huur »
verhuur nieuws
»
Sociale huurwoningen goedkoper door regeerakkoord

Sociale huurwoningen goedkoper door regeerakkoord

Gepubliceerd op 1 december 2012
Door: Michael van Helden

Het nieuwe kabinet heeft veel stof doen opwaaien met het regeerakkoord. Er gaat erg veel veranderen, zowel in positieve- als negatieve zin. Ook voor huurwoningen gaan er wijzigingen worden doorgevoerd, het grootste deel van de sociale huurwoningen lijken goedkoper te worden.

interview


Er is namelijk bekend gemaakt dat de maximumhuur wordt vastgezet op 4,5% van de WOZ waarde van een woning. Een voorbeeld: woningcorporatie Weller Wonen in Heerlen beheert 9500 huurwoningen en daarvan zou 87 procent een lagere huurprijs moeten gaan krijgen. Zij hebben zich uitgesproken tegen de verwachte maatregelen die worden genomen op basis van de plannen.
Voor de corporaties lijkt het dus een probleem te gaan worden, een aantal hebben dan ook al aangegeven door deze maatregel in de financiële problemen te komen.
Ook in de Randstad zullen dezelfde ontwikkelingen te zien zijn; corporatie Havensteder, die huurwoningen in Rotterdam beheert, geeft aan dat een derde van de woningen een lagere huurprijs moet gaan krijgen.

Voordelen voor huurders


Voor huurders van sociale huurwoningen lijken er voordelen te zitten aan het nieuwe regeerakkoord. De huurprijzen zullen hetzelfde blijven of gaan dalen, in de meeste gevallen. De maatregel is ook bedoeld om de huurprijzen niet meer te laten stijgen in steden in Nederland waar schaarste is op het gebied van huurwoningen. In die steden is te zien dat de laatste jaren de prijzen van de huurwoningen sterk gestegen zijn – de vraag is immers groot en het aanbod klein. Het vastzetten van de maximumhuur moet deze ontwikkeling tegengaan, daarmee zullen meer mensen een huurwoning kunnen blijven betalen.

Bezuinigingen


Het bekend maken van de wijzigingen in de huurprijzen is goed nieuws voor mensen die het niet erg breed hebben. In het regeerakkoord van het nieuwe kabinet zien we vooral veel bezuinigingen waar iedereen in Nederland aan mee moet gaan betalen – dat de huurprijzen voor sociale woningen in dat geval gelijk zullen blijven of zelfs zullen dalen komt dus als een aangename verrassing.
Overigen is het wel zo dat deze maatregelen nog niet definitief zijn, de voorstellen moeten nog worden goedgekeurd.

Er lijkt de komende tijd dus veel te veranderen wat betreft sociale huurwoningen. Wat het regeerakkoord in petto heeft voor huurwoningen in de vrije sector is niet bekend op dit moment; deze woningen hebben een hogere huurprijs en worden gehuurd door gezinnen met hogere inkomens. Of er ook wijzigingen zullen komen die invloed hebben op de huurprijzen van deze woningen zullen we moeten afwachten.

Michael van Helden   Over de auteur: Michael van Helden
In het dagelijks leven is actief bij webwinkel leverancier Directshop en webwinkel leverancier voor de verhuurbranche Rentpro. Michael is getrouwd en vader van Louise.
 Deel dit artikel

Reacties

Geen reacties bij dit artikel.


Plaats een reactie
naam:
e-mailadres:
website:
Reactie [url=http://www.website.nl/]omschrijving[/url]

Huur.nl verhuur weblog


Welkom op het weblog van huur.nl.

Blijf op de hoogte
U kunt zich hier aanmelden voor de RSS feed van het Huur.nl Weblog, zodat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws!

 Aanmelden RSS feed

Verhuur bedrijven
- Auto huren
- Woning huren
- Gereedschap huren
- Kantoorapparatuur huren
- Sport en recreatie verhuur
- Personeel en artiesten inhuren
- Presentatie, licht en geluid
- Horeca en catering
- Evenementen verhuur
- Prive vliegtuig huren

Laatste reacties
- Goed initiatief, ik ben benieu...
- Ook bij Tomboard kan een speed...
- een jaguar e-type!...
- ik moet naar nieuw zeeland en ...
- Ik zou gaan Ferrari rijden. Di...

Vertel verder
Interessant artikel?
Geef het door aan anderen.

 Dit artikel doorsturenOm Huur.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord