huur »
verhuur nieuws
»
Verhuur koophuis bloedlink

Verhuur koophuis bloedlink

Gepubliceerd op 16 juli 2010
Door: Michael van Helden

Huizenbezitters van twee woningen die tijdelijk één van de twee woningen verhuren om de dubbele maandlasten op te vangen kunnen mogelijk in de problemen komen wanneer zij de verzekeringsmaatschappij hier niet over inlichten. Wanneer niet tijdig wordt gemeld dat de woning in onderhuur is en de woning afbrandt of waterschade heeft, is de kans groot dat de verzekeringsmaatschappij niet uitkeert.

Het verbond van verzekeraars waarschuwt woningbezitters. Volgens de polisvoorwaarden zijn woningbezitters bij eventuele verhuur verplicht hun verzekeringsmaatschappij te informeren. "Het is essentieel de verzekeraar in te lichten. Bij verhuur kunnen nogal wat veranderingen optreden, zoals de waarde van de boedel of het risicoprofiel. Bij het tijdig verstrekken van de juiste informatie zal een verzekeraar in de regel geen obstakels opwerpen", aldus een woordvoerder van het verbond van verzekeraars.

Koophuizen in de verhuur


Stichting Tijdelijk Twee Woningen is opgericht door hypotheekverstrekkers om consumenten met twee huizen te helpen. Ook deze stichting signaleert dat veel verhuurders vergeten om de verzekeraar in te lichten: Met alle gevolgen van dien. ""En meestal zijn het al mensen die in een financieel penibele situatie verkeren.", aldus woordvoerder Erik Winters. De stichting helpt bij het verhuren van de woning nadat de bank goedkeuring heeft gegeven.

Naast het feit dat het van belang is om bij onderverhuur tijdig de verzekeraar in te lichten, dient ook goedkeuring te worden verkregen van hypotheekverstrekkers.

Er staan ongeveer 60.000 woningen te koop die al langer dan anderhalf jaar te koop staan. Naar schatting zijn hiervan zo'n 30.000 woningen in het bezit van eigenaren die al wel een nieuw huis hebben gekocht, maar hun oude woning nog niet kwijt zijn.

bron: telegraaf

Michael van Helden   Over de auteur: Michael van Helden
In het dagelijks leven is actief bij webwinkel leverancier Directshop en webwinkel leverancier voor de verhuurbranche Rentpro. Michael is getrouwd en vader van Louise.
 Deel dit artikel

Reacties
Erik | 26 juli 2010 17:39
Dit levert je dubbele ellende op. Ik zat net nog te lezen over het huurbeding waardoor de bank ook snel van huurders af kan komen als ze een executie verkoop starten.

Zo blijkt maar weer dat je wel kan roepen dat je een huis bezit, als de bank de betaling heeft geregeld dan ben je er nog niet helemaal.
Huurwoningen | 30 september 2010 13:17
Altijd een koopwoning verhuren op basis van de leegstandwet een eerste vaste periode kan ook best 12 maanden zijn, waarna er stilzwijgend verlengd kan worden.

En natuurlijk moet de verzekeraar van het huis op de hoogte worden gesteld van de verhuur. Dit altijd schriftelijk (evt. per mail) laten bevestigen. Kans op ellende is klein, maar het risico des te groter!

Plaats een reactie
naam:
e-mailadres:
website:
Reactie [url=http://www.website.nl/]omschrijving[/url]

Huur.nl verhuur weblog


Welkom op het weblog van huur.nl.

Blijf op de hoogte
U kunt zich hier aanmelden voor de RSS feed van het Huur.nl Weblog, zodat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws!

 Aanmelden RSS feed

Verhuur bedrijven
- Auto huren
- Woning huren
- Gereedschap huren
- Kantoorapparatuur huren
- Sport en recreatie verhuur
- Personeel en artiesten inhuren
- Presentatie, licht en geluid
- Horeca en catering
- Evenementen verhuur
- Prive vliegtuig huren

Laatste reacties
- Goed initiatief, ik ben benieu...
- Ook bij Tomboard kan een speed...
- een jaguar e-type!...
- ik moet naar nieuw zeeland en ...
- Ik zou gaan Ferrari rijden. Di...

Vertel verder
Interessant artikel?
Geef het door aan anderen.

 Dit artikel doorsturenOm Huur.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord