huur »
verhuur nieuws
»
Een werkplek huren voor startende ondernemers

Een werkplek huren voor startende ondernemers

Gepubliceerd op 17 augustus 2012
Door: Michael van Helden

Een klein percentage van de startende ondernemers in Nederland kan het zich veroorloven om direct een kantoorpand te betrekken. Logisch ook, aangezien de investeringen behoorlijk kunnen zijn. Hoe kun je als startende ondernemer een werkplek huren?

Allereerst zullen we moeten kijken naar de omstandigheden van een starter. De financiële situatie is voor iedereen anders. Daarnaast is het van belang of je alleen gaat starten – of is er al vanaf het begin personeel in dienst? Verder is ook de branche van belang: een kapster zal andere wensen hebben dan een ICT onderneming. We zullen een aantal opties doornemen om voor iedereen een oplossing te vinden.

kantoor gebouw huren


Thuis starten


Voor veel startende ondernemers de eerste optie. De zolder wordt ingericht als kantoorruimte, of een leegstaande kamer als magazijn voor een webwinkel. Het voordeel is dat het goedkoop is; je betaalt de huur toch al en ook het woon-­‐werk verkeer valt weg. Groot nadeel is natuurlijk dat je geen representatieve ruimte hebt waar je klanten kunt ontvangen.

Werkplek binnen (of met een) ander bedrijf


Een andere mogelijkheid die veelvuldig wordt gebruikt is het huren van een ruimte binnen een kantoorpand van een gevestigd bedrijf, of samen met andere ondernemers. Er zijn talloze bedrijven in Nederland die ruimte over hebben en daarom delen van het pand onderverhuren. De kosten hiervan liggen uiteraard een stuk lager dan wanneer je een eigen pand zou huren. Ook samen met andere ondernemers een pand betrekken is een goede oplossing; je verdeelt de kosten van de huur en hebt allemaal de beschikking over een professionele werkplek.

Een combinatie? Thuis werken en op locatie vergaderen


Je zou ook kunnen nadenken over een combinatie waarbij je thuis werkt en klanten ontvangt op locatie. Er zijn veel plekken waar je een vergaderruimte kunt huren, bijvoorbeeld per dagdeel, om zakelijke gesprekken in een mooie omgeving te laten plaatsvinden. Hiermee hou je de kosten laag en heb je toch de professionaliteit van een kantoorpand.

Voldoende mogelijkheden om je als startende ondernemer te vestigen. Bedenk vooraf wel goed wat de risico’s zijn van je keuze bij het huren van een locatie.

Michael van Helden   Over de auteur: Michael van Helden
In het dagelijks leven is actief bij webwinkel leverancier Directshop en webwinkel leverancier voor de verhuurbranche Rentpro. Michael is getrouwd en vader van Louise.
 Deel dit artikel

Reacties
Doris de Bruijn | 20 augustus 2012 11:16
Vergeet ook de vele gratis Seats2Meet locaties niet en het groeiende aantal flexibele kantoorruimtes. Ik maak zelf gebruik van het laatste en huur een flexibele werkplek bij Igluu, een all inclusive huurconcept waar flexplekken, kantoorunits en vergaderzalen in een kantoor gecombineerd worden. Dit is ideaal voor startende ondernemers en kleine bedrijven, want het is compleet ingericht en van alle gemakken voorzien (receptie, printer, bar etc.) je hoeft alleen je laptop nog maar mee te nemen!

Plaats een reactie
naam:
e-mailadres:
website:
Reactie [url=http://www.website.nl/]omschrijving[/url]

Huur.nl verhuur weblog


Welkom op het weblog van huur.nl.

Blijf op de hoogte
U kunt zich hier aanmelden voor de RSS feed van het Huur.nl Weblog, zodat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws!

 Aanmelden RSS feed

Verhuur bedrijven
- Auto huren
- Woning huren
- Gereedschap huren
- Kantoorapparatuur huren
- Sport en recreatie verhuur
- Personeel en artiesten inhuren
- Presentatie, licht en geluid
- Horeca en catering
- Evenementen verhuur
- Prive vliegtuig huren

Laatste reacties
- Goed initiatief, ik ben benieu...
- Ook bij Tomboard kan een speed...
- een jaguar e-type!...
- ik moet naar nieuw zeeland en ...
- Ik zou gaan Ferrari rijden. Di...

Vertel verder
Interessant artikel?
Geef het door aan anderen.

 Dit artikel doorsturenOm Huur.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord