huur »
verhuur nieuws
»
Philips verkoopt en huurt vastgoed High Tech Campus

Philips verkoopt en huurt vastgoed High Tech Campus

Gepubliceerd op 30 maart 2012
Door: Michael van Helden

De verkoop van de High Tech Campus van Philips is rond. Een groep van particuliere investeerders onder leiding van Marcel Boekhoorn koopt de vastgoedactiva van de High Tech Campus in Eindhoven. De namen van de andere participanten van het consortium zijn niet bekend gemaakt.

De groep van investeerder betaald hiervoor 425 miljoen euro. Volgens Philips wordt de transactie gefinancierd met 373 miljoen euro in contanten en 52 miljoen in uitgestelde betalingen.

Het gaat om een gedeeltelijke sale- en leasebackconstructie. Philips verkoopt het hele terrein en alle gebouwen en huurt een deel weer terug van de nieuwe eigenaar. In de overeenkomst is bepaald dat Philips verschillende gebouwen op de High Tech Campus zal terughuren. Het gaat om een aantal gebouwen waar het elektronicaconcern IT, intellectueel en innovatie bedrijft.

High Tech Campus Philips


"Na vele jaren bouwen en investeren in de High Tech Campus Eindhoven biedt deze overeenkomst nieuwe mogelijkheden voor andere bedrijven om toegang tot het terrein te krijgen, waardoor de Campus wordt versterkt als universeel ecosysteem voor open innovatie", aldus Harry Hendriks, CEO van Philips Benelux. "We blijven betrokken bij de Campus en ik ben ervan overtuigd dat onze innovatie-activiteiten op het terrein een essentiŽle bijdrage zullen blijven leveren aan het succes van Philips."

Boekhoorn koopt de campus via zijn investeringsvehikel Chalet Group, gevestigd op de Amsterdamse Zuidas. "We zien goede mogelijkheden om de campus substantieel groter en beter te maken", zegt bestuurder Boris Brummelhuis van Chalet Group. Rondom het park ligt nog 150.000 vierkante meter aan potentiŽle bouwgrond voor nieuw te vestigen techbedrijven. Volgens Brummelhuis bestond altijd het vermoeden dat directe concurrenten van Philips terughoudend waren om er zich te vestigen zolang het Nederlandse elektronicabedrijf er eigenaar van was.

De High Tech Campus in Eindhoven werd in 1998 door Philips opgericht en werd in 2003 toegankelijk voor andere bedrijven. De Campus is uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande Europese centra voor open innovatie en biedt inmiddels onderdak aan ruim 100 bedrijven en ca. 8000 onderzoekers, ontwikkelaars en ondernemers.

Philips heeft waarschijnlijk voor deze constructie gekozen om de waarde van de activa vanuit de balans om te zetten in liquide middelen. In het eerste kwartaal levert deze transactie voor Philips een boekwinst op van 37 miljoen euro. Vervolgens kunnen de maandelijkse huuruitgaven als kosten geboekt worden.

Michael van Helden   Over de auteur: Michael van Helden
In het dagelijks leven is actief bij webwinkel leverancier Directshop en webwinkel leverancier voor de verhuurbranche Rentpro. Michael is getrouwd en vader van Louise.
 Deel dit artikel

Reacties

Geen reacties bij dit artikel.


Plaats een reactie
naam:
e-mailadres:
website:
Reactie [url=http://www.website.nl/]omschrijving[/url]

Huur.nl verhuur weblog


Welkom op het weblog van huur.nl.

Blijf op de hoogte
U kunt zich hier aanmelden voor de RSS feed van het Huur.nl Weblog, zodat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws!

 Aanmelden RSS feed

Verhuur bedrijven
- Auto huren
- Woning huren
- Gereedschap huren
- Kantoorapparatuur huren
- Sport en recreatie verhuur
- Personeel en artiesten inhuren
- Presentatie, licht en geluid
- Horeca en catering
- Evenementen verhuur
- Prive vliegtuig huren

Laatste reacties
- Goed initiatief, ik ben benieu...
- Ook bij Tomboard kan een speed...
- een jaguar e-type!...
- ik moet naar nieuw zeeland en ...
- Ik zou gaan Ferrari rijden. Di...

Vertel verder
Interessant artikel?
Geef het door aan anderen.

 Dit artikel doorsturenOm Huur.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord