huur »
verhuur nieuws
»
Studenten in bijzondere huurwoningen

Studenten in bijzondere huurwoningen

Gepubliceerd op 10 februari 2009
Door: Michael van HeldenAfgelopen week kwam in het nieuws dat de dochter van de ontslagen Rochdale topman Möllenkamp voorgetrokken werd bij een plekje op de Rochdale One, een Amsterdams cruiseschip waar studentenwoningen in zijn gevestigd.

De mooiste hut, kamer 301 op het C-dek was geregeld voor de dochter van de topman. De kamer is één van de weinige hutten op een hoek met ook nog eens vier ramen. Andere studenten moeten het doen met één klein rond scheepsraampje. Jammer genoeg heeft de dochter nooit gebruik gemaakt van de hut. Na ongeveer een half jaar is de kamer aan een ander verhuurd.

Rochdale One
De Rochdale One is het vlaggenschip van Woningstichting Rochdale. Het is een verbouwd cruiseschip met 190 studentenkamers aan boord, waarvan een aantal voor Short stay. De kamers op de Rochdale One, afgemeerd in het IJ aan de Stavangerweg in Amsterdam, zijn gemiddeld dertien vierkante meter groot en hebben bijna allemaal een eigen toilet en douche.

Rochdale One - Studentenwoningen te huur
Rochdale One - Studentenwoningen te huur


De bewoners van veertig kamers beschikken over een eigen wastafel, maar delen andere sanitaire voorzieningen met medebewoners. De kamers zijn gemeubileerd en voorzien van koelkast, bed en matras, kast, stoel en tafel/bureau. Elke kamer heeft een internet-, tv-aansluiting en telefoon waarmee je gratis intern kunt bellen. Tevens doet de telefoon dienst als voordeurbel. De huurprijzen op de Rochdale One variëren, afhankelijk van de oppervlakte van de kamers, tussen de 280 en 400 euro.

Koken aan boord gebeurt gemeenschappelijk in zeventien ruime keukens, één per twaalf bewoners. De originele bar met prachtige hardhouten vloer is bewaard gebleven, dit is de ‘huiskamer’. ’s Avonds is er een cateraar aan boord voor drank en maaltijden tegen schappelijke prijzen. Aan de wal direct tegenover het schip is een wasmachineruimte waar je tegen betaling gebruik van kunt maken. Voor toezicht en informatie is 24 uur per dag, 7 dagen per week bewaking aan boord. Onderhoudsklussen worden gedaan door de bemanning.

Studenten in containers
Het kan ook anders. In Diemen is een heus studentendorp opgezet. Daar zijn 500 containerwoningen geplaatst. Het voordeel van zo’n studentendorp is dat het erg snel opgeleverd kan worden. Hierdoor kan er snel worden ingespeeld op het kamertekort voor studenten.

De containerwoningen zijn 30 vierkante meter groot. De studentenwoningen bestaan uit een douche, toilet, keuken, slaap/zitkamer en balkon. De containers zijn gestapeld in vier woonlagen. Aan de buitenkant zijn verticale staalkabels met groene pylonen bevestigd om het dorp toch nog een beetje op te fleuren.

De woninghuur bedraagt 310 euro na aftrek van huurtoeslag. De prijs is inclusief servicekosten, gas, elektra en internet. Op het terrein komt een wasserette, een eetcafé en een basketbalveld.

Container woningen te huur
Container woningen te huurMichael van Helden   Over de auteur: Michael van Helden
In het dagelijks leven is actief bij webwinkel leverancier Directshop en webwinkel leverancier voor de verhuurbranche Rentpro. Michael is getrouwd en vader van Louise.
 Deel dit artikel

Reacties
Elja Trum | 11 februari 2009 9:42
Creatieve oplossingen voor studentenwoningen. Beide oplossingen hier lijken me overigens best comfortabel. Zo'n containerwoning is met 30 vierkante meter toch best groot voor een studentenkamer.
Paul Rutter | 11 februari 2009 10:16
Die containers zijn inderdaad een goede oplossing. Ik ben er zelf binnen geweest (wel in Amsterdam, bij het Ij). Als het efficiënt ingericht wordt, is er erg goed in te leven. Ideaal dus voor studenten!
Daan Schraven | 11 februari 2009 10:24
Inderdaad, ik betaal veel meer voor 'n kleinere kamer en moet ook nog eens keuken/toilet/douche delen. Doe mij ook maar zo'n container :D

Maar je moet er geloof ik wel enorm mazzel mee hebben, want iedereen oogt op zo'n apparaat.
Bard Duijs | 11 februari 2009 10:26
Dat schip lijkt me wel lachen, hopen alleen dat je niet zeeziek wordt.
lindsay | 29 september 2009 22:55
Geachte heer/mevrouw,

Ik wilde graag weten of er nog een containerwoning vrij is en of ik die zou kunnen huren samen met mijn vriend?

Met vriendelijke goret lindsay
Nathalie | 15 oktober 2009 0:06
Geachte heer/mevrouw,

Zijn er nog containers beschikbaar?
Zo ja, hoe kan ik me aanmelden?

Plaats een reactie
naam:
e-mailadres:
website:
Reactie [url=http://www.website.nl/]omschrijving[/url]

Huur.nl verhuur weblog


Welkom op het weblog van huur.nl.

Blijf op de hoogte
U kunt zich hier aanmelden voor de RSS feed van het Huur.nl Weblog, zodat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws!

 Aanmelden RSS feed

Verhuur bedrijven
- Auto huren
- Woning huren
- Gereedschap huren
- Kantoorapparatuur huren
- Sport en recreatie verhuur
- Personeel en artiesten inhuren
- Presentatie, licht en geluid
- Horeca en catering
- Evenementen verhuur
- Prive vliegtuig huren

Laatste reacties
- Goed initiatief, ik ben benieu...
- Ook bij Tomboard kan een speed...
- een jaguar e-type!...
- ik moet naar nieuw zeeland en ...
- Ik zou gaan Ferrari rijden. Di...

Vertel verder
Interessant artikel?
Geef het door aan anderen.

 Dit artikel doorsturenOm Huur.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord