huur »
verhuur nieuws
»
Huurprijzen woningen stijgen weer

Huurprijzen woningen stijgen weer

Gepubliceerd op 6 oktober 2010
Door: Michael van HeldenDe tarieven van huurwoningen in de vrije sector zijn in vergelijking tot het tweede kwartaal van dit jaar gestegen. Zo meldt Pararius.nl, een onafhankelijke website voor huurwoningen, in een uitgebreid verslag op haar website.

De stijging is nog niet erg sterk, maar het dieptepunt lijkt voorbij. De tarieven zijn gemiddeld met een half procent gestegen. Hiermee komt de gemiddelde huur van een woning op 12,32 euro per vierkante meter. Dat tarief was in het derde kwartaal van 2009 nog 13,27 euro. Het dieptepunt lag in het vierde kwartaal van 2009, met 11,79 euro. Sindsdien stabiliseren de huurprijzen zich.

Koophuizen in de verhuur


De omslag is te verklaren door het afname van het aantal aangeboden huurwoningen. Volgens Jasper de Groot, directeur van Pararius.nl, is het aantal particulieren dat een woning te huur aanbiedt als extra optie naast verkoop afgenomen.

De Groot: "Toen begin 2009 de economische crisis haar dieptepunt bereikte waren de effecten duidelijk terug te zien op de huizenmarkt. Veel particulieren zagen zich genoodzaakt hun onverkoopbare woning te huur aan te bieden.

Nu de prijs voor een gemiddeld verkochte woning en het aantal verkooptransacties zich stabiliseert keert het vertrouwen om de woning te verkopen terug en wordt de mogelijkheid om te verhuren aan de kant geschoven. Bovendien neemt het animo om te verhuizen naar een huurwoning toe.

Eerder deze week is daar nog een rapport over gepubliceerd door de NVB en het OTB van de TU Delft. Van de mensen die overwegen te verhuizen wil bijna 24% beslist naar een huurwoning tegen 12% twee jaar geleden. De gemiddelde huurprijs over 2010 ligt nog steeds 4,08% lager dan de gemiddelde huurprijs in 2010. De gemiddelde huurprijs over de afgelopen drie kwartalen in 2010 is echter zeer stabiel gebleken rond de 12,21 euro per m2 per maand. De huurprijs in het derde kwartaal is met 0,49% gestegen ten opzichte van het tweede kwartaal.

De verwachting is dan ook dat de huurprijzen zich de komende periode verder zullen stabiliseren en geleidelijk aan weer zullen stijgen."


Michael van Helden   Over de auteur: Michael van Helden
In het dagelijks leven is actief bij webwinkel leverancier Directshop en webwinkel leverancier voor de verhuurbranche Rentpro. Michael is getrouwd en vader van Louise.
 Deel dit artikel

Reacties
debora | 14 oktober 2010 12:24
Denkt u teveel huur te betalen? Kijk dan even op www.huurikteduur.nl voor een oplossing.

Plaats een reactie
naam:
e-mailadres:
website:
Reactie [url=http://www.website.nl/]omschrijving[/url]

Huur.nl verhuur weblog


Welkom op het weblog van huur.nl.

Blijf op de hoogte
U kunt zich hier aanmelden voor de RSS feed van het Huur.nl Weblog, zodat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws!

 Aanmelden RSS feed

Verhuur bedrijven
- Auto huren
- Woning huren
- Gereedschap huren
- Kantoorapparatuur huren
- Sport en recreatie verhuur
- Personeel en artiesten inhuren
- Presentatie, licht en geluid
- Horeca en catering
- Evenementen verhuur
- Prive vliegtuig huren

Laatste reacties
- Goed initiatief, ik ben benieu...
- Ook bij Tomboard kan een speed...
- een jaguar e-type!...
- ik moet naar nieuw zeeland en ...
- Ik zou gaan Ferrari rijden. Di...

Vertel verder
Interessant artikel?
Geef het door aan anderen.

 Dit artikel doorsturenOm Huur.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord