huur »
verhuur nieuws
»
Nieuw trefpunt voor huurders en verhuurders

Nieuw trefpunt voor huurders en verhuurders

Gepubliceerd op 7 juni 2012
Door: Michael van Helden

PotentiŽle huurders maken meer en meer gebruik van het internet voor het vinden van hun ideale verhuurpartner. Zo is het aantal zoekopdrachten voor het huren van materiaal de afgelopen 5 jaar met gemiddeld 19% per jaar toegenomen. Bijna 45% van de verhuurders heeft echter nog geen website. Verhuurders die wel een website hebben, blijken in 65% van de gevallen slecht vindbaar te zijn.

Prijsinformatie wordt lang niet altijd verstrekt en is moeilijk vergelijkbaar. Dat, terwijl een goede vergelijking voor de huurder wel degelijk interessant is; de prijsverschillen lopen op tot meer dan 30%. In slechts 13% van de gevallen kan via de website direct een reservering worden geplaatst. Dit zijn de uitkomsten van een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Slimhuren.nl onder 250 verhuurders.


Wie kent het niet; je wilt bijvoorbeeld een Beamer huren en gaat met behulp van Google op zoek naar een goede verhuurder bij jou in de buurt. Het resultaat van je zoekopdracht is dat je tientallen verhuurders vind, echter vrijwel allemaal ver buiten jouw regio. Bovendien wordt lang niet in alle gevallen prijsinformatie verstrekt. Het eindresultaat is een lange zoektocht met een lang niet altijd bevredigend resultaat. Met de lancering van de website www.slimhuren.nl behoort dit tot het verleden. Verhuurders kunnen door een eenvoudige inschrijving de vindbaarheid op internet sterk verbeteren. Bovendien biedt de site mogelijkheden om in contact te komen met nieuwe klanten. De website is slechts een paar weken oud en nu al hebben meer dan 350 verhuurders zich ingeschreven.

slimhuren.nl screenshot


65% van de verhuurders slecht of niet vindbaar


Eťn van de conclusies van het onderzoek is, dat bijna 65% van de verhuurders slecht vindbaar is op internet. Dat kan betekenen dat deze verhuurders Łberhaupt niet gevonden worden, of dat verhuurders niet gevonden worden als een huurder zoekt op de belangrijkste productnamen in combinatie met plaatsen in de regio waarop een verhuurder zich richt. Dit wordt deels veroorzaakt doordat een grote groep verhuurders relatief weinig aandacht heeft besteed aan de vindbaarheid op internet. Dit effect wordt versterkt, doordat een selecte groep verhuurders juist wťl fors heeft geÔnvesteerd in de online vindbaarheid; zij scoren goed in de zoekresultaten, ook al is deze verhuurder op basis van geografische ligging vaak helemaal niet de meest logische partner voor een huurder. De eerste groep laat duidelijk kansen liggen. Slimhuren.nl maakt verhuurders vindbaar voor huurders en vice versa.

Hoe werkt het?


De werkwijze is even eenvoudig als doeltreffend. Het initiatief gaat in eerste instantie uit van de huurder, die een huuraanvraag plaatst op de website. Vervolgens kunnen verhuurders reageren door een bericht te sturen aan de huurder of door direct een prijsopgaaf te verstrekken. Dit stelt de huurder in staat een goede afweging te maken en de meest geschikte verhuurder te vinden. Bovendien worden verhuurders bereikt die anders niet benaderd waren. Voor verhuurders een kans om nieuwe klanten te winnen en voor de huurder de garantie dat de huurvraag optimaal wordt ingevuld. De website biedt de mogelijkheid huuraanvragen in allerlei categorieŽn te plaatsen; van hijskraan tot mobiel toilet en van geluidsapparatuur tot biertap. Huurvragen kunnen zowel via de website als voor een daartoe ingericht telefoonnummer kenbaar worden gemaakt aan het team van Slimhuren. Dit laatste wordt met name gebruikt als er op korte termijn een huurvraag ingevuld moet worden.

Chris van Meerveld, verklaart de werking van de succesformule: ďDe belangrijkste reden van het succes is het omdraaien van vraag en aanbod. De huurder hoeft maar ťťn keer in detail te omschrijven waar hij naar op zoek is; verhuurders kunnen op basis daa

Michael van Helden   Over de auteur: Michael van Helden
In het dagelijks leven is actief bij webwinkel leverancier Directshop en webwinkel leverancier voor de verhuurbranche Rentpro. Michael is getrouwd en vader van Louise.
 Deel dit artikel

Reacties

Geen reacties bij dit artikel.


Plaats een reactie
naam:
e-mailadres:
website:
Reactie [url=http://www.website.nl/]omschrijving[/url]

Huur.nl verhuur weblog


Welkom op het weblog van huur.nl.

Blijf op de hoogte
U kunt zich hier aanmelden voor de RSS feed van het Huur.nl Weblog, zodat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws!

 Aanmelden RSS feed

Verhuur bedrijven
- Auto huren
- Woning huren
- Gereedschap huren
- Kantoorapparatuur huren
- Sport en recreatie verhuur
- Personeel en artiesten inhuren
- Presentatie, licht en geluid
- Horeca en catering
- Evenementen verhuur
- Prive vliegtuig huren

Laatste reacties
- Goed initiatief, ik ben benieu...
- Ook bij Tomboard kan een speed...
- een jaguar e-type!...
- ik moet naar nieuw zeeland en ...
- Ik zou gaan Ferrari rijden. Di...

Vertel verder
Interessant artikel?
Geef het door aan anderen.

 Dit artikel doorsturenOm Huur.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord