huur »
verhuur nieuws
»
Steeds meer particulieren bieden huis te huur aan

Steeds meer particulieren bieden huis te huur aan

Gepubliceerd op 14 november 2012
Door: Michael van Helden

Wereldwijd groeien de websites die het mogelijk maken om als particulier je huis te huur aan te bieden als kool. Ook in Nederland is het een trend aan het worden – doordat populaire websites zich ook in ons land vestigen bieden steeds meer mensen hun huis te huur aan.

Sinds de opkomst van social media en het ‘open’ internet is het een stuk makkelijker geworden om een huis te huren als particulier. Vaak worden deze huizen (of kamers) verhuurd voor een of meerdere dagen, als alternatief voor hotels en appartementen. De grootste website in deze markt is Airbnb – in 2008 werd dit bedrijf opgericht in San Francisco door 3 Amerikanen, en de website geeft aan al meer dan 10 miljoen geboekte nachten te hebben verwerkt. Sinds augustus 2012 is Airbnb ook in Nederland actief met een website in onze taal. Concurrent Wimdu, uit Duitsland, heeft ook een Nederlandse site. Dat heeft ervoor gezorgd dat het particulier (ver)huren van een huis ook in ons land een groei doormaakt.

huis huren


Nederlandse steden


Op de genoemde websites zijn er woningen te vinden in vele Nederlandse steden. Amsterdam is op dit moment de duidelijke koploper, daar worden zo’n 3.000 verschillende huurwoningen aangeboden. Het verschil met Rotterdam en Utrecht (allebei zo’n 100 woningen) is aanzienlijk, maar de hoofdstad moet het uiteraard ook hebben van de toeristen die particuliere huurwoningen steeds meer zien als een alternatief voor een duur hotel.

Kosten voor de huurder en verhuurder


Een huis of kamer te huur aanbieden via Airbnb of Wimdu is een mooie oplossing voor mensen die ruimte over hebben of zelf (tijdelijk) niet in de woning verblijven. Zonder makelaar of andere tussenpersonen kan de woning te huur worden aangeboden, waarbij de kosten relatief laag blijven; het aanbieden van een ruimte is zelfs gratis, er wordt enkel een klein percentage van iedere boeking betaald.

Ook voor huurders is het een aantrekkelijk alternatief voor een hotel. Als we kijken naar Amsterdam, is er bijvoorbeeld een aan appartement bij het Vondelpark van 65 vierkante meter te huur voor €85 per nacht – dat is zelfs voor de goedkopere hotels een scherpe prijs. Voor toeristen zal dit dus een optie zijn om serieus te overwegen.

Hotels in Nederland zullen de komende tijd rekening moeten gaan houden met de groeiende populariteit van particuliere (ver)huur van huizen. Het zal interessant zijn om te zien hoe deze markt zich gaat ontwikkelen.

Michael van Helden   Over de auteur: Michael van Helden
In het dagelijks leven is actief bij webwinkel leverancier Directshop en webwinkel leverancier voor de verhuurbranche Rentpro. Michael is getrouwd en vader van Louise.
 Deel dit artikel

Reacties
vakantiehuis huren in spanje | 21 november 2012 11:37
Huurprijzen er helemaal niet zo veel duurder, ik en mijn vriend daar weg zodra we allebei, we hebben echt genoten daar heel veel, geld maakt niet uit op dat moment, de zaak is uw plezier, Groot-aandeel verstrekt nuttige informatie.

Plaats een reactie
naam:
e-mailadres:
website:
Reactie [url=http://www.website.nl/]omschrijving[/url]

Huur.nl verhuur weblog


Welkom op het weblog van huur.nl.

Blijf op de hoogte
U kunt zich hier aanmelden voor de RSS feed van het Huur.nl Weblog, zodat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws!

 Aanmelden RSS feed

Verhuur bedrijven
- Auto huren
- Woning huren
- Gereedschap huren
- Kantoorapparatuur huren
- Sport en recreatie verhuur
- Personeel en artiesten inhuren
- Presentatie, licht en geluid
- Horeca en catering
- Evenementen verhuur
- Prive vliegtuig huren

Laatste reacties
- Goed initiatief, ik ben benieu...
- Ook bij Tomboard kan een speed...
- een jaguar e-type!...
- ik moet naar nieuw zeeland en ...
- Ik zou gaan Ferrari rijden. Di...

Vertel verder
Interessant artikel?
Geef het door aan anderen.

 Dit artikel doorsturenOm Huur.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord