huur »
verhuur nieuws
»
De voor- en nadelen van kantoorinrichting huren

De voor- en nadelen van kantoorinrichting huren

Gepubliceerd op 7 januari 2013
Door: Michael van HeldenDe inrichting van een kantoorruimte brengt de nodige kosten met zich mee. Dat is de reden dat veel ondernemers kijken naar alternatieve mogelijkheden; het huren van de kantoorinrichting is daarbij een veel gebruikt middel. Van laptop tot bureaustoel, alles is te huur Ė maar wat zijn de voor- ťn nadelen?

Of je nu als zelfstandige een kantoor aan huis hebt of als eigenaar van een groot bedrijf honderden werkplekken moet voorzien Ė de inrichting van een kantoor kost veel geld. De apparatuur die er moet worden aangeschaft is erg divers en loopt van computers en beeldschermen tot aan tafels en nietmachines, samen zorgen ze voor een kostenpost waar veel ondernemers niet op zitten te wachten. Met de verhuur van kantoorapparatuur is daarvoor een betaalbaar alternatief gekomen voor bedrijven die de inrichting goedkoper willen verzorgen.

kantoor meubilair


Voordelen huren kantoorinrichting


Het grootste voordeel hebben we net al genoemd: het is goedkoper. Door de kantoorapparatuur te huren heb je minder kosten, althans in eerste instantie. Je betaalt een vast bedrag per maand als huurbedrag en dat ligt uiteraard veel lager dan het bedrag dat je moet besteden bij aankoop van de inrichting.

Grotere bedrijven kiezen soms juist voor huren, omdat de huurkosten, dan als kosten geboekt kunnen worden. (Deze kunnen bij projecten soms zelfs doorgerekend worden aan klanten.) Op die wijze wordt de aanschaf van apparatuur niet als investering geboekt en wordt dit ook niet als zodanig in de boeken verwerkt. Deze keuze heeft alles te maken met hoe de onderneming om wil gaan met kosten en investeringen.

Door dit soort zaken te outsourcen worden vaak ook beheers- of onderhoudskosten bespaart.

Daarnaast is er bij verhuur sprake van een goede garantie Ė wanneer er een defect is aan de apparatuur wordt deze vervangen. Dat in het achterhoofd zorgt ervoor dat je met een gerust hart het maandbedrag wilt betalen.

Een ander voordeel is dat de kantoorinrichting van hoge kwaliteit kan zijn. Wanneer je de apparatuur moet kopen zal er sneller gekeken worden naar een goedkoper alternatief, waarbij er ook wordt ingeleverd op kwaliteit. Bij de verhuur stijgt het maandbedrag niet zo snel en kan er dus eerder voor kwaliteit gekozen worden Ė wel zo fijn voor het personeel.

Nadelen huren kantoorinrichting


Het huren van kantoorapparatuur heeft voordelen, maar ook nadelen. Goed om die ook te benoemen dus.

Allereerst is het zo dat het huren op de lange termijn duurder kan zijn dan een aankoop Ė al is dat een weloverwogen keuze voor veel ondernemers, zij kiezen voor een maandbedrag in plaats van een groot bedrag dat eenmalig moet worden betaald. Daarnaast wordt een bedrijf geen eigenaar van de apparatuur, iets dat voor veel ondernemers toch belangrijk zal zijn Ė je wilt nu eenmaal een bedrijf opbouwen met een inrichting dat eigen bezit is.

Zo zijn er zowel voor- als nadelen te beschrijven over het huren van kantoorapparatuur. Uiteindelijk zal het een keuze van de ondernemer zelf zijn, op basis van zijn of haar voorkeuren.

Michael van Helden   Over de auteur: Michael van Helden
In het dagelijks leven is actief bij webwinkel leverancier Directshop en webwinkel leverancier voor de verhuurbranche Rentpro. Michael is getrouwd en vader van Louise.
 Deel dit artikel

Reacties

Geen reacties bij dit artikel.


Plaats een reactie
naam:
e-mailadres:
website:
Reactie [url=http://www.website.nl/]omschrijving[/url]

Huur.nl verhuur weblog


Welkom op het weblog van huur.nl.

Blijf op de hoogte
U kunt zich hier aanmelden voor de RSS feed van het Huur.nl Weblog, zodat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws!

 Aanmelden RSS feed

Verhuur bedrijven
- Auto huren
- Woning huren
- Gereedschap huren
- Kantoorapparatuur huren
- Sport en recreatie verhuur
- Personeel en artiesten inhuren
- Presentatie, licht en geluid
- Horeca en catering
- Evenementen verhuur
- Prive vliegtuig huren

Laatste reacties
- Goed initiatief, ik ben benieu...
- Ook bij Tomboard kan een speed...
- een jaguar e-type!...
- ik moet naar nieuw zeeland en ...
- Ik zou gaan Ferrari rijden. Di...

Vertel verder
Interessant artikel?
Geef het door aan anderen.

 Dit artikel doorsturenOm Huur.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord