huur »
verhuur nieuws
»
10 tips voor een snelle woningverhuur

10 tips voor een snelle woningverhuur

Gepubliceerd op 4 april 2010
Door: Martin GrannetiaVeel verhuurders van woonruimte zijn nog steeds van mening dat zij zelf het beste hun woning kunnen verhuren. De gedachte overheerst dat de potentiële huurders zelfs zitten te wachten op hun woonruimte. Daardoor denken zij dat de staat van de woning, locatie en de prijs ondergeschikt is aan de vraag om woonruimte.

Het tegendeel is waar, de markt voor huurwoningen is de laatste tijd sterk aan het veranderen. De schaarste aan woonruimte zit vooral in het goedkopere segment, dus huurwoningen tot circa € 700,- per maand. Woningen met een huurprijs boven de € 1.000,- worden bijna niet meer gevraagd. De potentiële huurder is zowel mondiger als kritischer geworden. Niet alleen zijn er meer particuliere huurwoningen op de markt gekomen, ook de wooncorporaties hebben zich op de luxe huurwoningen gestort. Er is dus volop keuze en daar wordt gebruik van gemaakt door de woningzoekenden.

Uit ons onderzoek blijkt dat er vooral door de woningzoekende meer vragen gesteld worden over de aangeboden woonruimte en dat zij bij bezichtigingen zeer kritisch zijn. Ook zijn er steeds meer bezichtigingen nodig voordat een woning uiteindelijk verhuurd is.

Hieronder 10 tips voor een snelle woning verhuur:1 Zorg dat de woning er goed onderhouden uitziet

2 Verhelp tijdig kleine gebreken

3 Maak goede foto's van een opgeruimde woning

4 Besteed tijd aan een goede omschrijving

5 Bepaal een marktconforme huurprijs

6 Stel geen vreemde voorwaarden, blijf zakelijk

7 Wees vooral duidelijk over de huurtermijn

8 Zorg voor een goed huurcontract, ga niet zelf knutselen

9 Blijf correct bij een bezichtiging en vergeet persoonlijke emotie

10 Doe een onderzoek naar de achtergrond van de huurder

woning verhuren
Laat je begeleiden bij het verhuren van je woning.


Als je naar deze 10 tips kijkt zal je al snel zeggen, duidelijk maar dat weet ik wel. In de praktijk blijkt dat veel verhuurders niet beseffen dat het proces van verhuren niet veel afwijkt van het verkopen van de woning. Bij een verkoop is men al snel genegen om een makelaar in de arm te nemen om het proces te begeleiden. Bij particuliere verhuur is dit minder een overweging. Het belangrijkste punt om jezelf af te vragen bij deze overweging is: “ben ik wel de juiste persoon om mijn eigen woning te verhuren?”.

Bij het verhuren van een woning zal je de emotie volledig dienen uit te schakelen en uitsluitend op zakelijke gronden te handelen. Het verhuren van woonruimte vergt niet alleen aandacht en tijd, maar ook een brede kennis van zowel de markt als van het huurrecht. Daarnaast is een brede vertoning van de te huur aangeboden woning op het internet ook belangrijk voor een snel resultaat.
Dus voor het beste resultaat en minder rompslomp, schakel tijdig een professionele verhuurmakelaar in.

Dit artikel is geschreven voor huur.nl door Martin Grannetia, makelaar van Netwerk Wonen makelaars. Heeft u ook interesse in de plaatsing van een eigen artikel op huur.nl, neem dan contact met ons op. Deel dit artikel

Reacties

Geen reacties bij dit artikel.


Plaats een reactie
naam:
e-mailadres:
website:
Reactie [url=http://www.website.nl/]omschrijving[/url]

Huur.nl verhuur weblog


Welkom op het weblog van huur.nl.

Blijf op de hoogte
U kunt zich hier aanmelden voor de RSS feed van het Huur.nl Weblog, zodat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws!

 Aanmelden RSS feed

Verhuur bedrijven
- Auto huren
- Woning huren
- Gereedschap huren
- Kantoorapparatuur huren
- Sport en recreatie verhuur
- Personeel en artiesten inhuren
- Presentatie, licht en geluid
- Horeca en catering
- Evenementen verhuur
- Prive vliegtuig huren

Laatste reacties
- Goed initiatief, ik ben benieu...
- Ook bij Tomboard kan een speed...
- een jaguar e-type!...
- ik moet naar nieuw zeeland en ...
- Ik zou gaan Ferrari rijden. Di...

Vertel verder
Interessant artikel?
Geef het door aan anderen.

 Dit artikel doorsturenOm Huur.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord