huur »
verhuur nieuws
»
Office 365 van Microsoft: huren of kopen?

Office 365 van Microsoft: huren of kopen?

Gepubliceerd op 8 maart 2013
Door: Michael van HeldenEen in de zoveel jaar brengt Microsoft een nieuwe versie uit van haar Office pakket: software waarmee gebruikers kunnen werken in o.a. Word, Excel en Outlook. Laatst heeft de fabrikant het Office 2013 pakket uitgebracht, dat op verschillende manieren kan worden aangeschaft. Maar wat is een betere optie – huren of kopen?

Het Office pakket wordt door veel mensen in Nederland gebruikt, zowel privé als zakelijk is de software gemeengoed geworden. Voor iedereen die de laatste update, Office 2013, wil gaan gebruiken is het goed om de verschillende opties eens naast elkaar neer te leggen. We laten de illegale kopieen (voornamelijk bij particulieren) hierbij even buiten beschouwing.

De opties om te huren of te kopen zijn beiden interessant, maar welke is interessanter?

computer keyboard


Standaard pakket


De meest standaard optie van Office heeft de beschikking over Word, Excel, Powerpoint en Onenote. Let er hierbij dus op dat er geen Outlook aanwezig is in dit pakket – iets dat voor veel gebruikers wel een voorwaarde is. De prijs van dit pakket is eenmalig €139, daarvoor krijgt de koper de mogelijkheid om de software onbeperkt te gebruiken op 1 PC.

Er is ook een online tegenhanger van dit pakket, Office 365 genaamd. Dit pakket kost €99 voor een jaar, de software kan dan dus via het web gebruiken. Mooi aan deze variant is dat het pakket ook te huren is: voor €10 per maand heb je er de beschikking over.

Online heeft voordelen


Office 365 heeft de nodige voordelen tegenover de standaard variant die je zelf moet installeren. Allereerst is Outlook wél aanwezig in het online pakket, het mailprogramma valt dus binnen de huur. Daarnaast mogen de verschillende software-varianten op 5 PC’s gebruikt worden, en wordt de software automatisch (en kosteloos) geupdate. Verder krijgen huurders ook nog de beschikking over 20GB opslagruimte in Skydrive, de cloud-dienst van Microsoft.

MS Office 365 huren

MS Office huren of kopen?


Het huren van Office 365 brengt dus een aantal voordelen met zich mee, maar is het ook financieel aantrekkelijker? Je kunt simpelweg stellen dat je het complete Office-pakket 14 maanden kunt huren om op dezelfde prijs uit te komen van het standaard pakket, dat je eenmalig koopt voor €139. Dat is dus inclusief updates.

Heb je voldoende aan het standaard pakket, waar je waarschijnlijk dan een paar jaar mee vooruit kunt, is de eenmalige aanschaf van €139 waarschijnlijk de meest interessante optie.

Afgaande op de snelheid van de ontwikkelingen van het Office pakket, zal er over een paar jaar waarschijnlijk wederom een nieuwe uitvoering verschijnen. Huurders kunnen tegen die tijd gemakkelijk overstappen, zonder dat daar weer een extra investering tegenover staat.

Het huren van Microsoft Office 365 is dus een uitstekende keuze voor gebruikers die de graag altijd met de nieuwste versie willen werken en daarnaast ook nog actief Skydrive kunnen gebruiken. Een bijkomend voordeel is dat je geen eenmalige investeringen hoeft te doen. Dat is voor zakelijke klanten met veel gebruikers wellicht interessant.

De keuze om te huren of kopen is dus afhankelijk van je behoefte. Microsoft heeft de pakketten slim opgezet, zodat meerdere doelgroepen bedient worden.

Michael van Helden   Over de auteur: Michael van Helden
In het dagelijks leven is actief bij webwinkel leverancier Directshop en webwinkel leverancier voor de verhuurbranche Rentpro. Michael is getrouwd en vader van Louise.
 Deel dit artikel

Reacties

Geen reacties bij dit artikel.


Plaats een reactie
naam:
e-mailadres:
website:
Reactie [url=http://www.website.nl/]omschrijving[/url]

Huur.nl verhuur weblog


Welkom op het weblog van huur.nl.

Blijf op de hoogte
U kunt zich hier aanmelden voor de RSS feed van het Huur.nl Weblog, zodat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws!

 Aanmelden RSS feed

Verhuur bedrijven
- Auto huren
- Woning huren
- Gereedschap huren
- Kantoorapparatuur huren
- Sport en recreatie verhuur
- Personeel en artiesten inhuren
- Presentatie, licht en geluid
- Horeca en catering
- Evenementen verhuur
- Prive vliegtuig huren

Laatste reacties
- Goed initiatief, ik ben benieu...
- Ook bij Tomboard kan een speed...
- een jaguar e-type!...
- ik moet naar nieuw zeeland en ...
- Ik zou gaan Ferrari rijden. Di...

Vertel verder
Interessant artikel?
Geef het door aan anderen.

 Dit artikel doorsturenOm Huur.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord