huur »
verhuur nieuws
»
Meer zonnepanelen op huurhuizen

Meer zonnepanelen op huurhuizen

Gepubliceerd op 15 maart 2012
Door: Michael van HeldenWoningcorporaties willen op veel grotere schaal zonnepanelen op huurhuizen gaan installeren. 22 woningcorporaties gaan gezamenlijk de mogelijkheden onderzoeken om zonnepanelen op huurwoningen te gaan gebruiken. Dat meldt koepelorganisatie Aedes.

Op dit moment beheren woningcorporaties hun huurwoningen zo duurzaam en energiezuinig mogelijk. Er wordt nu nog maar op kleine schaal gebruik gemaakt van zonnepanelen. In deze gevallen gaat het voornamelijk om zonnepanelen voor collectief stroomverbruik. Maar zonne-energie kan op meer manieren grootschaliger ingezet worden. Huurders tonen ook steeds meer interesse in zonnepanelen om daarmee hun energierekening te verlagen.

Nederlandse huurwoning met zonnepanelen


Onderzoeksvragen


Uit het onderzoek moet blijken welke financieringsmogelijkheden er zijn. Of het gebruik van zonne-energie in huurwoningen exploitabel te maken is? Hoe zorg je voor draagvlak en vertrouwen bij huurders in het perspectief van lagere woonlasten (een lagere energierekening compenseert immers een hogere huur)? Hoe zit het met de juridische belemmeringen?

Grootschalig gebruik


Het onderzoek dient gedegen en concrete antwoorden op te leveren die voorwaarden kunnen scheppen om op veel grotere schaal zonnepanelen bij Nederlandse woningcorporaties te kunnen installeren. Deze Nederlandse woningcorporaties beheren gezamenlijk 2,4 miljoen woningen. René van Genugten van branchevereniging Aedes: ‘Toepassen van duurzame energie in huurwoningen is goed voor het klimaat, maar leidt ook tot lagere woonlasten voor onze huurders. De tijd van pilots is voorbij. Samen kunnen we energiekosten omlaag brengen en huurders duurzame woningen bieden’.

Project ‘Zonnig Huren’


De deelnemende corporaties brengen hun kennis en ervaring samen en bundelen zo hun krachten in het project Zonnig huren. Bij dit project worden ook marktpartijen betrokken om mogelijkheden en financiële haalbaarheid van zonne-energie te toetsen. Agentschap NL (Ministerie ELI) ondersteunt het project financieel vanuit het innovatieprogramma zonnestroom. Adviesbureau Atrivé nam het initiatief voor het project en ontwikkelt samen met de woningcorporaties de businesscase.

Deelnemende corporaties


De deelnemende corporaties zijn: Talis Nijmegen, deltaWonen, Woningbelang, Woonbedrijf Ieder1, Vidomes, De Goede Woning Apeldoorn, Woonborg, Eigen Haard, Brabant Wonen, De Woonmensen, Wold & waard, Pré wonen, Wetland Wonen, De Alliantie, Acantus, Sité Woondiensten, De Woonplaats, WoonFriesland en Futura Wonen (samenwerkingsverband AlleeWonen, Casade, Wonen Breburg en Zayaz).

Michael van Helden   Over de auteur: Michael van Helden
In het dagelijks leven is actief bij webwinkel leverancier Directshop en webwinkel leverancier voor de verhuurbranche Rentpro. Michael is getrouwd en vader van Louise.
 Deel dit artikel

Reacties

Geen reacties bij dit artikel.


Plaats een reactie
naam:
e-mailadres:
website:
Reactie [url=http://www.website.nl/]omschrijving[/url]

Huur.nl verhuur weblog


Welkom op het weblog van huur.nl.

Blijf op de hoogte
U kunt zich hier aanmelden voor de RSS feed van het Huur.nl Weblog, zodat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws!

 Aanmelden RSS feed

Verhuur bedrijven
- Auto huren
- Woning huren
- Gereedschap huren
- Kantoorapparatuur huren
- Sport en recreatie verhuur
- Personeel en artiesten inhuren
- Presentatie, licht en geluid
- Horeca en catering
- Evenementen verhuur
- Prive vliegtuig huren

Laatste reacties
- Goed initiatief, ik ben benieu...
- Ook bij Tomboard kan een speed...
- een jaguar e-type!...
- ik moet naar nieuw zeeland en ...
- Ik zou gaan Ferrari rijden. Di...

Vertel verder
Interessant artikel?
Geef het door aan anderen.

 Dit artikel doorsturenOm Huur.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord