huur »
verhuur nieuws
»
Huren of kopen?

Huren of kopen?

Gepubliceerd op 9 januari 2020
Door: RedactieHuren of kopen?


Het is een algemeen bekend gegeven op het moment; de huizenmarkt biedt voor velen slechts een kleine mogelijkheid om een woning te kopen, tenzij men in het zuiden of in het noorden van het land woont - of gaat wonen. Naast de grote steden in het land, zoals Amsterdam en Utrecht, wordt het ook in het oosten en het midden van het land steeds krapper op de huizenmarkt. Wat is wijsheid op dit moment, huren of kopen?

Woning huren


Net zoals bij bijvoorbeeld zorgverzekeringen of mobiele abonnementen vergelijken, is het bij het willen huren van een huis verstandig om wat onderzoek te doen. Wil je per se in een bepaalde stad wonen? Bekijk dan de mogelijkheden wat betreft het deelnemen aan een eventueel wachtsysteem voor huurwoningen. Afhankelijk van jouw jaarlijkse inkomen kun je op basis van de opbouw van wachtjaren hopelijk aan een huurwoning komen. Natuurlijk is huren via de particuliere markt ook een optie.

wonen-artikel-groot.jpg


Particulier huren?


Ontdek welke verhuurbedrijven en woningcorporaties woningen aanbieden in de regio waarin jij wilt gaan huren. Vergelijk de servicetarieven en bekijk of je eventueel dient te betalen voor het inschrijven op huurwoningen. Wil je een woning kopen? Dan is het uiteraard zaak om verschillende makelaars onder de loep te nemen en bij iedere woning de kosten koper in de gaten te houden.

Voordelen van woning huren


Het eigenaar zijn van een gekochte woning brengt veel extra kosten met zich mee. Zelfs wanneer je een nieuw gebouwde woning koopt, is het belangrijk om maandelijks een bepaald bedrag te reserveren voor mogelijke gebreken. Een lekkend dak of een noodzakelijke reparatie of een verbouwing, het komt allemaal voor jouw rekening.
Bij het huren van een woning kun je uiteraard ook te maken krijgen met mankementen. Denk bijvoorbeeld aan een niet goed functionerende verwarming of cv-ketel of een kapotte deur of keukenkast. In dit geval neem je simpelweg contact op met de verhuurder van de woning. Ga je particulier huren? Dan is het belangrijk om goed te informeren naar de manier waarop men omgaat met
dergelijke reparatieverzoeken. Wanneer je huurt bij een corporatie zal men eventueel beschikken over een meldcentrum voor gebreken of reparaties.


Vergelijk prijzen en diensten


Net zoals bij bijvoorbeeld sim only vergelijken is het bij het kiezen van een verhuurder belangrijk om op de hoogte te zijn van mogelijke extra kosten bij het huren. Vraagt men maandelijkse servicekosten? Of dien je vele maanden huur vooruit te betalen? Deze zaken hebben uiteraard allemaal een effect op je budget.

Redactie   Over de auteur: Redactie
Dit artikel is geplaatst door de redactie van Huur.nl
 Deel dit artikel

Reacties

Geen reacties bij dit artikel.


Plaats een reactie
naam:
e-mailadres:
website:
Reactie [url=http://www.website.nl/]omschrijving[/url]

Huur.nl verhuur weblog


Welkom op het weblog van huur.nl.

Blijf op de hoogte
U kunt zich hier aanmelden voor de RSS feed van het Huur.nl Weblog, zodat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws!

 Aanmelden RSS feed

Verhuur bedrijven
- Auto huren
- Woning huren
- Gereedschap huren
- Kantoorapparatuur huren
- Sport en recreatie verhuur
- Personeel en artiesten inhuren
- Presentatie, licht en geluid
- Horeca en catering
- Evenementen verhuur
- Prive vliegtuig huren

Laatste reacties
- Goed initiatief, ik ben benieu...
- Ook bij Tomboard kan een speed...
- een jaguar e-type!...
- ik moet naar nieuw zeeland en ...
- Ik zou gaan Ferrari rijden. Di...

Vertel verder
Interessant artikel?
Geef het door aan anderen.

 Dit artikel doorsturenOm Huur.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord