huur »
verhuur nieuws
»
Kansen verhuurbranche tijdens kredietcrisis

Kansen verhuurbranche tijdens kredietcrisis

Gepubliceerd op 27 januari 2009
Door: Michael van Helden

Verhuurbranche over kansen & bedreigingen door kredietcrisis
‘Kwaliteit blijft juist in moeilijke tijd bovendrijven’

Ook de verhuurbranche ondervindt zoals diverse andere branches in meer of mindere mate de negatieve gevolgen van de kredietcrisis. Desondanks zijn er ook mogelijkheden voor verhuurspecialisten om de voordelen van huren ten opzichte van kopen juist in de huidige, economisch woelige tijden nadrukkelijk voor het voetlicht te brengen. ,,Deze voordelen wegen juist nu zwaar,” schetst Michael Kothuis, eigenaar van Computerrent, een positief perspectief.

Bedrijven zijn door de huidige kredietcrisis terughoudend met investeringen in nieuwe producten en diensten, zo ervaart Michael Kothuis van Computerrent. ,,Zij wachten af wat de kredietcrisis brengt voor hun onderneming,” vertelt Kothuis. ,,Zelf denk ik dat de recessie de verhuurbranche een goede kans biedt om hierop in te spelen. De voordelen van huren ten opzichte van kopen, zoals de kosten die niet op de balans van de zaak hoeven te worden gezet, het uitstellen van grotere uitgaven en de bij verhuur geboden ondersteuning, wegen juist nu zwaar. Daarom gaan bedrijven vooral op de langere termijn huren.”

Bedrijven schaffen volgens Kothuis ook vaker tweedehands computers aan, waarbij zij dezelfde service wensen als bij huur op langere termijn. Hij ziet een lichte stijging van de verhuuraanvragen en een zelfs nog sterker groeiende aanschaf van gebruikte IT-apparatuur. ,,Maar we bevinden ons nog in het prille beginstadium van de kredietcrisis en moeten daarom afwachten hoe dit zich verder ontwikkelt.”Michael van Helden   Over de auteur: Michael van Helden
In het dagelijks leven is actief bij webwinkel leverancier Directshop en webwinkel leverancier voor de verhuurbranche Rentpro. Michael is getrouwd en vader van Louise.
 Deel dit artikel

Reacties
Elja Trum | 27 januari 2009 13:43
Goed om te lezen dat de meeste bedrijven die hier gequoted worden nog vollop kansen zien. In de ene branche dan wel wat meer dan in de andere. Auto's en huizen zijn natuurlijk ook moeilijke branches om momenteel actief in te zijn.

Plaats een reactie
naam:
e-mailadres:
website:
Reactie [url=http://www.website.nl/]omschrijving[/url]

Huur.nl verhuur weblog


Welkom op het weblog van huur.nl.

Blijf op de hoogte
U kunt zich hier aanmelden voor de RSS feed van het Huur.nl Weblog, zodat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws!

 Aanmelden RSS feed

Verhuur bedrijven
- Auto huren
- Woning huren
- Gereedschap huren
- Kantoorapparatuur huren
- Sport en recreatie verhuur
- Personeel en artiesten inhuren
- Presentatie, licht en geluid
- Horeca en catering
- Evenementen verhuur
- Prive vliegtuig huren

Laatste reacties
- Goed initiatief, ik ben benieu...
- Ook bij Tomboard kan een speed...
- een jaguar e-type!...
- ik moet naar nieuw zeeland en ...
- Ik zou gaan Ferrari rijden. Di...

Vertel verder
Interessant artikel?
Geef het door aan anderen.

 Dit artikel doorsturenOm Huur.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord