huur »
verhuur nieuws
»
Je huis inrichten met gehuurde kunst

Je huis inrichten met gehuurde kunst

Gepubliceerd op 27 september 2012
Door: Michael van HeldenDe huizenmarkt heeft het moeilijk de laatste jaren, maar toch zijn er nog genoeg mensen die een nieuwe woning betrekken. Of je een huis koopt of huurt, je wilt hem naar eigen smaak inrichten. Veel mensen kijken daarbij naar schilderijen, beelden, foto’s of andere vormen van kunst. Helaas heb je daarvoor een ruim budget nodig – de oplossing? Kunst huren!

Voor de één is kunst een hobby, onderdeel van een verzameling of een goede investering. Voor de ander is het simpelweg een deel van de inrichting . Laatstgenoemde groep mensen zal het er niet voor overhebben om grote bedragen uit te trekken om kunst aan te schaffen, daarvoor zijn er mogelijkheden om kunst te huren. Hoe doe je dat?

rough pastels


Kunstuitleen


Door heel Nederland zitten er bedrijven die zich bezighouden met kunstuitleen. Daar kun je terecht voor een kunstwerk naar keuze, dat je voor een bepaalde prijs per maand kunt huren.
Het voordeel hiervan is dat het niet veel kost, en dat je het kunstwerk weer kunt inruilen voor iets anders wanneer je er op uitgekeken bent. Een nadeel is natuurlijk dat het niet van jou is.

Huurkoop


Er zijn ook bedrijven die huurkoop constructies aanbieden voor kunstwerken. Heb je een schilderij gezien dat perfect past in je inrichting maar is het te duur? Dan zou je voor huurkoop kunnen kiezen; je betaalt een bedrag per maand, waarvan een deel huur is en een deel afbetaling. Na een aantal maanden (of jaren, afhankelijk van de totaalprijs) is het schilderij van jou.
Het voordeel van een huurkoop constructie is dat het kunstwerk naar verloop van tijd jouw eigendom wordt, een mooi vooruitzicht. Het nadeel is dat het duurder is dan wanneer je het kunstwerk in één keer zou kopen.

Ook voor bedrijven is kunst huren een interessante optie. Door het huren van kunst kan een bedrijf volledig worden aangekleed zonder dat de kosten direct hoog oplopen. Daarnaast wordt het wisselen van collecties meestal verzorgt voor bedrijven; eens per zoveel maanden worden alle kunstwerken vervangen door nieuwe collecties of werken naar keuze, waardoor de inrichting van een bedrijf spannend blijft.
De collecties van de aanbieders van kunsthuur voor bedrijven zijn zeer uitgebreid. Zo heeft Kunst.nl een indrukwekkend aanbod van ruim 55000 stuks.

Kunst huren heeft zijn voor- en nadelen. Maar voor wie geen groot budget kan (of wil) spenderen is het een prima optie met weinig tot geen risico!

Michael van Helden   Over de auteur: Michael van Helden
In het dagelijks leven is actief bij webwinkel leverancier Directshop en webwinkel leverancier voor de verhuurbranche Rentpro. Michael is getrouwd en vader van Louise.
 Deel dit artikel

Reacties

Geen reacties bij dit artikel.


Plaats een reactie
naam:
e-mailadres:
website:
Reactie [url=http://www.website.nl/]omschrijving[/url]

Huur.nl verhuur weblog


Welkom op het weblog van huur.nl.

Blijf op de hoogte
U kunt zich hier aanmelden voor de RSS feed van het Huur.nl Weblog, zodat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws!

 Aanmelden RSS feed

Verhuur bedrijven
- Auto huren
- Woning huren
- Gereedschap huren
- Kantoorapparatuur huren
- Sport en recreatie verhuur
- Personeel en artiesten inhuren
- Presentatie, licht en geluid
- Horeca en catering
- Evenementen verhuur
- Prive vliegtuig huren

Laatste reacties
- Goed initiatief, ik ben benieu...
- Ook bij Tomboard kan een speed...
- een jaguar e-type!...
- ik moet naar nieuw zeeland en ...
- Ik zou gaan Ferrari rijden. Di...

Vertel verder
Interessant artikel?
Geef het door aan anderen.

 Dit artikel doorsturenOm Huur.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord