huur »
verhuur nieuws
»
40 jaar Attractieverhuur Moonen (1973 - 2013)

40 jaar Attractieverhuur Moonen (1973 - 2013)

Gepubliceerd op 19 maart 2013
Door: Michael van HeldenAttractieverhuur Moonen bestaat eigenlijk al ruim 50 jaar. Gerard Moonen die al lang de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt, is nog steeds dagelijks werkzaam op het bedrijf.

Joop van den Ende


John Krijnen van Caballero heeft veel betekend voor Henk. Toen Caballero geen sigaretten meer mocht uitdelen op feesten van Joop van den Ende bracht hij Attractie verhuur Moonen in contact met Van den Ende. Ze hebben vele jaren, vele bedrijfsfeesten met onze attracties mogen verzorgen. Vele fijne jaren zijn dat geweest en via Joop van den Ende kwamen wij in het programma ‘Stuif es in’ met onze kinder home-trainers.

Moonen logo


Vervolgens is het balletje gaan rollen en heeft Henk aan veel tv-programma’s meegewerkt. Zo werkte ze voor het eerst live samen met Hans Kazan, wat zo spontaan gebeurde. Verder hebben ze daarna aan vele programma’s meegewerkt zoals in de jaren 80 ‘Wedden dat’ , ‘Spel zonder grenzen’, ‘De eerste de beste’ en in de jaren 90 ‘Telekids’ en het latere ‘Fox Kids’. Tegenwoordig zijn we nog regelmatig op tv met onze attracties bij onder andere Paul de Leeuw, Love Letters en de BZT show.

Inschrijving KvK


In 1979 werd het bedrijf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en waren Henk en Gerard de eigenaren. Zij waren toentertijd beiden nog werkzaam in de gezondheidszorg bij mensen met een verstandelijke beperking. Henk gaf de mensen creatieve vorming die op de praktijk gericht was.

Na een aantal jaar bleef Henk als eerste full-time thuis en ging zijn vrouw Jeanne meer werken om voor wat inkomen te zorgen. Hij liet zijn net gekochte huisje helemaal afbreken en de ijsselsteentjes werden door hem weer allemaal afgebikt en met die nieuwe steentjes bouwde hij zijn nieuwe huis.

Eerst alleen in de weekenden


Samen gingen ze in de weekenden op pad om home-trainers, een rodeo stier en enkele opblaasbare kussens te verzorgen. Er kwamen langzaam mensen bij en de gebouwen rondom Henk’s huis werden uitgebreid. Steeds als het huidige gebouw te klein werd, werd er weer bijgebouwd. Gerard verzorgde in de avonduren de beperkte boekhouding en gaf zelfs ooit de belasting de verkeerde boekhouding in handen. Achteraf was dit het beste wat hij ooit gedaan heeft.

Jeanne was inmiddels de spil van de mensen die op evenement gingen, toen het te veel werd voor Gerard en Henk alleen. Zij was zelfs ’s nachts wakker als de medewerkers ‘thuis’ kwamen en verwende hen met saté etc. Daarnaast werd er bijgepraat over het verloop van de evenementen. Juist over deze tijd wordt veel gesproken.

Gerard versterkt het team


25 jaar geleden is Gerard ook full-time bij Attractieverhuur Moonen in het bedrijf gekomen, nadat hij 27 jaar werkzaam is geweest in de gezondheidszorg. Dit heeft hij ook alle jaren met veel plezier gedaan en hij heeft nu nog steeds contact met ouders en medewerkers waarmee hij toen werkzaam was. Vanaf 1988 waren er dus twee full-timers aan de slag, samen met een team van 6 personen.

Met dat team werd er hard gewerkt om het bedrijf levensvatbaar te maken. Veel werd er niet verdiend en alle winst die er was werd direct in het bedrijf geďnvesteerd. Het inkomen bedroeg in die jaren beneden de 15.000 gulden. Ondernemen is naast een beroep ook een hobby en het is voor attractieverhuur Moonen belangrijk om dicht bij haar klanten te staan!

Moonen website


Glansrijke toekomst


In het jaar 1998 is het bedrijf verhuisd van De Moer naar Waalwijk. Sinds 2009 is Wilbert van den Oord (schoonzoon van Gerard) directeur en eigenaar van Attractieverhuur Moonen. Ze staan nu met 16 vaste medewerkers, stagiaires en ongeveer 60 oproepkrachten onze klanten bij, om elk evenement tot een succes te maken. In al die 40 jaar

Michael van Helden   Over de auteur: Michael van Helden
In het dagelijks leven is actief bij webwinkel leverancier Directshop en webwinkel leverancier voor de verhuurbranche Rentpro. Michael is getrouwd en vader van Louise.
 Deel dit artikel

Reacties

Geen reacties bij dit artikel.


Plaats een reactie
naam:
e-mailadres:
website:
Reactie [url=http://www.website.nl/]omschrijving[/url]

Huur.nl verhuur weblog


Welkom op het weblog van huur.nl.

Blijf op de hoogte
U kunt zich hier aanmelden voor de RSS feed van het Huur.nl Weblog, zodat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws!

 Aanmelden RSS feed

Verhuur bedrijven
- Auto huren
- Woning huren
- Gereedschap huren
- Kantoorapparatuur huren
- Sport en recreatie verhuur
- Personeel en artiesten inhuren
- Presentatie, licht en geluid
- Horeca en catering
- Evenementen verhuur
- Prive vliegtuig huren

Laatste reacties
- Goed initiatief, ik ben benieu...
- Ook bij Tomboard kan een speed...
- een jaguar e-type!...
- ik moet naar nieuw zeeland en ...
- Ik zou gaan Ferrari rijden. Di...

Vertel verder
Interessant artikel?
Geef het door aan anderen.

 Dit artikel doorsturenOm Huur.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord