huur »
verhuur nieuws
»
Waar moet u op letten als u een woning gaat huren?

Waar moet u op letten als u een woning gaat huren?

Gepubliceerd op 4 april 2014
Door: Tijs MelisOp zoek naar een nieuwe woning, of aan het oriënteren wat voor woning u graag wilt hebben? U zult merken dat dit belangrijke punt in uw leven ook vaak voor veel stress zal zorgen. Waar moet u rekening mee houden, waar moet u opletten en wat is voor u nu juist belangrijk? Dit soort vragen zullen allemaal door u hoofd schieten wanneer u aan het zoeken bent naar de juiste huur woning.

Behoud het overzicht


Het gevaar dat hierdoor kan ontstaan is dat u het overzicht verliest of gewoon weg belangrijke punten overziet. Wanneer u bijvoorbeeld een appartement gaat huren is het maar de vraag of er wel een parkeerplaats voor de deur vrij is, of moet u deze misschien ook nog huren? Dit soort punten maar vele andere punten kunt u daarom ook maar het beste van te voren overzichtelijk op een rijtje zetten.

checklist woning huren


Maak een checklist


Als je van te voren een checklist maakt kun je alles overzichtelijk op een rijtje zetten. Zo kun je alle belangrijke punten controleren en weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Nu is het natuurlijk altijd fijn om hier een beetje hulp bij te krijgen. Daarom hebben we via deze checklist alvast een groot aantal punten op een rijtje staan die u hiervoor kunt gebruiken. Zo vindt u allerlei belangrijke punten die u voor uw oriëntering en zoektocht kunt gebruiken.

Wat is voor jou droomwoning belangrijk


Vaak hebt u in gedachte al wel een aantal eisen/wensen die u voor uw woning belangrijk vind. Maar zodra u deze gaat opschrijven zult u merken wat voor u echt belangrijk is. Daarom begint de checklist met het inschatten van de eigenschappen die in uw geval belangrijk zijn voor uw droomwoning. Wilt u een rustige buurt of juist wat meer beleving in een stadscentrum. Is het belangrijk om bij uw werk te wonen of woont u liever in de buurt van uw vrienden en familie. Dit soort vragen kunt u aan de hand van de checklist meteen goed beantwoorden.

De bezichtiging


Wanneer u vervolgens op basis van het eerste deel van de checklist weet wat voor u belangrijk is en u op basis hiervan een potentiele woning gevonden hebt kunt u met deel twee van de checklist u voorbereidingen treffen op de bezichtiging. Zo staan hier uiteenlopende punten en vragen waarop u kunt letten tijdens een bezichtiging. De vragen variëren van algemene vragen zoals: “Wat hoort er allemaal bij de woning?” . Tot “Waarom gaat de vorige bewoner verhuizen?”.

checklist woning huren


Algemene Tips


Naast al deze vragen en aandachtspunten bij het oriënteren op en bezichtigen van een woning staan er nog een aantal zeer nuttige algemene tips in. Zo is het verstandig om altijd nog iemand “neutraal” mee te laten kijken bij het zoeken naar en heb bezichtigen van een woning. Vaak hebben deze een andere blik op de situatie en kunnen ze hierdoor ook voorkomen dat u met een te positieve kijk op de zaken vooruitloopt. Natuurlijk is deze checklist geen sluitend verhaal en zijn er altijd nog punten die je hier zelf nog aan kunt toevoegen.

Ondanks dit gegeven hoop ik dat u goed voorbereid en met de nodige informatie op zak de juiste beslissingen kunt nemen wanneer u een woning wilt gaan huren. Dus bereid uzelf goed voor en maak de checklist nog met persoonlijke punten af die voor u belangrijk zijn. En misschien nog wel de belangrijkste tip wees altijd kritisch maar niet te kritisch. Soms moet u niet elk punt van de wensenlijstje vervullen maar in ieder geval genoeg om er zeker van te zijn dat als u de deur binnen loopt uw het gevoel van “thuis” ervaart. Alleen dan kunt u ergens met een fijn

Tijs Melis   Over de auteur: Tijs Melis
Tijs zet zich als online marketeer met veel plezier in voor jouwMaatkast.nl. Naast online marketeer is hij ook actief in het adviseren van klanten. Dit alles vanuit Frechen in de buurt van Keulen (Duitsland).
 Deel dit artikel

Reacties

Geen reacties bij dit artikel.


Plaats een reactie
naam:
e-mailadres:
website:
Reactie [url=http://www.website.nl/]omschrijving[/url]

Huur.nl verhuur weblog


Welkom op het weblog van huur.nl.

Blijf op de hoogte
U kunt zich hier aanmelden voor de RSS feed van het Huur.nl Weblog, zodat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws!

 Aanmelden RSS feed

Verhuur bedrijven
- Auto huren
- Woning huren
- Gereedschap huren
- Kantoorapparatuur huren
- Sport en recreatie verhuur
- Personeel en artiesten inhuren
- Presentatie, licht en geluid
- Horeca en catering
- Evenementen verhuur
- Prive vliegtuig huren

Laatste reacties
- Goed initiatief, ik ben benieu...
- Ook bij Tomboard kan een speed...
- een jaguar e-type!...
- ik moet naar nieuw zeeland en ...
- Ik zou gaan Ferrari rijden. Di...

Vertel verder
Interessant artikel?
Geef het door aan anderen.

 Dit artikel doorsturenOm Huur.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord