huur »
verhuur nieuws
»
Stoppingpower op uw beurs met de touchtafel

Stoppingpower op uw beurs met de touchtafel

Gepubliceerd op 23 mei 2012
Door: Guus van GestelUiteraard is het tegenwoordig voor u de gewoonste zaak om op uw beursstand allerlei moderne middelen te gebruiken waaronder multimedia. Het type multimedia dat u op uw stand wilt inzetten, kan gaan van een geschreven boodschap op een whiteboard tot een professionele videoreclame op een groot plasmascherm of een nog grotere video wall met alle interactieve mogelijkheden die daarbij kunnen horen.

TouchTable huren


Het AIDA model


U kunt het zo indrukwekkend maken als u zelf wilt maar in eerste instantie wilt u de bezoekers attenderen op uw aanwezigheid. (Attention). Vervolgens wilt u de bezoekers interesseren voor uw product en/of dienst (Intrest). Hierbij moet u stopping power genereren en ervoor zorgen dat de bezoeker langer blijft staan om de boodschap volledig tot zich te laten doordringen waarna hij een verlangen of voorkeur kan ontwikkelen (Desire).
Dit zijn de eerste 3 stappen van het AIDA-model: een marketingmodel/-formule waarmee u gericht uw boodschap kunt overbrengen. De volgorde is niet per se van belang want alles draait om stap 4 en dat is Actie (Action). Dat is het moment dat u in gesprek raakt met de bezoeker. Dan vindt pas de echte interactie plaats en zal wellicht een concrete invulling van de reclame-uiting tot stand komen.

Interactieve multimedia


Het bovenstaande past in een hoofdstuk dat gaat over interactieve multimedia. Een goede tool om maximaal te profiteren van stopping power is de interactieve touchtafel (zie afbeelding).

TouchTable huren


Er zijn allerlei manieren om de interactie op gang te brengen en vaak al eerder dan in de genoemde stap 4 te laten plaatsvinden. Sterker nog : bij stap 1 (Attention) stappen bezoekers misschien al af op de touchtafel die in de stand staat om er mee "te spelen". Terwijl ze hiermee bezig zijn kunt u letterlijk "spelenderwijs" de bezoeker al interesseren voor uw zaak en de rest van de marketing stappen bewust of onbewust uitrollen.

Een conventionele informatiezuil of kiosk biedt voordelen boven eenzijdige media als bijv. posters want de bezoeker kan door middel van een vragenlijst, een product selector of een andere applicatie worden geprikkeld in de behoefte die hij of zij heeft, maar de touchtafel is toch wel het modernste en meest interactieve medium. Juist de interactie vormt haar toegevoegde waarde.

De interactieve touch applicaties moet u natuurlijk blijven zien als een onderdeel van of een aanvulling op de huidige communicatiemiddelen. Face-to-face communicatie blijft zeker op de beursvloer het belangrijkst. Het is alleen wel prettig dat de interactie via moderne applicaties eerder en laagdrempeliger kan plaatsvinden en dat u daardoor ook op drukke momenten alle bezoekers kunt informeren over wat u te bieden hebt . U kunt zelfs al inspelen op hun specifieke behoeften. Daar komt bij dat bezoekers die niet meteen in gesprek raken via de interactie met de touchtafel zelf al gericht bezig kunnen zijn. Hun actie is dan tegelijkertijd een efficiŽnte wachtverzachter.

Het is juist deze interactiviteit die perfect past in de huidige tijdgeest waarin de boodschap niet meer eenzijdig van ''bovenaf" komt of gericht is op de massa maar waarin we kijken naar de individuele behoefte c.q. de specifieke vraag van de klant . Met behulp van interactieve (touch) applicaties kunt u de juiste invulling geven aan uw kennismaking die zich vervolgens snel zal verdiepen.

Guus van Gestel   Over de auteur: Guus van Gestel
Guus is sales support / Product manager bij PresTop. PresTop Rental is gespecialiseerd in de verhuur van Touchscreens, touch tafels, informatiezuilen en touch applicaties.
 Deel dit artikel

Reacties

Geen reacties bij dit artikel.


Plaats een reactie
naam:
e-mailadres:
website:
Reactie [url=http://www.website.nl/]omschrijving[/url]

Huur.nl verhuur weblog


Welkom op het weblog van huur.nl.

Blijf op de hoogte
U kunt zich hier aanmelden voor de RSS feed van het Huur.nl Weblog, zodat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws!

 Aanmelden RSS feed

Verhuur bedrijven
- Auto huren
- Woning huren
- Gereedschap huren
- Kantoorapparatuur huren
- Sport en recreatie verhuur
- Personeel en artiesten inhuren
- Presentatie, licht en geluid
- Horeca en catering
- Evenementen verhuur
- Prive vliegtuig huren

Laatste reacties
- Goed initiatief, ik ben benieu...
- Ook bij Tomboard kan een speed...
- een jaguar e-type!...
- ik moet naar nieuw zeeland en ...
- Ik zou gaan Ferrari rijden. Di...

Vertel verder
Interessant artikel?
Geef het door aan anderen.

 Dit artikel doorsturenOm Huur.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord