huur »
verhuur nieuws
»
Wordt Casami de Funda killer?

Wordt Casami de Funda killer?

Gepubliceerd op 21 december 2012
Door: Michael van Helden

Sinds kort is er een nieuwe concurrent van Funda opgestaan. Casami is een huizenmarktplaats dat sorteert op stijlvoorkeuren.

Is Casami de nieuwe Funda killer?

Kopers centraal


Casami wil de huizenmarkt veranderen door de kopers centraal te stellen. De koper kan zijn huis sneller en eenvoudiger vinden, doordat er eerst gevraagd wordt om een profiel met o.a. stijlvoorkeuren aan te maken. Op basis van dit profiel kan Casami geschiktere huizen aanbevelen.

Verkopers krijgen via de nieuwe site actiegerichte verkooptips en inzicht in kopersgedrag om op in te spelen zodat ze hun huis sneller kunnen verkopen.

Crowdfunding


Op dit moment wordt het idee nog gecrowsfund via Symbid. De ondernemers Emiel van Lieshout en Gijs Heerkens verwachten een startkapitaal van 70.000 euro op te halen. Een minimale investering bedraagt 20 euro, waarmee je ook mede-eigenaar kan worden. Investeer je 100 euro, dan mag je je huis gratis verkopen via Casami. Daarnaast zijn de ondernemers nog in gesprek met diverse andere investeerders.

Op het moment van schrijven hebben 23 investeerders zich via Symbid aangemeld, waardoor er 3.340 euro van de 70.000 euro binnen is. Ze hebben nog 344 dagen over.

Verdienmodel


Op Sprout is te lezen dat de ondernemers aan verkopers eenmalig een bedrag vragen van honderd euro om gebruik te kunnen maken van het zelfserviceplatform. Daarnaast zijn er extra diensten zoals het laten restylen van foto’s om meer kopers aan te spreken. Voor kopers is alles gratis.

We zijn benieuwd wat hier in de toekomst uit gaat komen. In potentie kan het de nieuwe Funda killer worden, maar er zijn nog voldoende onzekerheden. Mocht blijken dat het echt succesvol wordt, kan Funda hier natuurlijk ook op inspelen. Het concept is goed te kopiėren en moeilijk te beschermen.

Michael van Helden   Over de auteur: Michael van Helden
In het dagelijks leven is actief bij webwinkel leverancier Directshop en webwinkel leverancier voor de verhuurbranche Rentpro. Michael is getrouwd en vader van Louise.
 Deel dit artikel

Reacties

Geen reacties bij dit artikel.


Plaats een reactie
naam:
e-mailadres:
website:
Reactie [url=http://www.website.nl/]omschrijving[/url]

Huur.nl verhuur weblog


Welkom op het weblog van huur.nl.

Blijf op de hoogte
U kunt zich hier aanmelden voor de RSS feed van het Huur.nl Weblog, zodat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws!

 Aanmelden RSS feed

Verhuur bedrijven
- Auto huren
- Woning huren
- Gereedschap huren
- Kantoorapparatuur huren
- Sport en recreatie verhuur
- Personeel en artiesten inhuren
- Presentatie, licht en geluid
- Horeca en catering
- Evenementen verhuur
- Prive vliegtuig huren

Laatste reacties
- Goed initiatief, ik ben benieu...
- Ook bij Tomboard kan een speed...
- een jaguar e-type!...
- ik moet naar nieuw zeeland en ...
- Ik zou gaan Ferrari rijden. Di...

Vertel verder
Interessant artikel?
Geef het door aan anderen.

 Dit artikel doorsturenOm Huur.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord