huur »
verhuur nieuws
»
Evenementen beveiliging onderscheidt zich

Evenementen beveiliging onderscheidt zich

Gepubliceerd op 18 december 2008
Door: Michael van HeldenBij evenementen zijn heel veel mensen aan het werk. Veel medewerkers zijn bezig met het begeleiden van het publiek. Veelal werken zij voor evenementenbeveiligingsbedrijven die lid zijn van de VBE. De VBE houdt zich als brancheorganisatie voor de evenementenbeveiliging bezig met de veiligheid van het publiek bij evenementen. Op allerlei manieren wordt gewerkt aan de kwaliteit van de evenementenbeveiliging en daarmee aan het veilige verloop van evenementen.

Reeds in 1996 werd de Vereniging van Beveiligingsorganisaties voor Evenementen (VBE) als brancheorganisatie opgericht. Duidelijk was dat bij evenementen op steeds professionelere manier naar veiligheid werd gekeken. Er waren veel mensen nodig om te werken aan gastvrijheid en de veiligheid van het publiek. Omdat evenementenwerk automatisch onregelmatigheid en werken op avonden en weekeinden inhoudt, waren flexibele organisaties nodig met grote bestanden oproepkrachten. Een aantal daarvan vormde de vereniging VBE, om samen allerlei zaken aan te pakken.

Wettelijke basis
Het evenementenbeveiligingswerk vindt een juridische basis in de Wet Particuliere Beveiligingsorganisaties en Recherchebureaus (WPBR). Met als insteek dat je voor beveiligingswerk zaken extra goed moet regelen, somt deze wet een aantal soorten beveiliging op die afwijken van de 'gewone' beveiliging. Voetbalstewards, horecaportiers en evenementenbeveiligers hebben allemaal een eigen wettelijke status gekregen en hebben ook allemaal eigen organisaties die zich voor die bezigheden inzetten.Michael van Helden   Over de auteur: Michael van Helden
In het dagelijks leven is actief bij webwinkel leverancier Directshop en webwinkel leverancier voor de verhuurbranche Rentpro. Michael is getrouwd en vader van Louise.
 Deel dit artikel

Reacties
Aad van Loon | 9 april 2009 14:31
Waar kan je die cao nalezen of bestellen over de VBE
over de rechten en plichten van werkgever of werknemer
Elja Trum | 9 april 2009 15:04
@Aad; Als werknemer van een VBE-bedrijf hoor je een exemplaar van de CAO te krijgen. Je kunt ook een exemplaar via het secretariaat van VBE aanvragen.

Plaats een reactie
naam:
e-mailadres:
website:
Reactie [url=http://www.website.nl/]omschrijving[/url]

Huur.nl verhuur weblog


Welkom op het weblog van huur.nl.

Blijf op de hoogte
U kunt zich hier aanmelden voor de RSS feed van het Huur.nl Weblog, zodat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws!

 Aanmelden RSS feed

Verhuur bedrijven
- Auto huren
- Woning huren
- Gereedschap huren
- Kantoorapparatuur huren
- Sport en recreatie verhuur
- Personeel en artiesten inhuren
- Presentatie, licht en geluid
- Horeca en catering
- Evenementen verhuur
- Prive vliegtuig huren

Laatste reacties
- Goed initiatief, ik ben benieu...
- Ook bij Tomboard kan een speed...
- een jaguar e-type!...
- ik moet naar nieuw zeeland en ...
- Ik zou gaan Ferrari rijden. Di...

Vertel verder
Interessant artikel?
Geef het door aan anderen.

 Dit artikel doorsturenOm Huur.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord