huur »
verhuur nieuws
»
YouTube start met verhuur films in VS

YouTube start met verhuur films in VS

Gepubliceerd op 23 januari 2010
Door: Michael van HeldenEerder berichtte Huur.nl al dat YouTube waarschijnljk films gaat verhuren. Inmiddels is het zo ver. Er is een samenwerking tot stand gekomen met het donderdag gestarte Sundance Film Festival, zo is te lezen op het weblog van de online-videogigant.

Onafhankelijke filmmakers zijn kritisch geweest sinds de start van de site bijna vijf jaar geleden. YouTube heeft in de loop van de tijd steeds meer inzicht gekregen in de uitdagingen die de filmmakers het hoofd moeten bieden zoals technologieen die het steeds makkelijker en goedkoper maken films te produceren, en meer films die tot meer concurrentie voor publiek leiden waardoor grotere marketing budgetten nodig waren. De hoge kosten heeft de concurrentiepositie van de onafhankelijke films geen goed gedaan.

YouTube

Hoewel YouTube een eenvoudige en goedkope manier voor filmmakers biedt om in contact te komen met filmliefhebbers, kwam het op advertentie gebaseerde verdienmodel niet altijd tegemoet aan de distributie en economische wensen van de filmmakers. YouTube, dat eigendom is van Google, kondigt nu enthousiast aan dat zij een partnership zijn aangegaan met het Sundance Film Festival om films beschikbaar te maken voor de verhuur.

In eerste instantie gaat het om een proef in de Verenigde Staten. Er wordt gestart met de online verhuur van een vijftal films. Deze films waren vorig of dit jaar te zien op het festival (One Too Many Mornings, Homewrecker, Bass Ackwards, The Cove, Children of Invention). Het aantal films zal de komende weken uitgebreid worden. Onafhankelijke filmmakers worden opgeroepen om films ter verhuur aan te bieden.

De partners die de films aanbieden bepalen de prijs en bijbehorende verhuurtermijn en behouden 100% van de rechten.

De films zijn online direct te bestellen. Er kan worden betaald door middel van het (eigen) Google Checkout account. De dienst is in Nederland nog niet beschikbaar.

Bron: nu.nlMichael van Helden   Over de auteur: Michael van Helden
In het dagelijks leven is actief bij webwinkel leverancier Directshop en webwinkel leverancier voor de verhuurbranche Rentpro. Michael is getrouwd en vader van Louise.
 Deel dit artikel

Reacties

Geen reacties bij dit artikel.


Plaats een reactie
naam:
e-mailadres:
website:
Reactie [url=http://www.website.nl/]omschrijving[/url]

Huur.nl verhuur weblog


Welkom op het weblog van huur.nl.

Blijf op de hoogte
U kunt zich hier aanmelden voor de RSS feed van het Huur.nl Weblog, zodat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws!

 Aanmelden RSS feed

Verhuur bedrijven
- Auto huren
- Woning huren
- Gereedschap huren
- Kantoorapparatuur huren
- Sport en recreatie verhuur
- Personeel en artiesten inhuren
- Presentatie, licht en geluid
- Horeca en catering
- Evenementen verhuur
- Prive vliegtuig huren

Laatste reacties
- Goed initiatief, ik ben benieu...
- Ook bij Tomboard kan een speed...
- een jaguar e-type!...
- ik moet naar nieuw zeeland en ...
- Ik zou gaan Ferrari rijden. Di...

Vertel verder
Interessant artikel?
Geef het door aan anderen.

 Dit artikel doorsturenOm Huur.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord