huur »
verhuur nieuws
»
SnappCar: Allereerste particuliere autoverhuurder

SnappCar: Allereerste particuliere autoverhuurder

Gepubliceerd op 7 oktober 2011
Door: Michael van HeldenHet is een nieuwe trend die is komen overwaaien vanuit de landen om ons heen: het huren van de auto van je buurman. De trend is gebaseerd op het feit dat je auto de meeste tijd stilstaat. En een auto die stilstaat kost ook geld. Door deze te verhuren aan bijvoorbeeld je buren (of vrienden/kennissen) kun je een aardig bedrag terugverdienen op je auto. En dat is mooi meegenomen in deze tijd want autorijden is duur!

We vragen het aan Victor, Jorg en Pascal, bedenkers en oprichters van SnappCar, hoe dit nu allemaal werkt. Want zomaar mijn auto uitlenen, ik bedoel: verhuren, aan mijn buren doe ik niet zo snel.

snappcar logo

Gemakkelijk en betrouwbaar een auto huren


“Als je een auto huurt wil je vooral gemak en betrouwbaarheid” zo begint Victor van Tol. “En datzelfde geldt bij het verhuren van je eigen auto. Voorts kregen wij vragen over de verzekering van de auto, specifiek de no-claim korting”. Dit laatste punt leek een moeilijkheid te zijn in het opzetten van een onderlinge autodeel dienst. Een ongeluk zit weliswaar in een klein hoekje maar als iemand anders jouw no-claim korting aan diggelen rijdt is het hele voordeel van verhuren in een klap weg.

“Dat klopt,” zegt Victor, “zonder een aanvullende allrisk verzekering voor de verhuurperiode zou deze dienst niet kunnen bestaan”. Hoe werkt het? Op het moment dat jij je auto via SnappCar verhuurt neemt SnappCar, via Centraal Beheer Achmea, de autoverzekering over. Mocht er onverhoopt iets gebeuren met je auto dan neemt de verzekering van SnappCar de schade voor haar rekening. Je hoeft dus niet bij je eigen verzekering te claimen. En je behoud de no-claim korting bij je eigen verzekeraar.

“Daarbij geef je zelf de sleutels af aan de huurder”, voegt Victor van Tol toe, “je weet dus aan wie je de auto meegeeft.” SnappCar heeft dan al het rijbewijs en de persoonsgegevens van de huurder gecheckt en de huurder heeft een eigen risico bij een eventuele schade. Verder bouwt SnappCar aan een community waarin wordt aangegeven hoe verantwoordelijk er met je auto wordt omgegaan.

Wat kost het en wat levert het op?


Het huren van een auto van je buren is goedkoper dan een vergelijkbare auto bij een gangbaar autoverhuurbedrijf. Dat komt omdat je buren zelf ook meebetalen aan de auto, het is immers hun bezit. Daarnaast is SnappCar geen grote organisatie die auto´s moet inkopen en onderhouden. Je rijdt bijvoorbeeld al een dag in een Volkswagen Golf voor ongeveer 40 euro.

Een bijna vergelijkbaar bedrag levert het verhuren dus ook op. Er gaat wel iets vanaf voor de verzekering en de werkzaamheden van SnappCar waaronder controle van het rijbewijs en de persoonsgegeven van de huurder, controle van de auto, gratis APK voor alle huurauto’s en natuurlijk het zoeken van huurders voor de auto’s.

Als autobezitter ben je overigens vrij in het bepalen van je huurprijs. SnappCar geeft je alleen een advies. Natuurlijk is het wel zo dat hoe hoger je de huurprijs zet hoe minder huurders geïnteresseerd zullen zijn in je auto. Maar niks moet.

SnappCar is op 3 oktober 2011 van start gegaan op www.snappcar.nl.

Michael van Helden   Over de auteur: Michael van Helden
In het dagelijks leven is actief bij webwinkel leverancier Directshop en webwinkel leverancier voor de verhuurbranche Rentpro. Michael is getrouwd en vader van Louise.
 Deel dit artikel

Reacties
Elja | 10 oktober 2011 10:33
Grappig concept, ik ben benieuwd of het een beetje gaat lopen.
Het is volgens mij toch vaak een moeilijke stap om je auto aan vreemden te verhuren.

Plaats een reactie
naam:
e-mailadres:
website:
Reactie [url=http://www.website.nl/]omschrijving[/url]

Huur.nl verhuur weblog


Welkom op het weblog van huur.nl.

Blijf op de hoogte
U kunt zich hier aanmelden voor de RSS feed van het Huur.nl Weblog, zodat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws!

 Aanmelden RSS feed

Verhuur bedrijven
- Auto huren
- Woning huren
- Gereedschap huren
- Kantoorapparatuur huren
- Sport en recreatie verhuur
- Personeel en artiesten inhuren
- Presentatie, licht en geluid
- Horeca en catering
- Evenementen verhuur
- Prive vliegtuig huren

Laatste reacties
- Goed initiatief, ik ben benieu...
- Ook bij Tomboard kan een speed...
- een jaguar e-type!...
- ik moet naar nieuw zeeland en ...
- Ik zou gaan Ferrari rijden. Di...

Vertel verder
Interessant artikel?
Geef het door aan anderen.

 Dit artikel doorsturenOm Huur.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord