huur »
verhuur nieuws
»
Sindo: Nieuwe marktplaats voor huur en verhuur

Sindo: Nieuwe marktplaats voor huur en verhuur

Gepubliceerd op 16 februari 2012
Door: Michael van HeldenJe kent het wel: je hebt eenmalig iets nodig – een hogedrukreiniger, een suikerspinmachine of een grachtensloep. Je wilt het product niet direct kopen, want je hebt het niet vaak nodig. Dan kun je beter huren! En aan de andere kant kunnen de spullen die je zelf niet vaak nodig hebt voor extra inkomsten zorgen.

Huren en verhuren kan vanaf nu op sindo.nl
(update September 2012: De site is inmiddels down).

Toelichting van Fredrick Insinger op Linkedin op de sluiting van Sindo:
The decision to shut down Sindo was not an easy one. Over the last months, thousands of people have joined our community, rented out their things and made money. However, given the combination of many things-state of today’s peer-to-peer renting landscape, financial considerations, the speed of growth of the community, and our own future prospects we decided that it was the right time to end this great experience.

Wat is Sindo?


SINDO is Nederlands eerste peer-to-peer verhuurplatform. Het innovatieve online platform maakt verhuur tussen particulieren mogelijk. Particulieren hebben veel spullen die ze maar sporadisch gebruiken. Nadat deze aangekocht zijn, belanden deze spullen vaak op zolder of in de schuur. Zo wordt de gemiddelde boormachine na aankoop in totaal maar veertien minuten gebruikt!

Via Sindo kunnen particulieren deze producten huren of verhuren en zo besparen op uitgaven of juist inkomsten genereren. Sindo verbindt mensen die een bepaald product nodig hebben met degenen die dit product beschikbaar hebben.

Sindo zorgt er niet alleen voor dat mensen geld besparen en geld verdienen, maar levert ook een substantiële bijdrage aan een beter milieu. Overproductie en afvalproblemen worden verminderd als mensen minder producten aanschaffen en vaker van elkaar huren.

Eerste product al verhuurd


Huur.nl sprak met Fredrick Insinger, een van de oprichters van Sindo. "De website is nu zo'n anderhalve week live. Sinds de livegang bezoeken zo'n 1.000 bezoekers per dag de website. Het eerste verhuurproduct is een paar uur na plaatsing al verhuurd. Het gaat om een reisgids naar Peru wat voor de duur van de vakantie voor 5 euro is verhuurd. Dat smaakt naar meer."

"Naast particulieren die spullen aanbieden, willen wij ook bedrijven op onze site aantrekken. Zo kunnen wij de consument nog meer spullen aanbieden. Funda is voor huizen, Sindo is voor verhuur. Uit ons onderzoek blijkt dat particulieren steeds meer moeite hebben de juiste webshops te bereiken voor het geen wat zij zoeken. De site wordt in de nabije toekomst nog beter voor bedrijven afgesteld. Voor bedrijven is het landelijk bereik interessant en natuurlijk het meegaan met de trends. Wij zijn zelf allemaal begin 20 en proberen het huren aantrekkelijker te maken. Mensen kopen te veel. We moeten het gemak en de kosten besparing van huren weer implementeren in ons dagelijks leven. Daarom kunnen alle verhuur bedrijven vanaf nu bij Sindo overzichtelijk goederen ter verhuur aanbieden."

Over de oprichters


Sindo is een concept van vier jonge ondernemers. Fredrick Insinger (22), Enzo Slijpen (20) en tweeling Ravi en Yuri Roosblad (24). Zij bedachten Sindo als een onderneming die naadloos aansluit bij hun streven naar duurzaamheid en zelfredzaamheid in een tijd van recessie.

“Met vier man hebben we de website van de grond gekregen. Het is altijd leuk om aan iets vernieuwends te werken. Gebruikersgemak moet overal in terug te vinden zijn, om op die manier de site voor iedereen toegankelijk te maken. Verder vinden we veiligheid erg belangrijk, daarom hebben we verschillende verificaties ingebouwd, waardoor er een soort van sociale controle ontstaat,” zegt Fredrick.

Dit is een ingezonden persbericht waar een kort telefonisch interview is uitgekomen.
Stuur uw persberichten naar

Michael van Helden   Over de auteur: Michael van Helden
In het dagelijks leven is actief bij webwinkel leverancier Directshop en webwinkel leverancier voor de verhuurbranche Rentpro. Michael is getrouwd en vader van Louise.
 Deel dit artikel

Reacties

Geen reacties bij dit artikel.


Plaats een reactie
naam:
e-mailadres:
website:
Reactie [url=http://www.website.nl/]omschrijving[/url]

Huur.nl verhuur weblog


Welkom op het weblog van huur.nl.

Blijf op de hoogte
U kunt zich hier aanmelden voor de RSS feed van het Huur.nl Weblog, zodat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws!

 Aanmelden RSS feed

Verhuur bedrijven
- Auto huren
- Woning huren
- Gereedschap huren
- Kantoorapparatuur huren
- Sport en recreatie verhuur
- Personeel en artiesten inhuren
- Presentatie, licht en geluid
- Horeca en catering
- Evenementen verhuur
- Prive vliegtuig huren

Laatste reacties
- Goed initiatief, ik ben benieu...
- Ook bij Tomboard kan een speed...
- een jaguar e-type!...
- ik moet naar nieuw zeeland en ...
- Ik zou gaan Ferrari rijden. Di...

Vertel verder
Interessant artikel?
Geef het door aan anderen.

 Dit artikel doorsturenOm Huur.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord