huur »
verhuur nieuws
»
Op wintersport dit jaar? Zelf een chalet huren!

Op wintersport dit jaar? Zelf een chalet huren!

Gepubliceerd op 21 oktober 2012
Door: Michael van Helden

Er zijn ieder jaar weer enorm veel Nederlanders die de wintersportgebieden in Europa bevolken, op zoek naar de beste sneeuw en de gezelligste dorpjes. Daardoor is het aanbod in accommodaties ook erg groot – voor iedereen die op wintersport wil gaan is er wel een plekje te vinden. Maar in plaats van een kamer in een appartement te huren is er ook nog een andere optie: zelf een chalet huren!

Ondanks de crisis trekken er weer vele mensen vanuit Nederland naar de verschillende wintersportgebieden. Populair zijn bijvoorbeeld Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Italië. Het is verstandig vooraf een accommodatie te reserveren, er is voldoende aanbod maar doordat niet alles van hoge kwaliteit is kun je voor onverwachte verrassingen komen te staan. Welke opties zijn er bij het huren van een accommodatie op de wintersport?

chalet_huren.jpg

Appartement huren


De meest gekozen optie tijdens de wintersport is een appartement huren. Ze liggen vaak goed centraal ten opzichte van de verschillende pistes en je kunt er met een paar mensen in. Daarnaast is er een mogelijkheid om zelf het eten te verzorgen, al zijn de keukens wel minimaal ingericht en wordt het dus voor meerdere mensen al snel lastig.
Een ander voordeel van een appartement huren tijdens de wintersport zijn de kosten; een appartement hoeft niet duur te zijn en al helemaal niet als je de kosten deelt met meerdere personen.
Een nadeel van deze optie is dat het erg massaal is. De appartementen complexen bestaan dikwijls uit vele kamers die worden bevolkt door mensen van alle leeftijden. Zo kan het zijn dat je als stel van middelbare leeftijd naast een kamer terechtkomen die volzit met jongeren, bezig aan een feestvakantie. De overlast die je kunt tegenkomen bij een appartement kan een negatieve invloed hebben op de wintersport die eigenlijk alleen maar leuk moet zijn.

Zie hieronder een aantal websites die je zoektocht naar het huren van een geschikt appartement kunnen helpen.

- arke.nl/wintersport
- off-piste.nl (Val Thorens)
- nortlander.nl
- eurorelais.nl/wintersport
- travelta.nl/wintersport

Zelf een chalet huren!


Een andere mogelijkheid tijdens de wintersport is zelf een chalet huren! Met een eigen chalet heb je talloze voordelen tegenover andere accommodaties in het gebied. Volgens de verschillende aanbieders van chalets in wintersportgebieden worden ze dan ook steeds meer geboekt; je kunt met vele mensen in een chalet waardoor je de kosten kunt delen. Daarnaast heb je de beschikking over een ruime keuken en een woonkamer, waardoor iedereen kan genieten van zijn og haar vakantie. Overlast zal je niet hebben, een chalet staat op zichzelf.
Het nadeel kan zijn dat een chalet huren een stuk duurder is, al kun je er met meer mensen in dan een appartement. Je zal voor jezelf moeten beslissen of de voordelen van een chalet huren dat waard is!

Zie hieronder een aantal websites die je zoektocht naar het huren van een geschikt Chalet kunnen helpen.

- chalet.nl
- belvilla.nl
- vakantiekoorts.nl
- chalet-te-huur.nl (Zwitserland)
- perfectchalet.com
- xclusivevillas.com
- ski-france.com

Michael van Helden   Over de auteur: Michael van Helden
In het dagelijks leven is actief bij webwinkel leverancier Directshop en webwinkel leverancier voor de verhuurbranche Rentpro. Michael is getrouwd en vader van Louise.
 Deel dit artikel

Reacties

Geen reacties bij dit artikel.


Plaats een reactie
naam:
e-mailadres:
website:
Reactie [url=http://www.website.nl/]omschrijving[/url]

Huur.nl verhuur weblog


Welkom op het weblog van huur.nl.

Blijf op de hoogte
U kunt zich hier aanmelden voor de RSS feed van het Huur.nl Weblog, zodat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws!

 Aanmelden RSS feed

Verhuur bedrijven
- Auto huren
- Woning huren
- Gereedschap huren
- Kantoorapparatuur huren
- Sport en recreatie verhuur
- Personeel en artiesten inhuren
- Presentatie, licht en geluid
- Horeca en catering
- Evenementen verhuur
- Prive vliegtuig huren

Laatste reacties
- Goed initiatief, ik ben benieu...
- Ook bij Tomboard kan een speed...
- een jaguar e-type!...
- ik moet naar nieuw zeeland en ...
- Ik zou gaan Ferrari rijden. Di...

Vertel verder
Interessant artikel?
Geef het door aan anderen.

 Dit artikel doorsturenOm Huur.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord