huur »
verhuur nieuws
»
40 procent studenten betaalt teveel voor kamer

40 procent studenten betaalt teveel voor kamer

Gepubliceerd op 13 augustus 2009
Door: Elja Trum

Volgens de Landelijke Studentenvakbond betaalt 40 procent van de studenten in Nederland teveel voor hun kamer. Het verhuren van kamers is aan de nodige regels gebonden die voorkomen dat de huurprijs voor studenten te hoog komt te liggen. Desondanks betalen vele studenten dus maandelijks te veel huur.

Studenten zijn vaak niet bekend met hun rechten of zijn bang om ruzie te krijgen met de huisbaas. Dat kamers in veel studentensteden schaars zijn helpt natuurlijk niet mee.

Het LSVb gaat samen met de Jonge Socialisten acties voeren om in meerdere steden zogenaamde huurteams actief te krijgen. In Amsterdam en Rotterdam bestaan deze team momenteel al. Een huurteam geeft informatie aan studenten over hun woonrechten, meten kamers op en kijken of de huur niet te hoog is. Met namen in Groningen zal de komende periode actie gevoerd worden.

Op de website van het Ministerie van Volkshuivesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM) zijn de regels te vinden die gelden voor de verhuur van kamers. Het berekenen van de huurprijs gaat aan de hand van een puntensysteem. In deze folder zijn de betreffende punten te vinden. In deze PDF vind je een formulier waarmee je de huurprijs kunt uitrekenen. Het is verstandig om de huurprijs van je studentenkamer aan de hand van dit document eens na te rekenen.

Voor extra hulp op dit gebied kun je (ook als niet-student) tevens terecht bij De Huurcommissie. Zij kunnen ook helpen wanneer er een meningsverschil met je verhuurder is ontstaan.

Studentenkamer


Bron: Nu.nl

Elja Trum   Over de auteur: Elja Trum
In het dagelijks leven werkzaam bij Directshop, daarnaast is Elja Trum oprichter van Photofacts, een populair weblog over fotografie. Elja twittert, is getrouwd en vader van Mika.
 Deel dit artikel

Reacties

Geen reacties bij dit artikel.


Plaats een reactie
naam:
e-mailadres:
website:
Reactie [url=http://www.website.nl/]omschrijving[/url]

Huur.nl verhuur weblog


Welkom op het weblog van huur.nl.

Blijf op de hoogte
U kunt zich hier aanmelden voor de RSS feed van het Huur.nl Weblog, zodat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws!

 Aanmelden RSS feed

Verhuur bedrijven
- Auto huren
- Woning huren
- Gereedschap huren
- Kantoorapparatuur huren
- Sport en recreatie verhuur
- Personeel en artiesten inhuren
- Presentatie, licht en geluid
- Horeca en catering
- Evenementen verhuur
- Prive vliegtuig huren

Laatste reacties
- Goed initiatief, ik ben benieu...
- Ook bij Tomboard kan een speed...
- een jaguar e-type!...
- ik moet naar nieuw zeeland en ...
- Ik zou gaan Ferrari rijden. Di...

Vertel verder
Interessant artikel?
Geef het door aan anderen.

 Dit artikel doorsturenOm Huur.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord