huur »
verhuur nieuws
»
Waarom kantoormeubilair huren?

Waarom kantoormeubilair huren?

Gepubliceerd op 5 januari 2009
Door: Diana van der LindeDe afgelopen jaren lijkt het woord 'flexibiliteit' wel het sleutelwoord tot succesvol ondernemen geworden. Bedrijven moeten snel in kunnen spelen op nieuwe trends en omstandigheden in de markt, zeker nu de economie stagneert. Organisaties verwachten 'flexibiliteit' van zowel hun leveranciers als van hun medewerkers. De ad hoc inzetbaarheid van een flexwerker doet niet meer onder voor de kennis en ervaring van een vaste medewerker. Denk ook aan de extra mensen die worden ingezet in de piekperiodes, deze zullen toch moeten worden gehuisvest, al is het tijdelijk.

Een standaard werkplek bestaat minimaal uit een bureau, een stoel en een ladeblok. Zonder deze basisfaciliteiten blijft de productie op nul steken. Er staat vast ergens in een donkere kelder wel een bureau of een stoel, maar die zijn vaak beschadigd, incompleet of niet in lijn met de rest van het meubilair. Bijbestellen dan maar, of toch niet? Huren is dan een uitkomst. Zeker bij een tijdelijke situatie, tot ongeveer twee jaar, zijn de voordelen van huur vele malen groter dan die van koop.

Huur is op de korte termijn bovendien goedkoper dan permanente aanschaf maar bij aankoop van nieuw meubilair is het aan te raden om 10 tot 15 procent van het meubilair te blijven huren. Heel cru gesteld, medewerkers kan men ontslaan, maar van overtollige bureaustoelen en vergadertafels komt men minder makkelijk af. Maar ook bij een plotselinge groei van een onderneming, biedt het huren van meubilair uitkomst. Wanneer bij groei immers direct zware investeringen gedaan moeten worden voor een nieuwe kantoorinrichting, wordt de liquiditeit op het spel gezet. Huur daarentegen is direct afschrijfbaar, het zijn eenvoudigweg kosten.

Waarom dan toch die terughoudendheid? Jammer genoeg bestaan er nog steeds vooroordelen jegens het huren van kantoormeubilair. Een gehuurd bureau zou niet representatief zijn, niet chic en voldoet niet aan de gestelde eisen. Het is waarschijnlijk een logge tafel, vol krassen en alleen leverbaar in saai grijs. Niets is minder waar! Decorum levert naast degelijke, representatieve kantoorinrichting ook fraai designmeubilair waarmee het karakter en de uitstraling van het bedrijf volledig tot uiting komt. Ook kwaliteit is erg belangrijk, niet alleen omdat dit het visitekaartje van de opdrachtgever is, maar ook omdat de eisen die de Arbowet aan kantoormeubilair stelt, erg streng zijn. Een inspecteur van de Arbodienst neemt geen genoegen met: 'Het is maar voor even'. Meubilair dat niet aan de wettelijke eisen voldoet, wordt onverbiddelijk afgekeurd en moet vaak direct vervangen worden. Deel dit artikel

Reacties
kantoorruimte huren | 26 mei 2009 11:46
Zeer goede tip!

Dit kan een grote besparing op leveren voor veel bedrijven en is een simpele oplossing in deze economisch zware tijden.

Plaats een reactie
naam:
e-mailadres:
website:
Reactie [url=http://www.website.nl/]omschrijving[/url]

Huur.nl verhuur weblog


Welkom op het weblog van huur.nl.

Blijf op de hoogte
U kunt zich hier aanmelden voor de RSS feed van het Huur.nl Weblog, zodat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws!

 Aanmelden RSS feed

Verhuur bedrijven
- Auto huren
- Woning huren
- Gereedschap huren
- Kantoorapparatuur huren
- Sport en recreatie verhuur
- Personeel en artiesten inhuren
- Presentatie, licht en geluid
- Horeca en catering
- Evenementen verhuur
- Prive vliegtuig huren

Laatste reacties
- Goed initiatief, ik ben benieu...
- Ook bij Tomboard kan een speed...
- een jaguar e-type!...
- ik moet naar nieuw zeeland en ...
- Ik zou gaan Ferrari rijden. Di...

Vertel verder
Interessant artikel?
Geef het door aan anderen.

 Dit artikel doorsturenOm Huur.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord