kunt u reviews achterlaten en reviews lezen van andere huurders. Hier komt een rapportcijfer per verhuurbedrijf uit. Zo weet u precies wat u mag verwachten.

5. Vraag naar korting bij een langere huurperiode
Wanneer u van plan bent om een product (of dienst) langer te gaan huren, gelden er vaak extra staffel kortingen op het standaard week- of maandtarief.

6. Vraag naar de beschikbare ondersteuning tijdens de huurperiode
Op welke ondersteuning heeft u recht tijdens de huurperiode? Let (indien gewenst) specifiek op ondersteuning buiten kantoortijden zoals in het weekend of 's-avonds. Is deze Łberhaupt beschikbaar en zijn er kosten aan verbonden? Bijvoorbeeld door middel van een 0900 telefoon nummer, of zijn er kosten verbonden aan een (stand-by) monteur en gelden er voorrijkosten en een uurtarief?

Zakelijke boardroom<br /><br />
                  <div class=
Michael van Helden   Over de auteur: Michael van Helden
In het dagelijks leven is actief bij webwinkel leverancier Directshop en webwinkel leverancier voor de verhuurbranche Rentpro. Michael is getrouwd en vader van Louise.
 Deel dit artikel

Reacties

Geen reacties bij dit artikel.


Plaats een reactie
naam:
e-mailadres:
website:
Reactie [url=http://www.website.nl/]omschrijving[/url]

Huur.nl verhuur weblog


Welkom op het weblog van huur.nl.

Blijf op de hoogte
U kunt zich hier aanmelden voor de RSS feed van het Huur.nl Weblog, zodat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws!

 Aanmelden RSS feed

Verhuur bedrijven
- Auto huren
- Woning huren
- Gereedschap huren
- Kantoorapparatuur huren
- Sport en recreatie verhuur
- Personeel en artiesten inhuren
- Presentatie, licht en geluid
- Horeca en catering
- Evenementen verhuur
- Prive vliegtuig huren

Laatste reacties
- Goed initiatief, ik ben benieu...
- Ook bij Tomboard kan een speed...
- een jaguar e-type!...
- ik moet naar nieuw zeeland en ...
- Ik zou gaan Ferrari rijden. Di...

Vertel verder
Interessant artikel?
Geef het door aan anderen.

 Dit artikel doorsturenOm Huur.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord