huur »
verhuur nieuws
»
Zonder energie geen comfortabel leven

Zonder energie geen comfortabel leven

Gepubliceerd op 28 september 2020
Door: Redactie

Energie kost geld. Dat kun je niet huren, dat moet je kopen. Daar krijg je natuurlijk een heerlijke warmte in je huis voor terug. Een fijne douchebeurt of een lekkere maaltijd. Het zijn zomaar enkele voorbeelden van wat energie voor ons betekent. Zonder energie geen comfortabel leven.

De andere kant van het verhaal is dat je weliswaar je gekochte energievoorziening graag in werking ziet, maar er zeker niet kwistig ermee om moet gaan. Duurzaamheid en zuinigheid zijn enorm belangrijk. Dat vertaalt zich bovendien in een lagere energierekening, dus behalve dat je het milieu er een dienst mee bewijst, doe je dat ook aan jezelf.

zonder-energie-geen-comfortabel-leven

Kies voor duurzaam en de juiste energieleverancierDaarom let je op de energierekening en kies je voor die energieleverancier die past bij jouw energieverbruik. Om die duurzaamheid nog meer luister bij te zetten, kun je in veel gevallen ook voor groene stroom kiezen, maar wat is groene stroom?

Groene stroom betekent duurzaam gebruik maken van energiebronnen zoals zonne-energie, windenergie en biomassa. Energieleveranciers gaan daar natuurlijk prat op en dat is niet voor niets.

Niet alle groen is echter zo groen als je zou denken. Er worden twee soorten stroom aangeboden door energieleveranciers: echte groene stroom en grijze stroom die groen is gemaakt (vergroende stroom). Dat laatste betreft grijze stroom waar een certificaat op is geplakt. Als stroom wordt opgewekt door duurzame bronnen zoals waterkracht, windenergie, zonne-energie of biomassa spreken we van de ware groene stroom.

Zo bespaar je op je stroomverbruikDuurzaam leven betekent daarnaast groene stroom gebruiken ook bewust omgaan met die stroom. Dat wil zeggen: niet onnodig lampen laten branden en kiezen voor spaarlampen of ledverlichting. Geen apparaten op stand-by laten staan en de wasdroger niet onnodig laten draaien. Een wasje dat droogt in de wind is even goed.

Je kunt daar al snel flink wat euro’s op besparen. Daarentegen is er ook veel gelegen aan kiezen voor de energieleverancier die bij je past. Energie vergelijken is heel zinvol. Overstappen naar een andere leverancier is dan ook helemaal zo gek niet. Ook daar kun je vaak flink mee besparen. Vergelijk de leveranciers eens met elkaar, vraag naar groene stroom en de bijpassende tarieven. Als je hier bewust mee bezig bent, kun je op jaarbasis een lagere energierekening tegemoetzien.


Redactie   Over de auteur: Redactie
Dit artikel is geplaatst door de redactie van Huur.nl
 Deel dit artikel

Reacties

Geen reacties bij dit artikel.


Plaats een reactie
naam:
e-mailadres:
website:
Reactie [url=http://www.website.nl/]omschrijving[/url]

Huur.nl verhuur weblog


Welkom op het weblog van huur.nl.

Blijf op de hoogte
U kunt zich hier aanmelden voor de RSS feed van het Huur.nl Weblog, zodat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws!

 Aanmelden RSS feed

Verhuur bedrijven
- Auto huren
- Woning huren
- Gereedschap huren
- Kantoorapparatuur huren
- Sport en recreatie verhuur
- Personeel en artiesten inhuren
- Presentatie, licht en geluid
- Horeca en catering
- Evenementen verhuur
- Prive vliegtuig huren

Laatste reacties
- Goed initiatief, ik ben benieu...
- Ook bij Tomboard kan een speed...
- een jaguar e-type!...
- ik moet naar nieuw zeeland en ...
- Ik zou gaan Ferrari rijden. Di...

Vertel verder
Interessant artikel?
Geef het door aan anderen.

 Dit artikel doorsturenOm Huur.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord