huur »
verhuur nieuws
»
Auto huren in het buitenland

Auto huren in het buitenland

Gepubliceerd op 21 april 2020
Door: RedactieHet voordeel van vliegen is dat je relatief snel op je bestemming bent, maar daar staat tegenover dat je ter plekke wat minder mobiel bent. Een auto huren op je bestemming is daarvoor de logische oplossing. Maar plaatselijke regels, gebruiken en de taalbarrière maken dat soms wel lastig. Daarom in dit artikel een aantal valkuilen van een auto huren in het buitenland, maar ook enkele tips om zorgeloos te kunnen huren én rijden in het buitenland.

auto-huren-buitenland-groot.jpg


Wanneer huur je een auto?


Het huren van een auto maakt eigenlijk deel uit van een goede voorbereiding. Dat wil zeggen dat je het, net als het boeken van je tickets, het beste lang van tevoren kunt doen. Nou bieden lang niet alle verhuurders ook daadwerkelijk vele maanden van tevoren een geschikt voertuig aan, maar laat het vooral niet aankomen op het laatste moment. Zelfs op grotere vliegvelden heb je niet de garantie dat er ter plekke nog een geschikt voertuig beschikbaar is. Lange rijen voor de verhuurbalies zijn bovendien geen uitzondering. Dat betekent dat je weinig keuze hebt en in de praktijk bent overgeleverd aan de maatschappij waar je op dat moment voor kiest. Prijzen vergelijken en het beste aanbod kiezen, zit er dan niet in. Huur dus altijd een auto in Nederland, bij een bekende verhuurder. Liefst ruim van tevoren.
Een extra tip bij het huren van een auto: verander (op papier) het land waar vanuit je huurt. Dat kan flink schelen in de kosten omdat autoverhuurders hun prijzen mede bepalen op basis van het land waaruit de huurder afkomstig is. Hier lees je een methode om dat te doen. Alternatief zou je ook via een VPN online een auto kunnen huren. De verhuurder kan dan niet via je IP-adres achterhalen vanuit welk land je huurt.

Wat verzeker je en wat niet?


Autoverhuurders lokken klanten met vaak hele aantrekkelijke prijzen. Afhankelijk van wat voor extra's je kiest, zoals bijvoorbeeld het afkopen van het eigen risico, kan die prijs nog flink stijgen. Zo blijkt een goedkoop autootje uiteindelijk toch nog best prijzig omdat een autoverzekering afsluiten flink in de papieren loopt. De vraag die veel mensen zich stellen is dan ook: wat verzeker ik? Dat hangt natuurlijk deels af van hoe zeker je bent over je eigen rijgedrag en van de verkeerssituatie in het land waarin je rijdt. Bij kleinere verhuurbedrijven is het altijd verstandig om schade af te kopen, omdat frauduleuze schademeldingen nooit uitgesloten kunnen worden. Neem daarom ook de tijd om het schadeformulier dat je ontvangt met de sleutel van de auto goed in te vullen. Door bestaande schade zorgvuldig te noteren, verklein je de kans dat je opdraait voor de schade van iemand anders.Redactie   Over de auteur: Redactie
Dit artikel is geplaatst door de redactie van Huur.nl
 Deel dit artikel

Reacties

Geen reacties bij dit artikel.


Plaats een reactie
naam:
e-mailadres:
website:
Reactie [url=http://www.website.nl/]omschrijving[/url]

Huur.nl verhuur weblog


Welkom op het weblog van huur.nl.

Blijf op de hoogte
U kunt zich hier aanmelden voor de RSS feed van het Huur.nl Weblog, zodat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws!

 Aanmelden RSS feed

Verhuur bedrijven
- Auto huren
- Woning huren
- Gereedschap huren
- Kantoorapparatuur huren
- Sport en recreatie verhuur
- Personeel en artiesten inhuren
- Presentatie, licht en geluid
- Horeca en catering
- Evenementen verhuur
- Prive vliegtuig huren

Laatste reacties
- Goed initiatief, ik ben benieu...
- Ook bij Tomboard kan een speed...
- een jaguar e-type!...
- ik moet naar nieuw zeeland en ...
- Ik zou gaan Ferrari rijden. Di...

Vertel verder
Interessant artikel?
Geef het door aan anderen.

 Dit artikel doorsturenOm Huur.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord