huur »
verhuur nieuws
»
Top 5 innovaties in de verhuurbranche

Top 5 innovaties in de verhuurbranche

Gepubliceerd op 28 maart 2012
Door: Michael van Helden

We weten allemaal dat het huidige economische klimaat de zaken allemaal niet makkelijker maakt. Het is voor veel verhuurbedrijven dus belangrijk om te blijven innoveren en om zich te onderscheiden door meer dan alleen prijs of kwaliteit. Hieronder een aantal opvallende, intrigerende en interessante voorbeelden van innovatie en creatief denken, samengebracht in een top 5.

5. Wonen in kantoorpanden


Wat doe je, als de woningmarkt aan de ene kant op slot zit en er relatief veel leegstand in kantoren is, terwijl aan de andere kant grote groepen mensen moeite hebben om passende woonruimte te vinden? Juist, je telt 1 en 1 bij elkaar op en gaat kantoorpanden verbouwen tot woonruimte. De SEV (Stuurgroep Experimentele Volkshuisvesting) is een denktank die deze en andere ideeën uitwerkt van tekentafel tot praktijkexperiment. Blijkt de theorie ook in de praktijk te werken? Dan gaat het SEV aan de slag om de innovatie breed gedragen te krijgen en te implementeren.
Zie voor meer informatie de website van Stuurgroep Experimentele Volkshuisvesting

4. De app van Boels Verhuur


In deze tijd van onstuitbare ladingen smartphones, tablets en daarmee samenhangend de constante stroom aan nieuwe apps, de opmars van social media en het gebruik van internet, heeft Boels vast gedacht: “hier mogen wij niet achterblijven”. Het bedrijf ontwikkelde een handige app, die gebruikers op de hoogte stelt van de dichtstbijzijnde vestiging, eventuele aanbiedingen die er zijn, een contact button en nieuwe artikelen in het assortiment. De app is beschikbaar voor meerdere platforms zoals iPhone OS en Android.
Zie voor meer informatie de app voor uw smartphone op de Boels website.

Boels smartphone app


3. Ik ga op vakantie en neem mee…


Nee, ik ga op vakantie want ik wist vooraf precies hoe mijn huisje eruit zou zien, ik wist welke extra’s er beschikbaar zouden zijn en wanneer mijn huisje nog boekbaar zou zijn.
I-Rent.net verzorgt een online boekings- en beheer systeem voor professionele verhuurders van vakantie accomodaties. In dit boekingssysteem kan de online beschikbaarheid worden bijgehouden, kan er direct gereserveerd en betaald worden en kunnen verhuurders geheel naar eigen wens hun eigen online exposure bijhouden. Handig en gebruiksvriendelijk voor zowel de boeker als de aanbieder!
Zie voor meer informatie de website van i-rent.

2. Digitaal inklokken via tablet voor horeca branche.


In een tijd waarin horeca bedrijven sowieso magere jaren beleven, de marges behoorlijk onder druk liggen en waar steeds meer (studenten-) uitzendbureaus de kop opsteken, moet een dergelijk bedrijf wel innovatief blijven om zich te kunnen onderscheiden.
Staffable introduceerde dan ook onlangs “digitaal inklokken” met behulp van een tablet. Medewerkers kunnen zich met behulp van een persoonlijk code in- en uitklokken, de uren worden na controle direct online opgeslagen en verstuurd naar de werkgever. Prettig voor zowel werkgever als werknemer.
Zie voor meer informatie de website van Staffable

1. Auto delen met BMW en Sixt


DriveNow is een gezamenlijk initiatief van BMW en Sixt, waarbij de laatste onder andere de services en know-how levert, en BMW uiteraard de auto’s en de technologie. Kern van het idee is een soort ‘car-sharing’ waarbij de klant een auto overal naar behoeven op kan pikken en achterlaten. Een klant hoeft dus niet meer per se naar een verhuurlocatie van Sixt te gaan om te auto te huren. Eenmalig is enkel een persoonlijke registratie van het rijbewijs nodig.
Zie voor meer informatie
Michael van Helden   Over de auteur: Michael van Helden
In het dagelijks leven is actief bij webwinkel leverancier Directshop en webwinkel leverancier voor de verhuurbranche Rentpro. Michael is getrouwd en vader van Louise.

Reacties

Geen reacties bij dit artikel.


Plaats een reactie
naam:
e-mailadres:
website:
Reactie [url=http://www.website.nl/]omschrijving[/url]

Huur.nl verhuur weblog


Welkom op het weblog van huur.nl.

Blijf op de hoogte
U kunt zich hier aanmelden voor de RSS feed van het Huur.nl Weblog, zodat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws!

 Aanmelden RSS feed

Verhuur bedrijven
- Auto huren
- Woning huren
- Gereedschap huren
- Kantoorapparatuur huren
- Sport en recreatie verhuur
- Personeel en artiesten inhuren
- Presentatie, licht en geluid
- Horeca en catering
- Evenementen verhuur
- Prive vliegtuig huren

Laatste reacties
- Goed initiatief, ik ben benieu...
- Ook bij Tomboard kan een speed...
- een jaguar e-type!...
- ik moet naar nieuw zeeland en ...
- Ik zou gaan Ferrari rijden. Di...

Vertel verder
Interessant artikel?
Geef het door aan anderen.

 Dit artikel doorsturenOm Huur.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord