huur »
verhuur nieuws
»
Daling in huurprijzen kantoren Europa

Daling in huurprijzen kantoren Europa

Gepubliceerd op 10 augustus 2009
Door: Michael van HeldenUit een rapport van bedrijfsmakelaar Jones Lang LaSalle blijkt dat de huurprijzen van kantoorruimtes in Europa flink zijn gedaald. De huurprijzen zijn in het tweede kwartaal van dit jaar met 15,4 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden.

Er is wel een groot verschil tussen de verschillende Europese steden. In Moskou is de daling het grootst met 30 procent. Daarna volgt Dublin met een terugval van 18 procent. In Madrid is de huur met gemiddeld 10 procent gedaald.

In Nederland komen de verhuurders er relatief goed vanaf. In Rotterdam, Den Haag en Eindhoven is er slechts sprake van een lichte daling. De verhuurprijzen van zakelijk onroerend goed zijn in Utrecht en Amsterdam zelfs stabiel gebleven. Goed nieuws dus voor de economie in Nederland.

Zakelijke kantoor verhuur


Ondanks het feit dat de huurprijzen volgens deze bedrijfsmakelaar in Nederland redelijk stabiel blijven wordt er geadviseerd om als huurder goed te onderhandelen. Naast het onderhandelen over de prijs kan er ook onderhandeld worden over de duur van de overeenkomst. Er kan bijvoorbeeld afgeweken worden van de standaard vijf jaar termijn die in de ROZ huurcontracten gehanteerd worden. Je merkt in de markt dat deze minimale huurtermijn goed is terug te brengen.

Andere onderhandelingspunten kunnen de service kosten of de staat van oplevering zijn. Wellicht wilt u een keukentje bij oplevering. Deze kosten kan de verhuurder voor zijn rekening nemen.

Zelf op zoek naar een bedrijfspand? Ga naar het huur.nl aanbod en kijk naar 'kantoorruimte huren' of kijk op onze pagina: woning huren.

Michael van Helden   Over de auteur: Michael van Helden
In het dagelijks leven is actief bij webwinkel leverancier Directshop en webwinkel leverancier voor de verhuurbranche Rentpro. Michael is getrouwd en vader van Louise.
 Deel dit artikel

Reacties
kantoorruimte huren | 10 augustus 2009 13:25
Dit biedt vollop kansen voor diegene die een kantoorruimte gaan huren. Het is altijd handig om te gaan onderhandelen over de huurprijs omdat er meestal veel speling tussen zit.

Plaats een reactie
naam:
e-mailadres:
website:
Reactie [url=http://www.website.nl/]omschrijving[/url]

Huur.nl verhuur weblog


Welkom op het weblog van huur.nl.

Blijf op de hoogte
U kunt zich hier aanmelden voor de RSS feed van het Huur.nl Weblog, zodat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws!

 Aanmelden RSS feed

Verhuur bedrijven
- Auto huren
- Woning huren
- Gereedschap huren
- Kantoorapparatuur huren
- Sport en recreatie verhuur
- Personeel en artiesten inhuren
- Presentatie, licht en geluid
- Horeca en catering
- Evenementen verhuur
- Prive vliegtuig huren

Laatste reacties
- Goed initiatief, ik ben benieu...
- Ook bij Tomboard kan een speed...
- een jaguar e-type!...
- ik moet naar nieuw zeeland en ...
- Ik zou gaan Ferrari rijden. Di...

Vertel verder
Interessant artikel?
Geef het door aan anderen.

 Dit artikel doorsturenOm Huur.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord