huur »
verhuur nieuws
»
Kabinet schendt privacy huurders

Kabinet schendt privacy huurders

Gepubliceerd op 7 maart 2012
Door: Michael van HeldenHet kabinet heeft de privacy van miljoenen huurders geschonden door hun inkomensgegevens door te spelen aan huisbazen.

Huurdersvereniging Woonbond heeft opdracht gekregen van advocatenkantoor Kennedy van der Laan om hier onderzoek naar te doen. Het advocatenkantoor concludeert dat huurders op de hoogte hadden moeten worden gesteld van de gegevensoverdracht. De Woonbond raadt huurders aan bij het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) te melden dat hun privacy wordt geschonden.

Het kabinet wil scheefwonen tegengaan door huurders van woningen met een inkomen van meer dan 43 duizend euro jaarlijks vijf procent extra huurverhoging te geven. In een wetsvoorstel staat dat verhuurders de inkomensgegevens van hun huurders moeten krijgen.

Kritiek


Ondanks dat het wetsvoorstel nog niet door de Kamer is goedgekeurd, zijn de gegevens alvast verstrekt zodat de huurders ver voor de jaarlijkse huurverhoging te horen kunnen krijgen of hun huur wordt verhoogd. Dat zegt een een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken woensdag in de Volkskrant. Het wetsvoorstel van toenmalig minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner (CDA) kreeg volgens de krant vorig jaar al veel kritiek van het CBP.

Klachten


Het CBP miste een belangenafweging van de gevolgen van het voorstel voor de persoonlijke levenssfeer van de burger en raadde aan het voorstel 'zo niet in te dienen'. De privacywaakhond heeft volgens de krant al meerdere klachten binnengekregen. Ook de Raad van State zou kritisch zijn omdat er voor huurders met een inkomen van rond de 43 duizend euro geen alternatieven bestaan.

bron: nu.nl

Michael van Helden   Over de auteur: Michael van Helden
In het dagelijks leven is actief bij webwinkel leverancier Directshop en webwinkel leverancier voor de verhuurbranche Rentpro. Michael is getrouwd en vader van Louise.
 Deel dit artikel

Reacties
Woning huren amsterdam | 12 maart 2012 13:40
Wel raar dat de prijzen van koopwoningen dalen en de prijs om een woning te huren stijgt. Maar het klopt wel dat veel mensen overwegen om hun koop woning te verlaten voor een huurwoning

Plaats een reactie
naam:
e-mailadres:
website:
Reactie [url=http://www.website.nl/]omschrijving[/url]

Huur.nl verhuur weblog


Welkom op het weblog van huur.nl.

Blijf op de hoogte
U kunt zich hier aanmelden voor de RSS feed van het Huur.nl Weblog, zodat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws!

 Aanmelden RSS feed

Verhuur bedrijven
- Auto huren
- Woning huren
- Gereedschap huren
- Kantoorapparatuur huren
- Sport en recreatie verhuur
- Personeel en artiesten inhuren
- Presentatie, licht en geluid
- Horeca en catering
- Evenementen verhuur
- Prive vliegtuig huren

Laatste reacties
- Goed initiatief, ik ben benieu...
- Ook bij Tomboard kan een speed...
- een jaguar e-type!...
- ik moet naar nieuw zeeland en ...
- Ik zou gaan Ferrari rijden. Di...

Vertel verder
Interessant artikel?
Geef het door aan anderen.

 Dit artikel doorsturenOm Huur.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord